oğlum iki aylıkken hipotiroid teşhisi konulup ilaca başladı.bildiğim bi hastalık keza bende annemde kardeşlerimde de var.dr genelde 3 yaşına kadar ilaç kullanıyorlar sonra düzeliyor demişti.yalnız bizimkinin genelde t4 iyiydi tsh yüksekti.
ilaç almasına rağmen sınırın çok üstünde olduğu zamanlarda oldu,sınır içinde çok nadir oldu.2ay önce oğlum 3,5yaşındayken ilacı keselim bi deneyelim dedi.bi ay sonrası yükselme oldu ama dr iyi dedi çok bi yükselme değildi.ikinci ayda düşmeye başladı.şimdi 3ay sonra gidecem inşaallah daha da düşer.düşme 6ay boyunca devam ederse artık kurtuldu diyebiliriz dedi
hiç sıkıntı yapma 3yaşına kadar beyin fonksiyonları hormonlar tamamen tamamlanmadığı içinmiş bu durum.ama sakın ilaçları ihmal etme sabah kalktığın gibi aç karnına ilacı ver bekleyebilirse 20dk beklet sonra doyur.ilacı boşlarsan sıkıntılar başlar allah korusun zeka geriliğine kadar bir çok gelişim bozukluğu olur ama ilaç verdinmi için rahat etsin.
ben 3yıldır millet ah vah ederken üzülmedim hiç,en kötü ihtimalle ömür boyu ilaç kullanır benim yaptığım gibi.Rabbim dermansız dert vermesin yavrucuğun da inşaallah atlatır bu hastalığı