• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte hipotiroidi

Eminaee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
6
1
1
32
Mrb arkadaşlar 15 aylik bebeğimin tiroid değerlerinde sikinti cikti.topuk kanında ve şimdiye kadar tahlillerinde böyle bir sey yoktu.simdi serbest t4 değeri düşük cikti.cocuk endokrin doktoruna gittik hormon testleri yapıldı sonuclar henuz cikmadi ama serbest t4 düşük çıktığı için ilaca başlattı doktor.gunluk yarim doz alinacak.cocugunda böyle bir durum yasayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum .tedavi icin gec kalmış oluyor muyuz ve bizi nasil bir süreç bekliyor .bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun lütfen .şimdiden teşekkürler

oğlum iki aylıkken hipotiroid teşhisi konulup ilaca başladı.bildiğim bi hastalık keza bende annemde kardeşlerimde de var.dr genelde 3 yaşına kadar ilaç kullanıyorlar sonra düzeliyor demişti.yalnız bizimkinin genelde t4 iyiydi tsh yüksekti.
ilaç almasına rağmen sınırın çok üstünde olduğu zamanlarda oldu,sınır içinde çok nadir oldu.2ay önce oğlum 3,5yaşındayken ilacı keselim bi deneyelim dedi.bi ay sonrası yükselme oldu ama dr iyi dedi çok bi yükselme değildi.ikinci ayda düşmeye başladı.şimdi 3ay sonra gidecem inşaallah daha da düşer.düşme 6ay boyunca devam ederse artık kurtuldu diyebiliriz dedi
hiç sıkıntı yapma 3yaşına kadar beyin fonksiyonları hormonlar tamamen tamamlanmadığı içinmiş bu durum.ama sakın ilaçları ihmal etme sabah kalktığın gibi aç karnına ilacı ver bekleyebilirse 20dk beklet sonra doyur.ilacı boşlarsan sıkıntılar başlar allah korusun zeka geriliğine kadar bir çok gelişim bozukluğu olur ama ilaç verdinmi için rahat etsin.
ben 3yıldır millet ah vah ederken üzülmedim hiç,en kötü ihtimalle ömür boyu ilaç kullanır benim yaptığım gibi.Rabbim dermansız dert vermesin yavrucuğun da inşaallah atlatır bu hastalığı

oğlum iki aylıkken hipotiroid teşhisi konulup ilaca başladı.bildiğim bi hastalık keza bende annemde kardeşlerimde de var.dr genelde 3 yaşına kadar ilaç kullanıyorlar sonra düzeliyor demişti.yalnız bizimkinin genelde t4 iyiydi tsh yüksekti.
ilaç almasına rağmen sınırın çok üstünde olduğu zamanlarda oldu,sınır içinde çok nadir oldu.2ay önce oğlum 3,5yaşındayken ilacı keselim bi deneyelim dedi.bi ay sonrası yükselme oldu ama dr iyi dedi çok bi yükselme değildi.ikinci ayda düşmeye başladı.şimdi 3ay sonra gidecem inşaallah daha da düşer.düşme 6ay boyunca devam ederse artık kurtuldu diyebiliriz dedi
hiç sıkıntı yapma 3yaşına kadar beyin fonksiyonları hormonlar tamamen tamamlanmadığı içinmiş bu durum.ama sakın ilaçları ihmal etme sabah kalktığın gibi aç karnına ilacı ver bekleyebilirse 20dk beklet sonra doyur.ilacı boşlarsan sıkıntılar başlar allah korusun zeka geriliğine kadar bir çok gelişim bozukluğu olur ama ilaç verdinmi için rahat etsin.
ben 3yıldır millet ah vah ederken üzülmedim hiç,en kötü ihtimalle ömür boyu ilaç kullanır benim yaptığım gibi.Rabbim dermansız dert vermesin yavrucuğun da inşaallah atlatır bu hastalığı
Benim çok merak ettiğin konulardan biri 15 aylik tedaviye baslamis olmak.doktora gittiğimizde o kadar çok soru sordum ki bunu sormayı unuttum.gec kalmış miyiz onu merak ediyorum

en son ne zaman tiroid tahlili yaptırmıştınız?belki de daha yeni oluştu bu sıkıntı bir de değerleri çok mu düşük değilse daha yeni başlamıştır

en son ne zaman tiroid tahlili yaptırmıştınız?belki de daha yeni oluştu bu sıkıntı bir de değerleri çok mu düşük değilse daha yeni başlamıştır
Serbest t4 değeri 6.9 cikti.referans aralığı 12-18
Tsh değeri 2.77.sanirim bu normal aralıkta.bes ay önce yaptırmıştım tahlil .ilk defa bu şüpheyle endokrin e gönderildik. Hormon sonuçları cikmadi henuz .cok bilgi sahibi degilim .doktor ilaca baslayacaz deyince birden birçok şeyi soramadım.devlet hastanesi olunca sonrasında da insan arayıp bir şey soramıyor

açıkçası t4 hakkında bi bilgi sahibi değilim bizim hep aralık içinde çıkıyordu ama tsh gayet iyi.
aklındaki soruları bir kağıda yaz öyle git drun yanına bir de internetten de araştırabilirsin t4 düşüklüğünü.
sıkıntı yapma ilaçla hemen etkisini göstermeye başlar.5ay öncesi normalmiş zaten,geç kalınmış bi durum değil aşırı düşük de değil Allah şifa versin hepimizin yavrularına

açıkçası t4 hakkında bi bilgi sahibi değilim bizim hep aralık içinde çıkıyordu ama tsh gayet iyi.
aklındaki soruları bir kağıda yaz öyle git drun yanına bir de internetten de araştırabilirsin t4 düşüklüğünü.
sıkıntı yapma ilaçla hemen etkisini göstermeye başlar.5ay öncesi normalmiş zaten,geç kalınmış bi durum değil aşırı düşük de değil Allah şifa versin hepimizin yavrularına
Allah razi olsun amin inşallah..Benim bebeğimin boyu da ayına gore kısa.bazi yerlerde okudum ilacı kullandıktan sonra gözle görülür hızlı bir gelişim oluyor diye. Sizde de öyle bir durum oldu mu

bizimki en başından beri ilaç kullandığı için gelişiminde ilerleme görmedim.bu süre içinde hep tsh normalden fazla olmasına rağmen zamanında emekledi yürüdü sadece konuşması geç oldu 3yaşından beridir adamakıllı konuşuyor ama bu genetik de olabilir ben de 3yaşında konuşmaya başlamışım.
fiziksel olarak da boyu kilosu ortalama iştahı da iyidir.
muhakkak bişeylere etki etmiştir bu durumu.belki hipotiroid olmasaydı daha uzun olacaktı
şimdi bırakma sürecindeyiz hala tsh yüksek eğer normal sınıra inerse gelişimi o zaman değişir belki.
kısacası çocuğunuz normal değerlerine çıkarsa muhakki bi fark göreceksinizdir daha çok küçük boyunu kilosunu dert etmeyin iştahı yerinde olsun ki sağlığı da yerinde olsun gerisi hiç önemli değil

bizimki en başından beri ilaç kullandığı için gelişiminde ilerleme görmedim.bu süre içinde hep tsh normalden fazla olmasına rağmen zamanında emekledi yürüdü sadece konuşması geç oldu 3yaşından beridir adamakıllı konuşuyor ama bu genetik de olabilir ben de 3yaşında konuşmaya başlamışım.
fiziksel olarak da boyu kilosu ortalama iştahı da iyidir.
muhakkak bişeylere etki etmiştir bu durumu.belki hipotiroid olmasaydı daha uzun olacaktı
şimdi bırakma sürecindeyiz hala tsh yüksek eğer normal sınıra inerse gelişimi o zaman değişir belki.
kısacası çocuğunuz normal değerlerine çıkarsa muhakki bi fark göreceksinizdir daha çok küçük boyunu kilosunu dert etmeyin iştahı yerinde olsun ki sağlığı da yerinde olsun gerisi hiç önemli değil[/QUO
Allah razi olsun.hepimizin yavrularına sifa versin inşallah.

Merhaba ilacı bıraktınız mı acaba bende kullanıyorum bebegim 7 aylık
Geçmiş olsun ..benim bebeğim için de 9 ay falan ilaç kullanmistik..sağlık ocağı topuk kanı testinde çıkmıştı, sonra yine kan aldık yine yüksek çıkmıştı..çocuk endokrin uzmani takibiyle ilaca devam ettik,sonraki aylarda ilacı kesip tsh lar normal çıkınca ilacı bırakmıştık..inşaallah bebeginiz için de normal çıkar ..

Back