Çocuk Hastalıkları bebekte göz kayması :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.337
5.037
38
merhaba arkadaşlar benim 22 aylık bi oğlum var uzun zamandır sağ gözünde kayma olduğunu farkediyorum yalnız benden başka kimse bu kaymayı anlayamıyor eşimde annemde biz öyle bişi görmüyoruz diyolar ama ben farkediyorum. zaten çok kısa saniyelik olan bi kayma geçenlerde oğlumun fotolarını çektim bi dolu foto çektim beraber bakıyoduk resimlere orda bikaç fotoda kaymıştı gözleri ve eşimle annem bunu görünce bana hak verdiler. pazartesi gününe randevu aldım göz doktoruna ama şimdi aklıma takıldı çok huysuz bir çocuk doktora gidince büyük bi ihtimal korkacak ve kıyameti koparacak doktor nasıl muayene edecek. böyle bi durum yaşayan var mı nasıl oyaladınız çocuğunuzu ve göz kaymasının tedavisi varmıdır ilerlermi?

Aynı şeyi teyzemin kızında yaşamıştık. Görür görmez anlamıştım gözlerinde bir sıkıntı olduğunu. Annemlere söylediğimde azarlamışlardı beni, teyzenin aklına kötü şeyler düşürme demişlerdi gıkımı çıkarmamıştım. Aradan aylar geçti teyzemde fark etti ve doktora götürdü. Doktor geç kalmadan götürdüklerinin iyi olduğunu söyleyerek gözlük verdi. Gözlükle daha net görüyor çocuk.

Allah şifa versin. İnşallah bir sıkıntı yoktur.

Doktor onu bi şekilde muayene edecek
Gözlük ve sizin oglunuza yapmanız gereken 2 3 egzersiz hareketleri yapmanızı istiyecek
Sanirim kısa zamanda düzelir

Aynı şeyi teyzemin kızında yaşamıştık. Görür görmez anlamıştım gözlerinde bir sıkıntı olduğunu. Annemlere söylediğimde azarlamışlardı beni, teyzenin aklına kötü şeyler düşürme demişlerdi gıkımı çıkarmamıştım. Aradan aylar geçti teyzemde fark etti ve doktora götürdü. Doktor geç kalmadan götürdüklerinin iyi olduğunu söyleyerek gözlük verdi. Gözlükle daha net görüyor çocuk.

Allah şifa versin. İnşallah bir sıkıntı yoktur.
Amin çok sağolun ama ben görmesinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum siz şimdi daha iyi görüyor diyince içime şüphe düştü :KK43:

O teyzemin torunun da vardı hemen doktora götürdü egzersiz verdi doktor parmakları ile daireler falan çiziyordu takip ettiriyordu düzeldi sonra. Hatta Dr iyi ki farkeder etmez getirdin demiş.

Mesela göz kayması olan çocuklarda şu yapılır
Bireyin işaret parmağı çocuğun burnuna goturulup iki gozude o parmağa bakiyomu eğer parmak yaklastiginda gözünün biri baktığı noktadan ayriliyorsa ona göre tedavi yapılır. Karmaşık anlattım ama umarım anlamissinizdir :)

Erkenden fark etmişsiniz. Mutlaka tedavi edecektir doktor. Canınızı sıkmayın. Allah dermansız dert vermesin.

Amin çok sağolun ama ben görmesinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum siz şimdi daha iyi görüyor diyince içime şüphe düştü :KK43:
En az dereceli gözlüğü verdi doktor, görme konusunda ilerleme olmasın diye. Yoksa bizim bebekte görüyordu fakat biraz daha bulanık görüyormuş sanırım. Korkulacak bi şey yoktur içinizi ferah tutun.

Benim kardeşim 1.5 yaşındayken kayma fark edildi, doktor gözlük verdi 7 yaşına kadar taktı maşallah şimdi turp gibi 21 yaşında delikanlı. Tedavisi var yani korkmayın.

Merhaba, aynı sorunu oğlumda yaşadım. Daha 2 aylıkken fark ettim ara ara kayıyordu gözleri. Göz doktoruna götürdüm henüz bebek arada bakarken kaydırması normal 6 aylık olunca tekrar getirin dedi. 6. ayında tekrar başka bir doktora götürdüm, damla damlatarak muayene oldu oğlum. Doktor bunu kim fark etti dedi ben 2 aylıkken fark ettim ama belli olmaz dedi götürdüğüm doktor bakışı değişebilir dediği için 6 ayını bekledim dedim. Çok dikkatli bir anneymişsiniz dedi oğlunuz hipermetrop yani yakını göremiyor dedi. Ve ona yakın olan nesnelere dikkatli bakarken kaydırıyor, ama şaşılık yok çocukta dedi. Gözlük verdi oğlum tabii 6 aylık ve takmak istemiyor çok uğraştık ama taktırmadı. 2 ayda bir kontrole gittik ilk başlarda şimdi 6 ayda bir gidiyoruz. 3 ay önce doktoru % 20 görme kaybı var 30'a çıkarsa gözlük vermek zorundayız dedi. Umarım yükselmez.

Göz kayması göz tembelliğidir. Muhtemelen gözlük verip kaymayan gözüne kapama uygulayacaksınız. Küçükken ben de yaptım,şimdide kızıma yapıyoruz.

Doktorunuza danışın ..
Evet bebekler daha kolay iyileşir. .
Arkadaşımın bebeği gözlük kullanıyor. .
Erken teşhis önemli. .
Geçmiş olsun. .

En büyük avantajınız erken fark etmeniz olmuş . şimdi tedavısı daha kolay olucak . çektiğiniz resimleri doktora gösterirseniz doktor hemen anlar zaten orda da bakar huysuzluk yapsada doktor teşhis koymuş olur

1 yaşında götümüştük kızımı kafasını ellerimizle tuttuk zor oldu ama eziyet oldu kuzuma.tam emin olmamakla kayma tedavi ediliyor bebekken farkedilince

Ben ankaradayım. Maya göze götürmüştük kızımı. Orada çocuk göz sağlığı doktorları ayrı. Yetişkin gibi muamele etmiyorlar. Doktor hiç korkutmadan sürekli oyuncak göstererek muayene etti. Çok memnun kalmıştım ben

benim oğlumda da göz kayması olduğundan şüphelenmiştim ben
zaten 6 ay ve 18 ayda göz kontrolü yaptırılması gerek
6 aylıkken götürdüm, ben oturdum muayene koltuğuna bebeği de kucağıma aldım. doktor elinde ışıklı bir aleti gözlerine tuttu birkaç dakika inceledi. bebeğe bir temas olmuyor, ışık da dikkatini çekebilir büyük ihtimal korkmaz diye düşünüyorum. ama bu muayeneden sonra başka muayene var mı bilmiyorum çünkü bizde kayma çıkmadı

X