bebekte beyin sıvısı artışı:((

ozlem326

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
70
0
36
Hatay
merhaba kızlar.32 haftalık hamileyim gittipim son 2 kontrolde bebeğimin beyin sıvısında artış gözlendi..7-8-9 mm şeklinde gelişti şu an 11 mm ama 15i geçince riskli dedi doktor..haftaya tekrar çağırdı..artış devam ederse ayrıntılı ultrasona gönderecek..internetten okuduğum kafarıyla senaryolar hiç iç açıcı değil..çok moralim bozuk aynı şeyleri yaşayan var mı ??

merhaba kızlar.32 haftalık hamileyim gittipim son 2 kontrolde bebeğimin beyin sıvısında artış gözlendi..7-8-9 mm şeklinde gelişti şu an 11 mm ama 15i geçince riskli dedi doktor..haftaya tekrar çağırdı..artış devam ederse ayrıntılı ultrasona gönderecek..internetten okuduğum kafarıyla senaryolar hiç iç açıcı değil..çok moralim bozuk aynı şeyleri yaşayan var mı ??

benim hamileliğimde de aynı oldu beyinde sıvı büyümesi var dediler 1 ay sonra kontrole gittiğimde küçülmüştü doktor bazı gebeliklerde böyle olur ama 1 ay içinde kaybolur dedi gerçektende öyle oldu...

evet başka yaşayan yok mu? acaba konu sahibinin son durumu ne oldu, bilgi verirse çok sevinirim. bana da aynı şeyler söylendi, moralim çok bozuk :(( yarın ayrıntılı bakılacak, o kadar dua ediyorum ki ciddi boyutlara ulaşmasn diye ne olur bu mesajı okuyan varsa duasını esirgemesin. belrsizlik çok kötü bişey, hele ki söz konusu henüz görmediğin, dokunamadığın canında bi parça minicik bir melekse...

benim hamileliğimde de aynı oldu beyinde sıvı büyümesi var dediler 1 ay sonra kontrole gittiğimde küçülmüştü doktor bazı gebeliklerde böyle olur ama 1 ay içinde kaybolur dedi gerçektende öyle oldu...

merhaba arkadaşlar.bende 23 haftalık hamileyim.20 haftalıkken bebeğimin beynindeki omurilik sıvısı 10 mm olduğu için doktorum üçlü zeka testi yapalım dedi.sonucunda nöral tüp defektin riskli bölgede olduğu çıktı.22.haftamda da renkli ultrason yaptırdım.ordada beynindeki sıvının 10 mm olduğu çıktı.20 gün içinde 1 mm artmış,11 mm olmuş.dokrorum şu anda bi sıkıntı yok önemli olan daha fazla artmaması dedi ama çok korkuyorum.16 mm den sonra sıkıntı olduğunu söyledi.benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa lütfen bilgilerini benimle paylaşsın.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.bende 23 haftalık hamileyim.20 haftalıkken doktora gittiğimde bebeğimin beynindeki omurilik sıvısının artışından dolayı üçlü zeka testi yaptırmamı istedi.testin sonucunda nöral tüp defektin riskli bölgede olduğu çıktı.22 haftamdada renkli ultrason yaptırdım.onun sonucundada beynindeki sıvı artışının 10 mm olduğu çıktı.bir kaç hafta sonra ankaraya gidicem.ordada detaylı ultrasona girmeyi düşünüyorum.benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa lütfen deneyimlerini benimle paylaşsın.ayrıca omurgada da sıkıntı çıkabiliyormuş.bebeğimde şu anda öle bi durum görünmüyor ama ilerleyen haftalarda çıkmasından endişeleniyorum.cevaplarınızı bekliyorum....

çok geçmiş olsun canım.inşallah iyi haberlerini alırız.benim görümcemde olmuştu.24. haftada ortaya çıktı.maalesef onun durumu sanırım sınırın üstündeydi ki bebeği alındı:((( sonrasında yine hamile kaldı.şimdi gayet sağlıklı bir kızı var 4 yaşında:))

Arkadaşlar bu sorunu ben de yaşıyorum. 17 haftalık hamileyim dün doktor beyin sıvısında artış var dedi profesöre yönlendirdi bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Eşimde be de dünden beri kendimizde değiliz. Başına gelenin ne yaptığını ve sonucunun neler olduğunu bizimle paylaşırsa memnun olurum. Bir morale ihtiyacım var. İlk çocuğum ve çok endişeleniyorum.

Arkadaşlar bu sorunu ben de yaşıyorum. 17 haftalık hamileyim dün doktor beyin sıvısında artış var dedi profesöre yönlendirdi bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Eşimde be de dünden beri kendimizde değiliz. Başına gelenin ne yaptığını ve sonucunun neler olduğunu bizimle paylaşırsa memnun olurum. Bir morale ihtiyacım var. İlk çocuğum ve çok endişeleniyorum.
kızlar aynı durumu suanda bır arkadasım yasıyor 24 haftalıkken 8 mm olmustu 25 haftada 9.5 olmus doktor takıp edecegız dıyor ama ınternette okudugum kadarıyla bol su ıcmek lazımmıs ve dınlenmek cogu hamılenınkı anne karnında gecmıs gıbı gorunuyor bence allaha dua etmekten baskada caremız yok allahım herkesın bebegını kendıne bagısla şafi ismiyle şifa ver yarabbim amino_O

merhaba ben 20 haftalik hamileyim bebegimin beyin sivisi gecen hafta 8.94 tu bu hafta 9.5 mm oldu o kadar arastiriyorum bakiyorum iyi yorumlarda var kotuleride insan evladi soz konusu olunca maalesef cok iyi dusunemiyo hep kotuye yoruyorum perinatoloji takip etcek dedi doktorum beni ne bekliyo hic bilmiyorum asiri moralim bozuk bu konuda tecrubesi olan bilgi paylasimi yapabilirmi

Merhaba arkadaşlar, konuyla ilgili msj atan olmuş hep ama sonrasıyla ilgili bişey yazan hiç yok.. Bebekleriniz nasıl şuan iyiler mii? Çok merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Benim bebeğinde beyninde 11mm sıvı var dediler doğuma bir ay kaldı...

Merhabalar bundan yaklaşık 2 ay önce Ankara Şehir Hastanesinde ayrıntılı ultrasonda bebeğimin beyin sıvısını 8.5 mm ölçtüler ve acilen perinatoloji bölümüne gönderdiler. Gitmedim ama araştırdıkça içim kötü oldu. Sonra Malatya’da Gözde Hastanesinde Ali Pekince hocaya gittim 9.8 mm ölçtü ve takip gerekli ama bu bebek doğduğunda %90 sağlıklı olacak dedi. İçim rahatladı ve derken 1 ay geçti üzerinden Ankara’ya döndüm Lokman Hekim Hastanesinde Hatice Işık hocaya muayene oldum ve bebeğimin sıvısı 9.4 mm olarak gerilemişti. Rakamı duyduktan sonra dilimde hep “Allahım çok şükür” dolandı ve hala da öyle. Gerçi benim duam her zaman “Allah’ım senden gelene isyan edemem”di. Ve dışarda sağlık durumu kötü olan çocukları duydukça kendi bebeğinizin durumuna şükrediyorsunuz. Demem o ki bu sıvı artışını önleyecek tek çözüm DUA’dır. Bol bol dua edin tabi bencillik yapıp bebeğinize değil önce başkalarının bebeğine sonra kendinizinkine ve inanın ki Rabbimden istedikten sonra o sizi yanıtsız bırakmayacaktır. Binlerce şükür on binlerce şükür 🤲🏻

Back
X