Bebekte Alp değeri yüksekliği

gamzeeee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2022
111
48
28
24
Merhaba arkadaşlar benim oğlum 20 aylık yapılan kan testinde alkalen fosfataz (ALP) sonucu normal Aralık 0-500 olması gerekirken oğlumda 3600 çıktı yanlıştır diye birdaha aldı onda da 3670 çıktı sonra yatırdı serum falan verdi birdaha aldi 3. Teste de 3178 çıktı çok absürt şekilde yüksek sonuç dendi düştü mü bu çocuk kırık çıkık varmı diye sordular o zaman bu kadar yüksek çıkarmış oğlumda düşme kırık falan yok d vitamini eksikliğinden çıkarmış d vitamini de normal referans aralığı ( 5- 47) oğlumda 25.6 çıktı ortalama yani doktor ben kemikten şüpheleniyorum endokrinolojiye randevu alın gösterin kesinlikle dedi memlekete gideceğim 20 güne orda gösteririm detayli dedim o kadar beklemeyin dediler burda da daha sıra bulamadım çok korkuttu açıkçası başına böyle bişey gelen varmı? Bu kadar yüksek sonuç neyin belirtisi acaba yardımcı olun lütfen

Eklentiler

• 1000060453.webp
    1000060453.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 44
D vit normal değil ki alt sınır 50 dir.

Bebekte herhangi bir kan tahlilinde bir sonuç normal değerin 4 katı ve yükseğindeyse acil bir durum olarak değerlendirilir. Bence 20 gün çok uzun. Özele götürüp en azından fikir alabilirsiniz. Bebeğiniz başını falan vurdu mu yakın zamanda ? Düşüp ayağını kolunu tuttuğu oldu mu? Sebepsiz morluk gözlemlediniz mi? Bebeğinize takviye olarak verdiğiniz bir şey var mı ?

Bebekte herhangi bir kan tahlilinde bir sonuç normal değerin 4 katı ve yükseğindeyse acil bir durum olarak değerlendirilir. Bence 20 gün çok uzun. Özele götürüp en azından fikir alabilirsiniz. Bebeğiniz başını falan vurdu mu yakın zamanda ? Düşüp ayağını kolunu tuttuğu oldu mu? Sebepsiz morluk gözlemlediniz mi? Bebeğinize takviye olarak verdiğiniz bir şey var mı ?
Şırnak'tayiz burda birtek devlet Hastanesi'nde var getirdik gerekli tüm tahlilleri aldı sonuç bekliyoruz hayırlısıyla biyerden düşmedi öyle ağrısı sizisi morluğu hiçbir şeyi yok takviye olarak hiçbir şey de kullanmadım benimde kafam çok karışık

İnşallah sıkıntı yoktur. Bazen de sebepsiz yüksek çıkabiliyor ne bileyim mamadan olabiliyor belki kullandığınız bir damladan oluyor. İnşallah sıkıntı yoktur sonucu bize de yazın

Canım benim yeğeniminde aynı 3500 çıktı sonucu yazarsan çok sevinirim

Canım benim yeğeniminde aynı 3500 çıktı sonucu yazarsan çok sevinirim
Canim merhaba biz getirdik endokrinoloji kemikleri için testler yapıldı karaciğer safra ultrasonla bakıldı herşey tertemiz çıktı sonra gastroenterolojiye yönlendirdi hani karaciğer safraya daha detaylı bakılsın diye ama testlerde de bişey çıkmayınca 2 haftada bir kan verin düşüş olursa test sonucunda ishalinden ateşinden veya o ara geçirdiği enfeksiyondan bu kadar yükselmiştir deriz dedi 2 hafta sonra tekrar kan verdik bu sefer 1100 e inmişti çok şükür değeri tekrar kan vermek için bayramdan sonrayi bekliyoruz düştü yani bizim degerimiz çok şükür büyük ihtimalle o zaman geçirdiği ateşinden ve yoğun ishalinden kaynakliydi ama doktor dedi 2 hafta sonra vereceğiniz teste öyle az düşüş istemiyorum baya düşmesi lazım yani 3600 den 2500 e ondan 1500 e falan çok şükür bizimki 2 haftada 3600 den 1100 e düştü sizde yapılan tahliller temiz çıktıysa 2 haftada bir surekli test verin

Back
X