• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklikte Tomografi, yardım

OriordanN

data structure
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
58
24
3
33
Geçtiğimiz hafta 6,5 aylık yeğenim annesinin yatağının neredeyse ortasından annesi arkasını döndüğünde saniyeler içinde zemine düşmüş. Yükseklik 60 cm. Düştüğünde kısacık ağlamış ve farklı hiçbir problemi olmamış. Beklemeden direkt olarak arabaya atlayıp soluğu acil serviste almışlar. Doktor muayene edip, hiçbir sorun görünmüyor ama bebeklerde bir sorun olup olmadığını muaeyene ile anlayamayız, uyutabilirseniz tomografi ile bakalım demiş. Bazı aileler tomografi çektirmek istemeyip 24 saat gözlemliyor, siz bilirsiniz demiş. Abim de eğer bebek ciddi bir sorun yaşıyorsa, ameliyat gerektirecek bir durum varsa ve onlar çektirmek istemediği için geç müdahale edilirse diye düşünmüş ve çekilmesini istemiş. Temiz çıktı çok şükür, hiçbir sorun da olmadı.
Fakat o günden beri abim ve eşinin resmen psikolojisi bozuldu, bebeğin düşmesine sebep olmaları dışında, bir çok tıbbi makalede tomografinin bebeklik çağında çok tehlikeli olduğu ve ileride kansere dahi yol açabildiği yazıyor. Vicdan azabından nefes alamayacak duruma geldiler.
Eğer sağlık çalışanları varsa buralarda, bebeklik çağında tomografiye girilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz hafta 6,5 aylık yeğenim annesinin yatağının neredeyse ortasından annesi arkasını döndüğünde saniyeler içinde zemine düşmüş. Yükseklik 60 cm. Düştüğünde kısacık ağlamış ve farklı hiçbir problemi olmamış. Beklemeden direkt olarak arabaya atlayıp soluğu acil serviste almışlar. Doktor muayene edip, hiçbir sorun görünmüyor ama bebeklerde bir sorun olup olmadığını muaeyene ile anlayamayız, uyutabilirseniz tomografi ile bakalım demiş. Bazı aileler tomografi çektirmek istemeyip 24 saat gözlemliyor, siz bilirsiniz demiş. Abim de eğer bebek ciddi bir sorun yaşıyorsa, ameliyat gerektirecek bir durum varsa ve onlar çektirmek istemediği için geç müdahale edilirse diye düşünmüş ve çekilmesini istemiş. Temiz çıktı çok şükür, hiçbir sorun da olmadı.
Fakat o günden beri abim ve eşinin resmen psikolojisi bozuldu, bebeğin düşmesine sebep olmaları dışında, bir çok tıbbi makalede tomografinin bebeklik çağında çok tehlikeli olduğu ve ileride kansere dahi yol açabildiği yazıyor. Vicdan azabından nefes alamayacak duruma geldiler.
Eğer sağlık çalışanları varsa buralarda, bebeklik çağında tomografiye girilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?
Evet pek tavsiye edilmez. Ayni donemlerde benim oglum da dusmustu, doktor cocuk iyi gorunuyor takip edin, ben tomografi taraftari degilim demisti. Uzun vadeli etkilerini bilemiyorum ama cekilmez kolay kolay

Geçmiş olsun.
Ya düştüğünde ciddi bir durum olsaydı , tomografi çekilmeden nasıl anlasın doktor ? Müneccim değil ya . Ben olsam ben de çektiririm .
Adam calpol yazıp yollasa bu defa da ilgilenmedi doktor derler , gidip şikayetçi olurlar.

Benim kızda düşmüştü. Ben çektirmedim, doktor kusma , gözlerde kayma olmadığı sürece getirme dedi. Çok şükür bir şey olmadı.
Ama abimler kaç kez çektirdiler, çocukların hiç bir şeyi yok çok şükür.
Bunları atın okusunlar. Herkesin başına gelebilir.

Merhabalar. Çok sık tekrarlanmadığı sürece sorun olmaz. Kafa travmalarında kesinlikle bt çekilmesi taraftarıyım. Kar zarar dengesi bir nevi.

Merak etmeyin tek seferlikten bir şey olmaz 🙏🏻

Geçmiş olsun.
Ya düştüğünde ciddi bir durum olsaydı , tomografi çekilmeden nasıl anlasın doktor ? Müneccim değil ya . Ben olsam ben de çektiririm .
Adam calpol yazıp yollasa bu defa da ilgilenmedi doktor derler , gidip şikayetçi olurlar.
Yok yok doktor ile ilgili hiçbir şüphemiz yok zaten.. gerekeni yaptı..

Bence sürekli olmadığı sürece bu kadar korkmanıza gerek yok
Aman düşmelere zehirlenmelere boğulmalara dikkat
En tehlikeli dönemlerine girmiş durumda bebeğiniz
Bebeklerde herşey anlıktır zaten

Merhabalar. Çok sık tekrarlanmadığı sürece sorun olmaz. Kafa travmalarında kesinlikle bt çekilmesi taraftarıyım. Kar zarar dengesi bir nevi.

Merak etmeyin tek seferlikten bir şey olmaz 🙏🏻
Bende oğluma Tomografi çektirdim çekyatın tepesinden düştü kalorifere sert çarptı başını ama bu kadar riski olduğunu bilsem bi düşünürmüydüm bilmiyorum hatamı yaptım sizce

Ya peki bir zedelenme olsaydı ve bu olası beyınde herhangı bır bölgenın belırlı bır zaman sonra patlak vermesıyle cocuk hastaneye yatırılsaydı? Doktor bt çekılseydı erkenden görür müdahale ederdik deseydi?

Şimdi hiçbir sorunu olmayan çocuk için ilerde ya sorun olursa düşüncesi?

Risk olasığını ele alalım peki? Şuan da böylesi bir durumda kötü ihtimal riskini öğrenmemekle,ya ilerde bt nin zararı olursa riski aynı mıdır? Bence degıldır... Olması gerekenı yapmış aile ve tedbirlerini almışlar...Sağlıkla büyüsün bebişleri...Artık stresi bırakıp,bebişin kahkahalarıyla mutlu olma zamanı...

Back