bebekli evde kedi beslemek:(

Arkadaslar gec bir cevap oldu ama yeni ilgilenicek olanlar icin yazmak istedim.evde beslenen hayvanların gerekli aşiları ve bakımları yapıldıgı sürece bebegin hayvanla büyümesi ona küçük yaştan itibaren sosyalleşebilme,paylaşabilme ve empati kurabilme olgularını katar..hayvanla büyüyen çocuk bebekliginden itibaren diger insanlardan ayrıcalıklı olur bu sebeple.bebekliginde kedi köpek ördek kaz tavşan vb bir çok hayvanla yetiştirilmiş ve çok şükür sağlıklı bir insan olarak(ciftligimiz vardı) bunu rahatlıkla söyleyebilirim.ailem kardeşlerimi ve beni hicbirzaman sokaktaki hayvanlardan dahi sakınmamıştır..hayvansever bir aile icinde büyüdüm.hayvanlarla yetişen çocukların alerjik reaksiyonlar başta astım olmak üzere bir çok hastalığa karşı bağışıklık sistemi daha çok gelişmiş olur.Isterseniz araştırabilirsiniz:KK68:.çocuk o mikrobu evden almaz sanarsınızda ilk çıktığı anda sokaktan alır..bir sarılışında en yakınınızdan alır ruhunuz duymaz..Takdir edersinizki vücudumuzun mikrobada ihtiyacı var.önemli olan bağışıklık sistemimizin zaman içinde bu mikroba nasıl tepki verdiği...farkındaysanız gelişmiş ülkelerde insanlar çocuklarını hep hayvanlarla büyütüyor...ben nice insanlar gördüm sabah el yüz yıkama nedir bilmeyen.. hayvanların pis oldugundan bahseden :KK12: ...demem o ki siz önleminizi aldığınız sürece aksine hayvan sevgisi çocuğunuzda hayatı boyunca birer artı olucaktır..bu ayrıcalıgı yaşayabilen nesiller yetişmesi dileğimle..sevgilerimle:cool:

Son düzenleme:
Merhaba ,
Bebeğin emekleme sürecinde kedinin tüyleri ile nasıl başa çıkıyorsunuz?
Lokumum emeklemeye hazırlanıyor ve kedi kızım sofia her ama her yere tüylerini döküyor. Nasıl ilerlemeliyim?

Son düzenleme:
Merhaba ,
Bebeğin emekleme sürecinde kedinin tüyleri ile nasıl başa çıkıyorsunuz?
Lokumum emeklemeye hazırlanıyor ve kedi kızım sofia her ama her yere tüylerini döküyor. Nasıl ilerlemeliyim?
Düzenli tarama , iyi kaliteli bir mama ve düzenli ev temizliği ile geçirdik biz bu süreci bir de oynayacağı oturacağı yere ayrı bir örtü sererdim çoğu zaman
Süpürge de etken bence bu konuda animal kiti olan makinalar gerçekten büyük kolaylık oluyor tüyden eser kalmıyor
Kediler için galiba vitaminler oluyor birde tüy dökümünü azaltmak için veterinerinizle bi görüşün isterseniz daha iyi bilgi verecektir vitamin konusunda

Ogkum 14 aylik 3 senedir de kedim var tüyleri dökülüyor da nolcakk zaten hergun supuruluyor.
Bebek gelince evcil hayvanini atanlarin gozumde pislik kadar degeri yok.
Bebeginize bakacak diye dua etceginjze kadinin kedisine karismayin bu kadar sakınmayın bagisikligini dusurursunuz cocugun.
Ne guzel kediyle kopekle bahcede buyuse hepsi keske

Back