- Konu Sahibi EgeliFatosh
-
arkadaslar görüşlerinize saygı duyuyorum. benim de sayısız kedim ve bir köpeğim oldu. üstelik veteriner hekim arkadasımla beraber kliniklerinde 6 yıl çalıştım. sayısız vaka gördüm, problem yasayanları ve yaşamayanları birinci agızdan dinledim. burada hayvanın karakterinin çok büyük önemi oldugunu düşünüyorum. ben kendi kedimi bildigimden onun bir bebekle yasayamayacagına karar verdim. hijyen konusunda da özellikle yeni doğmuş ve küçük bebeklerde çok dikkatli olunması taraftarıyım. bir örnek vermek gerekirse bebeklere su verilirken bizlerin normal bir şekilde içtiği ve temiz oldugu ıspatlanmıs içme sularını bile kaynatarak vermek gerekiyor. bir tarafta bu kadar hassasiyet gösterilirken diğer tarafta kakasını yaptıgı kumun içinden çıkan kedinizin bastıgı yerlere bebeginizin elini sürüp agzına götürmesine seyirci kalmak bana göre dengesiz bir durum gibi geliyor.
not: bebegim büyüdügünde, temizin kirlinin ne oldugunu anladıgında evime tekrardan kedi almayı düşünüyorum ve kedimi de çok iyi bir aileye verdiğimi ve zaman zaman da gidip ziyaret ettiğimi belirtmek isterim.
tesekkur ederim cevaplariniz icin, ise baslayana kadar dusunecegim yazdiklarinizi, yalniz bizim ev giris katta ve kedi gun icinde birkac kez disari cikip geliyor, ne kadar parazit ilaci verilirse verilsin ben yine de temiz olmadigini dusunuyorum
iki kedim ve iki kopegim var, bebek istiyoruz ayrica 3 aylik sonu gelmeyen bir hamileligim oldu, bebegim geldiginde herseyin onceligi kesinlikle kendisinin olacaktir. benim hayvan sayim bir tesaduf sonucu cok, ozellikle kedilerle ilgili suphelerimden dolayi cok arastirdim.
oncelikle tabiiki hayvanla bebek ayni evde olur bunlar evcil hayvanlar sadece bebege alisana kadar hayvanlarin kiskanmamasi icin ozen gostermeliyiz. sonunda hayvanlar o ailenin bir parcasi ve gelen bebegi de oyle goreceklerdir.
ikincisi kedi kabina gider sonra da her yere mikrop sacar kismi hayvanin sahibinin temiz olup olmamasiyla ilgilidir egerki siz kumu 3 ay degistirmesseniz dediginiz olur yoksa gercekten de veterinerin yaninda 6 ay calismis biri bunu iddia edemezdi. abim veteriner kuzenim de cocuk doktoru ben istesem onlar bana izin vermezdi. gercekten de bu konu cok hassastir ve buraya yazilanlara dikkat edilmelidir. dediginiz gb olsa ben fransada yasiyorum herkes ayakkabisiyla evde geziyor tum fransizlarin cocuklari hasta olurdu. bu ornek bile yeterince aciktir hele ki fransa sokaklarinda kaldirimlarda evcil hayvanlarini disari cikaran yuzlerce insan varken, adim basi sahibiyle gezen sokaklara ihtiyacini gideren kopeklerle dolu. kaldiki kediler kopeklerle kiyaslayamayacaginiz kadar temiz hayvanlardir, tukuruklerindeki ozel bir madde mikrop falan barindirmaz.
konu sahibi arkadasim disari cikan kedi ilac verilse de temiz olmaz demis, bunu lutfen bir veterinerle konusun duzenli ic ve dis paraziti olan bir hayvan da hicbir parazit barinmaz tabii yilda bir kez ilaclatip nasil olsa ilaclari verildi denmemeli, uc ayda bir yapilir yazinda dis parazit ilaci birbucuk ayda bir tekrarlanmali.
hicbir bebek temizlenen bir evde hayvan nediyle hastalanmaz. bosuna kendinizi uzmeyin burda yakin bir arkadasim su an dort aylik bebegiyle iki kedi ayni evde yasiyorlar cok da mutlular basta kediler kiskanmis ve uc haftaya alismis tek sorun budur kedi bebege alismalidir cunku kiskanclik yapabilir ama mutlaka sonunda alisacaktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?