bebekli evde kedi beslemek:(

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
156
Ankara
arkadaslar bir sure sonra ise baslayacagim, bebegime Allah nasip ederse annem bakacak, ama sorun su ki annem kendi evinde bakacak ve malesef kedi besliyor, kedinin tuyu ne kadar dikkat ederse etsin dokuluyor, her gun temizlik yapilsa bile koltukta halida yatakta heryerde az da olsa tuy oluyor, ayrica tuyden gectim eve gelen misafirleri bile kiskanan bi kedi, anneme cok duskun, o biraz misafirlerle ilgilense dikkat cekmek icin herseyi yapiyor, eve cis yapiyor, esyalari deviriyor, daha da olmassa misafirlerin ustune atliyor vs.....annemden kediyi ona iyi bakacak birine vermesini istedim ama kabul etmiyor, sirf bu yuzden bebegimi bakiciya birakmayi bile dusunuyorum ama en iyi bakiciyi bile bulsam annem kadar iyi bakamaz herhalde, sizce ne yapmaliyim? bana bir akil verin...bebegini kedi kopek gibi hayvanlarla ayni evde buyuten var mi? tecrubeleriniz benim icin onemli....

bu ilgi alanima giren bir konudur kedim ve kopegim var evde ve bebek istiyorum o yuzden itinayla bu konuyu cok sordum sorusturdum hatta yegenimiz uc ayliiken bizde 3 hafta kaldi direk gozlemleme sansim da oldu. duzenli temizlenen bir evde tuy sorununu takmaya gerek yok bebek cunku yurumuyor her yere ellemiyor kontrol altinda oluyor isin bu fasli kolay. kiskanclik hayvanlar bir haftaya alisiyor veterinerim bebek eve gelmeden esyalarini getirin hayvanlar kokusunu alsin demisti. tabiiki her hayvaninda karakteri farkli ama benim kedim de kiskanctir yegenimiz agladikca baslarda gelip bakti uzaktan sonra alisti:)) pek umursamadi.
ama yegenimizin kedi ve ozellikle kopege attigi kahkahalari anlatmakla bitiremem kikir kikir hayvanlari gordukce keyiflendi.
evinizde hayvan beslemediginiz icin kaygilariniz cok normal bebisinizle kediyi annenizde gordukce cok rahatlayacksiniz, anneniz kediye de bebek varken ilgi gostersin, bebginiz uyurken asla kapisini acik birakmasin inanin gerisi sorun degil. tabiiki duzenli ev supuruluyor dediginiz icin, halida koltukta kalan birkac tuy sorun degil cunku oglunuz henuz kendi dolasmiyor bir de dusunun disarlarda cok daha fazla tuy vs var. zamanla bebeginizin hayvanlari tanimasindan cok hoslanacaksiniz, esimin kardesi bizde gorduklerinden sonra bir yila kopek almaya karar verdi, oglunun hayvan sevgisiyle kahkaha atarak buyumesini istedigini soyluyor.

Son düzenleme:
merhaba. benim de kedim vardı evde ve bebek geldiği için içim kan aglayarak da olsa gitmek zorunda kaldı.çünkü tüyleri çok dökülen bir kediydi, ne kadar temizlesem de önünü alamıyordum, zaten evin her yerinde dolaştıgı için yatagımızda, koltuklarda vs., - çok hareketli ve meraklıydı kedim - her yerimiz tüy içindeydi, üstümüz basımız da öyle ve yıkanmakla da çıkmıyordu. bebekler ellerini agızlarına soktukları için elleri ıslanıyor ve ne kadar toz tüy varsa ellerine yapışıyor sonra hop! ağzına.. zaten emeklemeye baslayınca ayrı bir problem. yerlerde tüy var, kakasını yapıp, kumunu karıstırıp sonra çıkıp geziyor evin içinde, mikropları tasıyor ordan oraya. bu arada annenizin kedisinin parazit ilaçları verilmiş, aşıları tam olmalı mutlaka. bir de sonuçta bebegim her zaman odasında ya da yatagında değil. salonda yerde oyun halısında oynuyor. kedim yanına gelecekti mutlaka bunun önünü alamam ve hareketli her nesneye atlardı oyun için, tırmalar ısırırdı. bebege de aynısını yapacaktı. oyun için yapsa bile sonuçta çiziyor, kanatıyor, gözüne falan gelebilirdi allah korusun. velhasıl kedili evde bebek çok çok zor. köpekle cok daha kolay. sizin annenizin kedisi de anladıgım kadarıyla hırcın bir kedi. bazı kediler var ki atlayıp zıplamaz, gecer yatar bir köşede, gelen gidenle muhatap olmaz ama sizin kedi öyle görünmüyor. o yüzden imkanları zorlayıp bakıcıya vermenizin çok daha iyi olacagı görüşündeyim sonradan pişman olmamak için. hem belki kesin bir dille bakıcıya vereceginizi söylerseniz anneniz yumusayıp konuya bir çözüm bulma yolunda adım atabilir. onu da çok iyi anlıyorum çok zor ayrılması, insanın bir parcası oluyor hayvanları da zamanla ama ortada bakıma muhtac bir insan yavrusu var, belki adil değil, evet ama insan yavrusunun önceliği olması gerek diye düşünüyorum. annenizle bütün bu riskleri oturup konuşun. bir şey olursa vicdanen kendini affedebilir misin deyin. duygu sömürüsü yapın kısacası :) acı ama gerçek...

keske once deneseymissiniz merakli misafir, yazinizdaki kaygilari biraz abartili buldum mesala kedimin uzun uzun tuyleri var ama duzenli fircaladigim icin hic de dediginiz gb heryer tuy degil, ustelik bir de kopegim var...tabiiki bebek herseyin onceligi ama tuvalete gidiyor her yere mikrop saciyor gb kaygilar biraz fazla abartili, insanlari gereksiz yere korkutmus oluyorsunuz, olan olmus seciminizi bu yonde yapmissiniz. ama arkadasimizin zaten evinde hayvani olmadigi icin bosyere iyice korkutuyorsunuz, korkup bir bakiciya verse ve bakici Allah korusun iyi bakmasa siz de sorumlulugunu paylasmis olursunuz. dikkat ederseniz ben yazimda anneniz evini duzenli temizliyorsa, bebek uyurken kapisini acik birakmayacaksa gb tedbirleri belirttim. ama bu kadar bebekli ve kedili evler varken tuvaletin mikrop saciyor gb bir soz ne kadar abartili gereksiz bir kaygi dusunmeniz lazimdi. biz tabiiki her iyi ve kotu ihtimali arkadasimiza belirtip yardimci olmaya calismaliyiz ama gereksiz yere korkutmamak lazim baska arkadaslar da okuyacak bu yazilari, veterinere ve bebek doktoruna sormadan lutfen kimse gereksiz kaygilarini yazmasin.

Bence de öncelikle önyargıları olmayan, konuya bilimsel çerçevede yaklaşıp açıklayacak bir çocuk doktoruyla ve bir veterinerle konuşmalı arkadaş kesin kararını vermeden önce.
En çok korkulan kedilerin tüyleri ve bir şehir efsanesi haline gelmiş olan ciğerlerine kaçıp kiste sebep olması konusu genelde.
Ciğere kaçıp kist yapan kedinin tüyü değil üzerinde yaşayan parazittir ve parazit aşıları düzenli olarak yapılan bir kedide bulunmaz. Dolayısıyla da sorun olmaz. Tabii ki maximum seviyede dikkat ve özen gerektirir evin tüylerden arındırılması benim de üç tane kedim var yakında bebeğimde olacak. ılk işim dyson marka bir elektrik süpürgesi almak oldu. Animal modeli. Özel başlığı sayesinde tüylerden eser bırakmıyor. Kedileri de özlemin dediği gibi düzenli tarayıp fırçalayınca tüy sorunu hemen hemen hiç kalmadı üç kedi olmasına rağmen.
Tabi ki biraz daha fazla yorulup daha fazla dikkat edeceğim ama en büyük arzum kedilerimle bebeğimi bir arada büyütebilmek.
Bu arada üçüz bebeklere sahip eşi çocuk doktoru olan bir ailenin sitesi vardı internette şu an aktif değil gerçi ama üç bebekle bir kedi ve köpeklerini birlikte büyütmüşlerdi.
Bu şeklide çok fazla örnek var özellikle yurt dışında. Yani bizim ülkemizde olduğu gibi insanlar bebek doğar doğmaz kediye köpeğe yol verimiyorlar. Çocuklarda çok sağlıklı bir şekilde büyüyor.
ınşallah hem kedi hem de bebiş için en sağlıklı olacak kararı verebilirsiniz.
Bu şekilde bebekleriyle kedilerini bir arada büyüten çok kişi var onlar da bu başlığa katılımda bulunurlarsa çok faydalı olabileceği kanaatindeyim.

pelusecim belki de ben de yurtdisindayim ve burda uc aileden birinin evinde hem bebek hem kedi var diye boyle rahatim biliyorsun ben de daha yeni dusuk yaptim hic bir bebegi tehlikeye atar miyim? gercekten okuyacak arkadaslara bu isin tedbirini aldiklari surece sorun olmadigini anlatmaya calisiyorum. bu isin tedbiri de bir temizlige ozen vermek iki bebek ile kedi ya da kopek birbirine alisana kadar onlari yalniz birakmamak ve uyku sirasinda bebegin kapisinin kapali olduguna ozen gostermek. merakli misafir nickli arkadasim kusura bakma ben asla hicbir annenin kaygisini kucumsemem, bebekler sizlerin canlari en onemli sey onlar sadece cok abrtmissin kaygilarini, bilmeyen arkadaslar da inanir onu demek istedim, kizma olur mu?

arkadaşlar bende 6 aylık hamileyim ve 4 yaşında bir chinchila kedim var dünya tatlısı upuzun tüylü ama hamileleikte be bebeğinizle hiç bir sorun yaratmaz çünkü aşılarını düzenli oluyor ve .iğ et vermedikçede h,iç bir sorun olmaz buu internette araştırdığınızda zaten görürsünüz ayrıcaveterinerimizxde aynı şeyi söylüyor gönül rahatlığıyla kedilerinizle bebekleriniz birlikte büyüyebilir. unutmayınki insan sa.ı yutmakla kedi tüyü yutmak arasında hiç bir fark yokmuş....

evcil hayvanların kesinlikle başkasına verilmesi taratarı değilim çünkü onlarda bir can.. ve aynı evde yaşayınca evlat gibi yoldaş oluyorlar insana... iki köpeğim var evimde . biri annemde biri bende kalıyor. kuş balık da var. ama bir bebeğim olsa asla asla vermem. yaşam alanını kısıtlayabilirsin bebeğin odasını ayırırsınız. daha sık süpürge açılır ve parazit hapları düzenli kullanlıp temiz bakıldıktan sonra inanın hiçbirşey olmaz. asıl o canı evden yollarsanız onun günahına girmiş olursunuz.içiniz rahat olsun veterinerler de çok iyi ilaçlar var. bebeğinizi de Allah korusun evdeki kedi değildir hiçbir zaman tek başına bir mikrop kaynağı. potansiyel sorun olarak görmeyelim evcil hayvanları.

arkadaslar görüşlerinize saygı duyuyorum. benim de sayısız kedim ve bir köpeğim oldu. üstelik veteriner hekim arkadasımla beraber kliniklerinde 6 yıl çalıştım. sayısız vaka gördüm, problem yasayanları ve yaşamayanları birinci agızdan dinledim. burada hayvanın karakterinin çok büyük önemi oldugunu düşünüyorum. ben kendi kedimi bildigimden onun bir bebekle yasayamayacagına karar verdim. hijyen konusunda da özellikle yeni doğmuş ve küçük bebeklerde çok dikkatli olunması taraftarıyım. bir örnek vermek gerekirse bebeklere su verilirken bizlerin normal bir şekilde içtiği ve temiz oldugu ıspatlanmıs içme sularını bile kaynatarak vermek gerekiyor. bir tarafta bu kadar hassasiyet gösterilirken diğer tarafta kakasını yaptıgı kumun içinden çıkan kedinizin bastıgı yerlere bebeginizin elini sürüp agzına götürmesine seyirci kalmak bana göre dengesiz bir durum gibi geliyor.

not: bebegim büyüdügünde, temizin kirlinin ne oldugunu anladıgında evime tekrardan kedi almayı düşünüyorum ve kedimi de çok iyi bir aileye verdiğimi ve zaman zaman da gidip ziyaret ettiğimi belirtmek isterim.

tesekkur ederim cevaplariniz icin, ise baslayana kadar dusunecegim yazdiklarinizi, yalniz bizim ev giris katta ve kedi gun icinde birkac kez disari cikip geliyor, ne kadar parazit ilaci verilirse verilsin ben yine de temiz olmadigini dusunuyorum

arkadaslar görüşlerinize saygı duyuyorum. benim de sayısız kedim ve bir köpeğim oldu. üstelik veteriner hekim arkadasımla beraber kliniklerinde 6 yıl çalıştım. sayısız vaka gördüm, problem yasayanları ve yaşamayanları birinci agızdan dinledim. burada hayvanın karakterinin çok büyük önemi oldugunu düşünüyorum. ben kendi kedimi bildigimden onun bir bebekle yasayamayacagına karar verdim. hijyen konusunda da özellikle yeni doğmuş ve küçük bebeklerde çok dikkatli olunması taraftarıyım. bir örnek vermek gerekirse bebeklere su verilirken bizlerin normal bir şekilde içtiği ve temiz oldugu ıspatlanmıs içme sularını bile kaynatarak vermek gerekiyor. bir tarafta bu kadar hassasiyet gösterilirken diğer tarafta kakasını yaptıgı kumun içinden çıkan kedinizin bastıgı yerlere bebeginizin elini sürüp agzına götürmesine seyirci kalmak bana göre dengesiz bir durum gibi geliyor.

not: bebegim büyüdügünde, temizin kirlinin ne oldugunu anladıgında evime tekrardan kedi almayı düşünüyorum ve kedimi de çok iyi bir aileye verdiğimi ve zaman zaman da gidip ziyaret ettiğimi belirtmek isterim.

hala kum diyorsun ne diyeyim............

tesekkur ederim cevaplariniz icin, ise baslayana kadar dusunecegim yazdiklarinizi, yalniz bizim ev giris katta ve kedi gun icinde birkac kez disari cikip geliyor, ne kadar parazit ilaci verilirse verilsin ben yine de temiz olmadigini dusunuyorum

o zaman zaten hiç güvenli değil canım. enfeksiyon riski çok fazla.

dolphincim yok boyle seyler ne olur sen burda sormayi birak ve bir veterinere ve cocuk doktoruna danis, alti yil veterinerde calistim demekle degismiyor gercekler, bilmeyenler de bu komikliklere inaniyorlar sonra, insanlar boyle formlarda kendilerini hakli cikartmak icin yaziyor da yaziyor onlardan biri olmak istemiyorum, en guzeli sor veterinere ve doktora ben burda yapmistim bunu iki farkli veterinere ve iki doktora. bence profesyonel gorusleri al, sonra ver kararini boylelikle kimse de sana yanlis akil vererek sorumluluk almamis olur. pasa ogluna sevgiler, hayat boyu saglik ve huzurla yasasin Insallah.

iki kedim ve iki kopegim var, bebek istiyoruz ayrica 3 aylik sonu gelmeyen bir hamileligim oldu, bebegim geldiginde herseyin onceligi kesinlikle kendisinin olacaktir. benim hayvan sayim bir tesaduf sonucu cok, ozellikle kedilerle ilgili suphelerimden dolayi cok arastirdim.
oncelikle tabiiki hayvanla bebek ayni evde olur bunlar evcil hayvanlar sadece bebege alisana kadar hayvanlarin kiskanmamasi icin ozen gostermeliyiz. sonunda hayvanlar o ailenin bir parcasi ve gelen bebegi de oyle goreceklerdir.
ikincisi kedi kabina gider sonra da her yere mikrop sacar kismi hayvanin sahibinin temiz olup olmamasiyla ilgilidir egerki siz kumu 3 ay degistirmesseniz dediginiz olur yoksa gercekten de veterinerin yaninda 6 ay calismis biri bunu iddia edemezdi. abim veteriner kuzenim de cocuk doktoru ben istesem onlar bana izin vermezdi. gercekten de bu konu cok hassastir ve buraya yazilanlara dikkat edilmelidir. dediginiz gb olsa ben fransada yasiyorum herkes ayakkabisiyla evde geziyor tum fransizlarin cocuklari hasta olurdu. bu ornek bile yeterince aciktir hele ki fransa sokaklarinda kaldirimlarda evcil hayvanlarini disari cikaran yuzlerce insan varken, adim basi sahibiyle gezen sokaklara ihtiyacini gideren kopeklerle dolu. kaldiki kediler kopeklerle kiyaslayamayacaginiz kadar temiz hayvanlardir, tukuruklerindeki ozel bir madde mikrop falan barindirmaz.
konu sahibi arkadasim disari cikan kedi ilac verilse de temiz olmaz demis, bunu lutfen bir veterinerle konusun duzenli ic ve dis paraziti olan bir hayvan da hicbir parazit barinmaz tabii yilda bir kez ilaclatip nasil olsa ilaclari verildi denmemeli, uc ayda bir yapilir yazinda dis parazit ilaci birbucuk ayda bir tekrarlanmali.
hicbir bebek temizlenen bir evde hayvan nediyle hastalanmaz. bosuna kendinizi uzmeyin burda yakin bir arkadasim su an dort aylik bebegiyle iki kedi ayni evde yasiyorlar cok da mutlular basta kediler kiskanmis ve uc haftaya alismis tek sorun budur kedi bebege alismalidir cunku kiskanclik yapabilir ama mutlaka sonunda alisacaktir.

iki kedim ve iki kopegim var, bebek istiyoruz ayrica 3 aylik sonu gelmeyen bir hamileligim oldu, bebegim geldiginde herseyin onceligi kesinlikle kendisinin olacaktir. benim hayvan sayim bir tesaduf sonucu cok, ozellikle kedilerle ilgili suphelerimden dolayi cok arastirdim.
oncelikle tabiiki hayvanla bebek ayni evde olur bunlar evcil hayvanlar sadece bebege alisana kadar hayvanlarin kiskanmamasi icin ozen gostermeliyiz. sonunda hayvanlar o ailenin bir parcasi ve gelen bebegi de oyle goreceklerdir.
ikincisi kedi kabina gider sonra da her yere mikrop sacar kismi hayvanin sahibinin temiz olup olmamasiyla ilgilidir egerki siz kumu 3 ay degistirmesseniz dediginiz olur yoksa gercekten de veterinerin yaninda 6 ay calismis biri bunu iddia edemezdi. abim veteriner kuzenim de cocuk doktoru ben istesem onlar bana izin vermezdi. gercekten de bu konu cok hassastir ve buraya yazilanlara dikkat edilmelidir. dediginiz gb olsa ben fransada yasiyorum herkes ayakkabisiyla evde geziyor tum fransizlarin cocuklari hasta olurdu. bu ornek bile yeterince aciktir hele ki fransa sokaklarinda kaldirimlarda evcil hayvanlarini disari cikaran yuzlerce insan varken, adim basi sahibiyle gezen sokaklara ihtiyacini gideren kopeklerle dolu. kaldiki kediler kopeklerle kiyaslayamayacaginiz kadar temiz hayvanlardir, tukuruklerindeki ozel bir madde mikrop falan barindirmaz.
konu sahibi arkadasim disari cikan kedi ilac verilse de temiz olmaz demis, bunu lutfen bir veterinerle konusun duzenli ic ve dis paraziti olan bir hayvan da hicbir parazit barinmaz tabii yilda bir kez ilaclatip nasil olsa ilaclari verildi denmemeli, uc ayda bir yapilir yazinda dis parazit ilaci birbucuk ayda bir tekrarlanmali.
hicbir bebek temizlenen bir evde hayvan nediyle hastalanmaz. bosuna kendinizi uzmeyin burda yakin bir arkadasim su an dort aylik bebegiyle iki kedi ayni evde yasiyorlar cok da mutlular basta kediler kiskanmis ve uc haftaya alismis tek sorun budur kedi bebege alismalidir cunku kiskanclik yapabilir ama mutlaka sonunda alisacaktir.

öncelikle ben kedimin kumunu haftada bir değiştiren ve her kaka yaptıgında da kakaları kumun üzerinden alıp atan biriyim. benim hijyen kurallarından haberim var, ama evde ayakkabıyla gezilen evlerde çocuk büyütmenin sağlıklı oldugunu düşünen sizin hijyen kurallarından pek haberdar oldugunu sanmıyorum. siz de gidin bu durumu bir çocuk doktoruna danışın bakalım size ne diyecek?..
ayrıca tabii ki arkadas veteriner hekime ve çocuk doktoruna danışsın ancak kendi veteriner hekimlerine değil başka bir veteriner hekime. çünkü kendi veteriner hekimleri müşterisini kaybetmemek adına "bir şey olmaz" diyebilme potansiyeline sahiptir her zaman... çocuk doktorları da evde hayvan besleme konusunda her zaman ikiye ayrılmışlardır sağlıklı bulanlar ve bulmayanlar olarak.
konuyu daha fazla uzatmanın manası yok, herkes konunun uzmanlarına danışsın, farklı görüşler alsın, kendince değerlendirsin ve içi nasıl alıyorsa öyle davransın, öyle ortamlarda çocuk yetiştirsin.
bu arada böyle bir topic açılmış ve görüş istenmişse herkes de kendi görüşünü, tarzını buraya yazmakta özgürdür :enbuyukkk:

arkadasim galiba uzatan sensin biz verdigin yanlis bilgiyi duzeltmeye calisiyoruz sadece. kimse evde ayakkabiyla dolasmanin hijenik oldugunu dusunmuyor sadece dusunun insanlar bunu bile yapiyor oole olsa insanlarin cocuklari hasta olurdu diyor. ama sinirden okuyamamissin sanirim mantikli.
size de hijenik degilsiniz demedik niye diyelimki dediginiz sadece o sartlarda hakli olur dedik.
ama sizin belirttiginiz gerekceler sacma kendi veterinerimize de sormuyoruz turkiyede veteriner olan abimiz diyoruz musterisi falan degilim yani:)) ayrica siz veteriner bile degilken veterinerde calistim bilirim diyorsunuz. simdi de cocuk doktorlari ekollerinden bahsediyorsunuz lutfen hakli olmak icin tuhaf seyler yazmayin, cocuk doktorlari ikiye ayirlmis, sizden ogrenecegimiz cok sey var anlasilan!!!!!!!!!
hayir bu dunyada bebegini dusunen tek kadin siz degilsiniz herkes once yavrusunu dusunur. onlarin sagliklari herseyden kiymetli sadece bir sey yazarken doktorla konusun, konustum biliyorum deyin anlariz, veterinerde calismaniz size tibbi bir bilgi vermez. kedi tuvaletine gider heryere mikrop sacar, kim sizin bu iddianiz karsinda sessiz kalabilirki, ben oyle olacagini dusundum kedimi yolladim bile demiyorsunuz iddia ediyorsunuz ardindan nerdeyse veterinerler dogruyu soylemez demek uzeresiniz, veteriner soylemez de cocuk doktoru da mi soylemez, ben mesajinizi okudum ve direk veteriner olan abimi aradim biraz once, hadi bir kez daha bir de boole direk tuvaleti sorayim die, sonuc ayni arkadasim , oole dusunmussun ama yanlis bir inanc biz de insanlara bu yanlis bir bilgi diyoruz bosuna uzuyorsun tatli canini ve konulari kavga boyutuna cekiyorsun, gercekler gercektir sizin inanclarinizla degismezler.

Son düzenleme:
konuyu buyutmeye gerek yok arkadaslara herkes sorar doktorlarina ve veterinerlerine, asi ve ilaclari yapilan hayvanlarin cocuk ve bebeklere sorun yaratmayacagi tum dunya tarafindan biliniyor, oyle cesitli gorusler falan da yok, ineternete de bakin doktorlarla da konusun hepsi ayni seyi soyluyor. ama asi ve ilaclari duzenli yapailan hayvanlardan bahsediyorum, eger bunlar yapiliyorsa sokaga da ciksa hayvan birsey olmaz.
evinize de hayvaniniza da temiz bakarsaniz ne kedi kumu ne de basla birsey sorun olmaz, meraklimisafir arkadasimizin icine sinmemis evdeki dostunu yollamis olay bu kadar basit, simdi de hakliligini gostermek istiyor. onun secimidir yollamis ama gercekten gerekceleri iyi bilmeden burda cok emin gb konusmamak lazim cunku insanlar ne yazikki duyduklarina inaniyor hemen. gerci hangi cagdayiz bilincli insanlarsak doktorlarla konusuruz gercegi ogreniriz. herkesin cocugu en kiymetlisidir ona gore arastirir.
merakli misafir arkadasim kimse seninle kavga etmiyor ama sakince yazilanlari okursan ne demek istedigimizi anlarsin. bebisine sevgiler her sey onlar icin, unutma herkesin bebegi cok kiymetlidir bunlari hayvan cok sevdigimiz icin degil buraya bu dertlerle gelen insanlar dogrulari ogrensin diye yaziyoruz

bende 33 haftalık hamileyim ve evimde koca popolu ve tüy yumagı ilk göz agrım kedim var etrafımdaki insanlar ver kediyi ver kediyi diyip duruyo ama tıııııııınnn ben druma sordum veterine sordum kedimede kendimede gerekli testleri yaptırdım ben ve eşim istedikden sonra kimseyi takamam.konu sahibi arkadaşım anneniz kedisini kısırlaştırırsa sakinleşir ayrıca kediler bebeklere zarar vermezler aksine onu korumaya dahi kalkar.kedinin zararlı oldugunu savunan kişilere diyeceğim hiç bişey yok drlada konuşsalar veterinerlede konuşsalar fikirleri sabit oluyo.inanmak istemiyorlar.

tum cvplar icin tesekkurler, hepiniz kendi fikrinizi yazmissiniz ictenlikle, ve dra veterinere danisma konusunda haklisiniz, bu aslinda aklima gelmisti ama sadece burada boyle bir deneyim yasayan var mi diye merak etmistim, hani derler ya "hekimden degil cekenden sor" diye .....neyse tekrar tesekkur ederim

Back