bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz?

melikem

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
73
6
623
44
emir_bebek:bebeğim 5 aylık oldu ama halen kundak yaparak uyutuyorum sizler nasıl uyutuyorsunuz ?Öyle uyutmazsam kenisi elleriyle kendini uyandırıyor.

bebeğin hala kundakta rahat uyuyosa helal olsun vallahi.benim kızım iki günlükken bile ellerini çıkarıyordu yoksa hiç uyumuyordu.bence kundak zamanı çoktan geçti zamanla alışır heralde.

oh oh cok iyi.arkadaşımın oğlu 1 yaşını geçti,sarıyor ellerini,hiç olmadı pijamasına sıkıştıryor sallıyor ayagında öyle uyutuyor.
benim Bilgem de asla izin vermiyor.

kundak bana herzaman antipatik geldi
çocuk nasıl hareket edecek onun içinde
ayağını bacağını nasıl gerecek
nasıl gaz çıkaracak
bence daha fala kundak yapma yazık yaaa
alışır o da

bana da antipatik geliyordu hatta üç ay falan yapmadım sonradan yapmaya başladım.Uyumuyordu en fazla bir saat uyuyordu o nedenle başladım.Zaten çok hareketli uyuduktan sonra kundaklayarak yatırabiliyorum ancak.

banada çok antipatik geliyordu kayınvalidem ben kundaklarım diyordu ben olmaz diyordum ama şimdi kendim yapıyorum yoksa elleri hep yüzünde kendi kendini uyatıyor mecbur kaldım

bizimkide uyandırırdı kendini ben bağlamayı hiç düşünmedim bi süre o şekilde uyumaya alışıyorlar. daha ne kadar kundaklıyacaksın ki kendini uyandırmamayı o da öğrenecek. ara sıra kollarını uzatıp gerinecek

kundak dr kesinlikle yasaklıyor. hele ilk doğduğu zamanlarda kalça çıkığı riski bile varmış. valla ben bebeğimi uyutup yatırıyorum öylece. eliyle bazen uyandırıyor ama uykusu varsa biraz pışpış yapınca :)) uyuyor tekrardan.

ilk zmanlar bizimkide hep kendini uyandırıyordu. ben kundak yapmayı hiç düşünmemişim, ama alıştı sonra. hiç kundaklamadım yani, acayip sere serpe yatıyo zaten. şimdi kundaklasam uyanır.

ben hiç kundaklamadım 3 aylık bebeğim var kundaklamadan daha rahat uyuyor bizi bağlasalar rahat uyuyabilirmiyiz onlarda öyle rahat uyuyamaz bence

benım oğlumda doğdu doğalı ellerini yüzüne kapatarak uyuyodu ben hiçbizaman kumdaklamayı düşünmedim ellerini serbest hareket ettirebilsin istedim ama demekki senin oğlun alışmış oyle uyumaya.Benım oğlumda ilk aylarında yuzunu örtürürdü mutlka ama şimdi asla izin vermiyo senınkıde belli bi süre sonra istemediğini belli eder nasıl olsa ozamanda kumdaksız uyumayada alışır

benimde 3 aylık kızım var hıc kundaklamadım zaten keyfinede cok duskun sele serpe rahat rahat yatıyor uyuturken bile ustunu orttugumde kollar mutlaka dısarda olcak yoksa cıglıgı basar

bizim oğlan sıkıntılı ilk günden beri eldiven ve şapka bile giydirmiyor.basıyor çığlığı.kundak düşünemiyorum bile.zaten rahat edemez artık kundakta büyümüş çünkü.biz yatağa yatırıyoruz biraz pışpışlıyoruz biraz sallıyoruz uyuyor.bazen de kucakta uyumak istiyor.kucağa alıncada hemen uyuyakalıyor.bence artık kundak yapma.alışkanlığından vazgeçir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…