Bebek Beslenmesi bebeklerinizi nasıl uyutuyorsuuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

meltemsahin

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
637
12
318
39
Bursa
meraba arkadaşlar.bebklerinizi nasıl uyutuyorsunuz.sallayarak mı emzirrekmi yoksa kendilerimi uyuyorlar.benim oğlum şuan 5. ayında ve uyuma şeklinde çok problem yaşıyoruz.önceleri emziğini verirdim ve kendisi yatağında uyurdu.ama şimdi öyle uyumıuyo.öncesinde öyle alıştığı içinde şimdi emzirerk uyutamıyorum.uyku vaktinde karnı eğer açsa uyuyo ama değilse asla emmiyo.ve bende nasıl uyutcamı şaşırdım.ayakta sallamaya alıştırmışlardı annmeler ama uykusu kaçtıysa öylede uyumuyo.zaten ondan vazgeçirdim biraz sallamak istemiyorum.biraz öncede emziğini verdim ağlaya ağlaya uyudu yatağında çaresizce.ama kuzumu ağlatmak istemiyorum hiç öyle.gerçi çok ağlamıyo ama uykuya geçene kadar çok zorlanıyo.napıcamı çok şaşırdımsizlerin bebişleri nasıl?

canım allah kolaylık versin. benim kızım 10 aylık hala uykusu iyi değil.gece rahat bi 4-5 kere kalkıyor ben her akşam uyutmadan önce banyo yaptırıyorum.odasına geçip karanlıkta sessizce emziriyorum.bazen emerken uyuyor bazen uyumuyor.işin kötüsü çıt çıksa uyanıyor... benimde işim çok zor bir türlü sese alıştıramadım.. annelik sabır işi. güle güle büyüt bebeğini...

Sizinkiler yine büyümüş biraz benimki daha 40 günlük sayılır canı istediği zaman yatıyo beşiğe istemezse 2 saat sallıyorum ne şaklabanlıklar yapıyorum 2 dk. gözünü kapatıyo yanından ayrılır ayrılmaz başlıyo bağırmaya..
Birde aslına bakarsan bebeklere uyku alışkanlığı kazandırmak için uyumadan beşiğine yatırıp uyutmak gerekiyormuş , nerdeeeeeee istersen çatlayana kadar sallıyım o beşiği benim başım dönüyo o hala mıkır mıkır..

saolun kızlar.malesef kucakta sallayarak alanda uymuyor.hi kucağımda göğsümde yatıramadım.içimde ukte kaldı bebeğimin göğsümde uyuması.aslında çok güzeldi uyku düzeni.gece çok sık kallksada akşamları beşiğine koyardım mıkırdanırken 5 -10dakkaya uyuyrdu.sonra emziğe alıştı.gündüzleride onunla uyumaya başlamıştı.en baştan hep gece gündüz ayrımı yaparak alıştırdım.hiç sallamadım beşiğini.ama böyle güzel giderken bir aylık bi taile çıktık herşey mahvoldu.şimdi yarım saat karşısında şakrabanlık yaparak uyutuyorum.hatta bir saat.b zamanda tabi aralarda ağlıyo.ağlamaması için hemen dikkatini çekiyorum falan filan.çok zr ya.allah hepimize sabır versn.kuzucuklarımızada güzel güzel uyku...

saol canım.ses olayıda çok kötü.maşallah diyim uykuya daldıktan sonra ses duymuyo hiç.sese alışsın diyede başlarda hep o uykuya daha tam dalmadan odasını falan toplardım.sese alışsın diye.ama k,imi çocuğunda yapısı öyle oluyo tabi.sende güle güle büyüt cnım bebeğini...

canım 3aylık olunca çok değişiyo bebekler.benim ğlum uyumazdı fazla gündüzleri.kırkından sonra bi değişti sonra 3ayı bitince dahada değiştiherşey zamnala rayına oturuyo.ama sen n ol alıştır 3ay dolmadan.uyku düzeni kur.mesela benimki 1.5 saatte 2saatte bir mutlaka uyur.çok kısa olsad zorla uyuturum.3.ayından sonra alışkanlık kazanırmış bebkler.gerçektende öyle oldu.biz tam dördüncü ayında memlekete gittik bir aylığına ve bütün huyları değişti.ve gerçekten kalıcı aolarak değişiyo.ama 3ay öncesi alışkanlıklarını değiştrebiliyosun.hepimize allah sabırlık vrsin...

Benimki tektir bu konuda ilkj dogdugundan yaklasik 50 gune kadar ayakta salladik veya carsafin icinde salladik uyumuyodu nasi uuyursa uyusun yeterki uyusun dedik ama olmadi geberdim cunku yenek yiyemez tuvalete dimez olmustum ve ilk bebek yalniz oldum icin uykusunun geldi anlari lkacirdim da yorarsam da uzun uyur diye diye surundu uykudan sonradanda uykuya gecenez oldu bunu fark edince salincak aldik fisher price akvaryum onda uyumaya basladi bi donem 2.5 aylik olunca ondandsa va/ecti kucakta sallanarak uyuttum ki 1 saat sallardim 20 dk uyurdu ben yoruldumla kaldim yavas yavas poposuna pss pss yaparak uyuttum bi donem daha sonra yataga koyup yaninda yatarka uyudum ancak bu sefer bende uyuya kaldim icin gunluk isler hala yoluna guirmeyinbce besigine koyup eline biberonu veriyorum yavas yavas icverek uyuyo ac degilse emzikle poposuna pss ps yapip saklaniyorum aglicvak gibi oldunda gene ortaya cikip pssliyorum ve kendi kebdine daliyo simdi 4 aylik uykusu geldi ani gecuistirmiyorum artik

Arkadaşlar benim kızım 40 günlük,emzirirken kucağımda her defasında uyuyor,uykuya geçmede çok şükür bi sorunumuz yok.Malum emdikten sonra gaz çıkarmamız gerekiyor nasıl bebişimi elime alıyorsan uyanıyor çoğu zaman.Acaba her emzirmeden hemen sonra gazını çıkarmasam da öylece koysam ağladığı zaman mı çıkarsam diyorum.Gerçi geçenlerde denedim burnundan süt geldi uykuda uyandı yavrucum.bu gaz çıkarma vakitleri ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

emer emmez gazını cıkar. mıde gazı cabuk cıkar. ama o gaz mıdesınden bagırsaklarına ındıgınde cok daha sancılı oluyor maalesef...
benım kızımda neredeyse 4.5 aylık
ılk 3 ay gazlı donemlerde mememde uyusa bıle gazını cıkarıp oyle uyutuyodum tekrar. boylece memede uyumaması gerektıgını ogrendı. artık memede uyumuyor. aksam 9 da uyku saatı geldıgınde besıgıne yatırıyorum 2-3 debelenıp kendı kendıne dalıyor. gunduzlerıde 2 kere 1.5 saatlık uykusu var... ama sallayarak yada memede degıl kendı kendıne uyumasını ogrendı nıhayet.

Oğlum da çabuk uyanıyordu... babaannesi bakıyor... kayınvalidem dış kapıya "bebek uyuyor lütfen zile basmayın" diye yazı asmıştı ,gündüzleri misafirlere kapıcı zile pek bastırmıyordu...gamyoncuiremsu

negüzel lşmış bebeğin kndisi uyumaya maşallah.benim bebeğimde öyleydi.geceleri yine uyuyo sorun yok ama gündüzleri malesf kndisi uyumuyo.şimdi alıştırmaya çalışıyorum.ama uyku vakti gldiğinde ağlamaya başlıyo.yatırıyorum ağlıyo.karşısında binbirtürlü şakrabanlıklar yaparak uyutuyorum artk.ama hrdefasında ağlaması ve beni yanınında istemesi zor oluyo.nerdeyse yarım saat uğraşıyorum uyutmak için.ağlamasın diye yapmadığım şey kalmıyo.napıcamı şaşırdım.birde gündüzleri iki defa yatıyo demişsin canım.yeni yenimi alıştı buna yoksa hep böyşemi yattı.bizim 5.ayımız bitemek üzere ama hala kısa kısa 4 -5 defa uyuyo.45dakikalık uykular.şimdide iki defa 1.5saatlik uyutmaya çalışıyorum bende.senin bebeğin kndiliğindenmi alıştı buna.mesela kaçta yatıp kaçta kalkıyo.gündüzler nezaan uyuyo.canım çok soru sordum kusura bakma.ama alıştırmam lazım artık.

zeynepb teşekkür ederim ben düşünmemiştim meme de uyumaya alışabileceğini artık beşikte uyutayım her zaman.Birde gazını kaç defa çıkartıyorsunuz ben bir kere yeterli bilirdim geçenlerde nette okudum en az 2,3 kere gurt sesi yada çıkarmıyorsa yarım saat işe devam yazıyordu.Benim ki ilk gazı çabuk çıkarıyor sonrası yok sizde durum nedir?

canım bencede kendisi uyumaya alıştır.eğer memede uyursa gece her uyandığında ister ve daha sık uyanır.ama bu bazı bebkten bebeğede değişiyo.uykuyu seviyosa çokta sorun olmz.ben bebeğimn gazını hiç çıkarmıyodum nerdeyse.çünkü çıkmıyodu.çok uğraşıyodm.ama çok gaz sorunu olmadı.gerçi çok ağlayan çok sinirli bebk.biz bunu sinire bağladık hep.belkide gazdandı bilmiyorum.çıkmayınca yok diye düşündüm.kolay gelsin canım...

Canım bende öyle düşünüyordum bi 5 dk uğraşıp bırakıyordum ama şimdi uğraşıyorum iyice mesela biraz önce 10,15 dk uğraştım kocaman bi gaz çıktı belki de senin bebekte de gaz sorunu vardı.Şimdide acaba uğraşsan daha fazla çıkarmı diyorum çünkü en ufacık bi gaz sancı veriyor.Bazen bebişim kıvranıp duruyor gazını az bi uğraşla çıkarıyorum ufacık birşey çıkıyor demekki o bile sancı veriyor ondan sonra rahatlıyor bence bebeği huysuzluk yapan anneler bu gaz sorununu iyice gidermeli gerekirse yarım saat kollar yorulsa bile devam ben bazen durmadan pozisyon değiştiriyorum elimde bacağımda sırtımda ne zaman çıkarsa artık:))

benim bebeğimde 2,5 aylık oldu gaz sancılarımız oluyor, kolikiz ve kendi kendine uyku nedir bilmiyor. Hergün farklı farklı şekilde uyuyor, bazen ana kucagında bazen ayakta sallayarak bazen battaniyeyle sallayarak. Uykusu geldiginde kendisi uyuyamıyor uyuyamıyorum diyede sinir oluyor iyice aglıyor agladıkça daha da sinirli oluyor aglaması çıglıklara dönüşüyor. böyle oldugunda kundak şeklinde sarıyoruz yüzünüde örtüyoruz yan çevirip poposuna pıt pıt vuruyoruz anında uyuyor , zilli diyorum bu kadar uykun vardı da biz uyumamı diyoz sanki yat uyu demi iilla eli yüzü örtülsün istiyo uyuduktan sonrada örtülü kalacakmış kusarsa diye filan açmak istiyorum ama mümkün degil bide beşikte yan dönüyo gidiyo dibe yapıştırıyo yüzünü. bu uyutma şekli hiç hoşuma gitmiyor. nasıl uyumayı ögretebilirim kızıma, beşiğine yatırdı mı kendi kendine uyusun istiyorum.

canım bebişin kolikmiş.ozaman çok zor tabi.ama 3aydan önce öğrenmesi lzım.sonra çok zor oluyo.bizzat ben yaşıyorum.3aya kadar arada ayaktada salladığım halde alışmadı.ama 3aydan sonra memlekete gittim ve ayakta sallamaya tamamen alıştı.unuturana kadar canım çıkı.ben şimdi ninnilerle falan uyutmaya çalışıyorum.mesela bi tane söylüyorum.tam ağlamaya başlayınca başkasına geçip dikkatini çekiyorum.oda işe yaramazsa oyuncaklarla dikkatini çekrek ağlamasını engelliyorum.ensonundada pes ediyo.ama biz emzikte kullanıyoruz<.o olmasa daha da zor olabilir.inşallah alıştırırsın canım.sonra çok rahat edersin.kolay gelsin...

uykusu geliyo,gözünden uyku akıyo ama uyuyamıyo. koyuyorum beşiğine kendisi yan dönüyo uyuma pozisyonunu alıyo emziğinide veriyorum 2-3 dakika baktı uyuyamıyo başlıyo aglamaya. eskiden kucakta omuzda gögüste memede uyurdu şimdi hiç biri ninniler şarkılar fayda etmiyo, ninnileri oyun yapıyoruz sanıyo beni uyutmayacaklar diye daha çok aglıyo sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…