• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerinizi nasıl uyutuyorsuuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yanımızda yatarak uyuyor uyuduktan sonra kendi yatağına
yatırıyorum gece sorunu yoksa uyanmıyor maşallah
ama beşiğinde uyumuyor kendi kendine illa biz yanında yatıcaz
özlüyor diye düşünüyorum babası 11 gibi evde oluyor bende 8 de
önceleri kendi kendine uyurdu hiç ayağımda sallamamamıştım
sonra uyumamaya başladı kucakta pışpışladım oda benim için yorucuydu
en az bir saati buluyordu uyuması ayakta salladım sonra şimdilerde
ayaktada sallatmıyor yanında yatalım bize dokunsun yeter sağa sola dönerken uyuyor

uykusu geliyo,gözünden uyku akıyo ama uyuyamıyo. koyuyorum beşiğine kendisi yan dönüyo uyuma pozisyonunu alıyo emziğinide veriyorum 2-3 dakika baktı uyuyamıyo başlıyo aglamaya. eskiden kucakta omuzda gögüste memede uyurdu şimdi hiç biri ninniler şarkılar fayda etmiyo, ninnileri oyun yapıyoruz sanıyo beni uyutmayacaklar diye daha çok aglıyo sanırım.

canım bu uytma işi çok zor.denediğim yöntem kalmadı.istersen tracy nin yatır kaldır yöntemini deneyebilirsin.ama sanırım o 3aydan sonra başlıyo.inşallah düzene girer canım...

ben oğlumu emzirdikten sonra yüzüstü yatırırdım..hem gaz cıkarmasına yardımcı oluyor hem de maşallah hiç gaz sorunu yaşamadık ve hep kendı kendıne uyudu..ayrıca kol kasları da cok gelıstı.maşallah .tabı ılk başlarda hep yanında durdum..ayrıca altına cok yumusak bır sey koymadım bogulma tehlıkesı olmasın dıye.burnu kapanmasın dıye. şu an 8.ayın için hala yüzüstü ve kendı kendıne uyuyor..ve uyuması için hiç baskı yapmadım.uyumazsa sabaha kadar bekledım sabırla ne ayagımda ne de beşiğinde sallamadım uyuyana kadar bekledım..ve maşallah düzeni olustu..tabı değişir mi bılemem bundan sonra..diş cıkarken falan değişir dıyorlar ama inş.değişmez...

Benim kızım hiç memede uyumadı. ılk 3 ay sürekli kustu. Memede emerken bi yandan da kusuyodu. Annemler Ayakta sallamaya alıştırdılar. O şekilde de uyuyor ama ayağımı çekince uyanıyor. Çaresiz sabah oturuyorum akşama kadar sallıyorum.. Ne bi iş yapabiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum ne WC... 4,5 ay böyle geçti...Bundan sonra da bu düzeni nasıl değiştireceğim hakkında hiç bi fikrim yok..

Benim kızım hiç memede uyumadı. İlk 3 ay sürekli kustu. Memede emerken bi yandan da kusuyodu. Annemler Ayakta sallamaya alıştırdılar. O şekilde de uyuyor ama ayağımı çekince uyanıyor. Çaresiz sabah oturuyorum akşama kadar sallıyorum.. Ne bi iş yapabiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum ne WC... 4,5 ay böyle geçti...Bundan sonra da bu düzeni nasıl değiştireceğim hakkında hiç bi fikrim yok..

meraba canım.benim oğluşum artık alıtı kendi kendine uyumaya.emziğini veriyodum önce ama eliyle emziği çıkartıp tekrar istiyodu ağlıyodu.bende bigün kundak yaptım.yine mızmızlandı hep ama emziği çıkartamayınca öyle uyumaya başladı.şimdi uykusu varken yatağına koydummu ağlıcak gibi oluyo.hemen kundağını yapıyorum.zaten kundağı yaptığımı anladımı hmen susuyo.sonra emziğinide verdimmi kendi kendine bakına bakına uyuyo.bebekler kundağı gerçekten seviyolar.öyle yapmayı deneyebilirsin.tabi hemen alışmaz ama ağladığında dikkatini çekip ağlamasını engelleyebilirsin.ben mesela ilk kundaklı alıştırmaya çalıştığımda ağlamaya başlayınca bi oyncağı var ötüyo.onu öttürüyodum hemen dikkati ona veriyodu.bunu defalarca yapıyodum ve uyuyodu sonunda.inşallah değişmez bu düzenimiz.senin bebeğinde düzene girr inş...

selam...benim de bebeğim 6 aylık şuan.2,5 ayına kadar gece 4 lere kadar uyutmak için uğraşır dururdum.iflahım kesilirdi.sonra bir gün kuzenim bana bi yol önerdi.ertesi gün yaptım ve o gün bugündür bebeğim uyku sorunu yaşamıyor.akşam 22:30 gibi altını açıp biraz havalandırıyorum,bezini değişip karnını da doyuruyorum ve yatağına götürüyorum.ışığı kesinlikle kapalı tutuyorum ve kızım yatağında dönencenin sesiyle mışıl mışıl uykuya dalıyor.gündüz uykuları da düzenli.çok şükür mevlaya...uyku düzenini sağlamak için kural koyun kızlar,eve misafir gelse bile ben 22:30 dedimmi kızımı odasına götürüp yatırıyorum.şayet uyumazsa ki çok nadir yaşıyorum bunu,sallayarak yine aynı saatte uyumasını sağlamaya çalışıyorum...bakalım ilerki dönemlerde de akşam 21:30,20:30 derken yavaş yavaş daha erken saatte uyması için çalışacağım...

Back