• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? cevaplarınızı bekliyorum:)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde kizim 3,5 aylik ilk 2 ay kendi kendine uyuyordu simdi memede uyuyor genelde 7-8 saat uyuyor uyanmadan bazen heralde rahatsiz oluyor uyaniyor emziriyorum yine uyuyor. cok huzursuz oldugunda yatagima yatiriyorum bende yanina yatiyorum yatarak emiyo daha cabuk uyuyor uyudugunda yatagina aliyorum bakalim boyle devam edecekmi..

oğlum şuan aylık ama asla beşiğinde uyumyr gece gündüz yanımızda yatyor ok nadir beşiğine alıyorum onuda fark ettiğinde tekrar yanımıza almak zorunda kalıyorum devamlı emerek uyuyoruz ayakta sallayarakta uyumayı kabul etmiyor gerçi başkası sallarsa uyuyor ama bana gelince asla sadece emecek nasıl beşiğine alıştırıcam bilemiyorum

bizde uyku yönünden sorun yaşıyoruz uyku uyumakta zorlanıyor sürekli beşikte sallıyorum uyusun diye ayakta sallayınca aglıyor...

benim oğlumda arabası dışında ne yapsam uyumuyor,anlayacağınız evde araba ile dolaşıyoruz,uyuduktan sonra kucağıma alıyorum emzirip beşiğine yatırıyorum,uyanıkken sağolsun emmiyorda kuzucuğum

ben ablamdam öğrendiğimi yaptım. 3üncü ayından sonra attım yatağına 1 saat ağladı. Ertesi gün 45 dakikaya dştü sonra öyle öyle azaldı. Şimdi 5 aylık ve yatağına atınca ilk önce bi 5-10dakika mıkırdanıyor sonra bakıyorki alan yok uyuyor :) önemli olan her ağladığında aman kucağıma alim diye yapma. Doktoruma sordum ki benimkinde birde kalp rahatsızlığı vardı önceleri. Ağlat hiçbirşey olmaz dedi bide erkek çocuk ağlatılmaz derler dedi yok öyle birşey o erkek çocuk hastası insanların uydurduğu birşey dedi. hem sesi güzel olur diye de espiri yaptı. Ben valla çok rahatım. Akşam 9da atıyorum yatağına sabah 7ye kadar uyuyor sonra mama yiyip bi 2 saat daha kestiriyor. yatırdığın saatde çok önemli geçirmiceksin ve hep aynı saatte yatıracaksın. Türkiyede adettir çocuklar anne babayla oturur 12-1e kadar sonra onlarla yatar onlarla kalkar. Ondan sonrada anneler şikayet eder dinlenemiyorum diye.İnsanın kendi elinde (kolik hastalığı dışında tabi). oğlum erkenden yatacak ki bende eşime ve kendime zaman ayırayım...

merhaba kızlar
benimde 4 aylık bi kızım var
ilk 3 ay hep kucakta uyudu
çok şükür 1 aydır kendisi uyumaya başladı
kızımın uykusu geldiği zaman beşiğine yatırıyorum yanından ayrılıyorum
ağlarsa tekrar yanına geliyorum,bunu sürekli tekrarlıyorum,bi de beşiğinin iki tarafına oyuncak koyuyorum onlara baka baka uyuyo kızım
ama çok şiddetli ağlamaya başlarsa kesinlikle ağlatmıyorum kucağıma alıyorum onu yavaş yavaş sallayıp sakinleştiriyorum tekrar yerine koyuyorum

3 aylık kızım. bazen kendi kendine uyuyor.. yatağına koyuyorum müziği açıyorum bazen böyle uyuyor.. çoğu zaman kucağımda uyuyor.. gece altını değiştirmem gerektiğinde uyanırsa yanıma yatırıyorum.. birlikte uyuyoruz.. bakalım büyüdükçe neler değişecek..
sevgiler..

uyutmakmı oda ne.uyku saatlerimiz işkence bizim. kolikli bi bebek oldugundan carsafta sallamay alıştı.şimdi cok sükür kolik bitti ama carsafla basbasa kaldık. .bu zamana kadar yanımda hep birileri vardı ama 1 hafta 10 gündür aglaya aglaya uyuyo.almadıgımız sey kalmadı.hiç birini istemiyo.en son hamak aldık ondada yatmayı sevmiyo.45 dk aglıyoruz sonra uyku kıvamına gelince alıp emziriyorum emerken uyuyo.off of uyku demeyin bana eziyetim çookk :)

aynı şeyleri bende yaşadım. hamagın nasıl bilmiyorum ama zamanla alışacaktır.. benimkiside kolikliydi ve hep çarşafla sallıyorduk... sonra tavana çingene salıncağı kurduk ona alıştı rahat ettim. zamanlada ağagımda sallaya sallaya salıncağını aramamaya başladı..

ben ablamdam öğrendiğimi yaptım. 3üncü ayından sonra attım yatağına 1 saat ağladı. Ertesi gün 45 dakikaya dştü sonra öyle öyle azaldı. Şimdi 5 aylık ve yatağına atınca ilk önce bi 5-10dakika mıkırdanıyor sonra bakıyorki alan yok uyuyor :) önemli olan her ağladığında aman kucağıma alim diye yapma. Doktoruma sordum ki benimkinde birde kalp rahatsızlığı vardı önceleri. Ağlat hiçbirşey olmaz dedi bide erkek çocuk ağlatılmaz derler dedi yok öyle birşey o erkek çocuk hastası insanların uydurduğu birşey dedi. hem sesi güzel olur diye de espiri yaptı. Ben valla çok rahatım. Akşam 9da atıyorum yatağına sabah 7ye kadar uyuyor sonra mama yiyip bi 2 saat daha kestiriyor. yatırdığın saatde çok önemli geçirmiceksin ve hep aynı saatte yatıracaksın. Türkiyede adettir çocuklar anne babayla oturur 12-1e kadar sonra onlarla yatar onlarla kalkar. Ondan sonrada anneler şikayet eder dinlenemiyorum diye.İnsanın kendi elinde (kolik hastalığı dışında tabi). oğlum erkenden yatacak ki bende eşime ve kendime zaman ayırayım...

anlamadıgım bişey var 9 dan sabah 7 ye kadar acıkmıyormu??? daha çok küçük 5 aylık gece beslenmesi önemli benim kızım 10 aylık hala kaç efer kalkıyor emmeye

bebeği ağlatarak uyutmak bence çok da doğru değil.
orda terk edilmişlik duygusuna kapılır ki bize ve şevkatimize çok ihtiyacı var...
ben kucağımda uyumasına bana sarılmasına izin veriyorum asla saatlerce sallamıyorum arada hafif hafif öne arkaya sallanıyorum eğer çok huysuzlanıyorsa ama birkaç dakikada uyuyor bir de bebeğin uyku saatine yakın onunla bol bol oynuyorum ki yorulsun yorulunca da fazla direnmeden uyuyor hemen yatırıyorum yatağına hatta ninni yapalım diyorum hemen gülümsüyor ve başını çeviriyor... bence böyle uyumak daha iyi. ama çılgınlar gibi sallamak da bebeğe zarar verir hatta bi yerde okudum dr çocuğu aşırı sallamanın beynine zarar vereceğini söylüyor. ki bence mantıklı. ama ağlatmak bence doğru değil. gene de herkes kendince bi düzen tutturmuş gidiyor her bebek farklıdır her ay değişiyor uyuma şekilleri ya diş çıkarıyor ya gazı oluyor ya dışarı gidiyor geliyoruz veya misafir oluyor uykusu değişyor velhasılı...

bebeği ağlatarak uyutmak bence çok da doğru değil.
orda terk edilmişlik duygusuna kapılır ki bize ve şevkatimize çok ihtiyacı var...
ben kucağımda uyumasına bana sarılmasına izin veriyorum asla saatlerce sallamıyorum arada hafif hafif öne arkaya sallanıyorum eğer çok huysuzlanıyorsa ama birkaç dakikada uyuyor bir de bebeğin uyku saatine yakın onunla bol bol oynuyorum ki yorulsun yorulunca da fazla direnmeden uyuyor hemen yatırıyorum yatağına hatta ninni yapalım diyorum hemen gülümsüyor ve başını çeviriyor... bence böyle uyumak daha iyi. ama çılgınlar gibi sallamak da bebeğe zarar verir hatta bi yerde okudum dr çocuğu aşırı sallamanın beynine zarar vereceğini söylüyor. ki bence mantıklı. ama ağlatmak bence doğru değil. gene de herkes kendince bi düzen tutturmuş gidiyor her bebek farklıdır her ay değişiyor uyuma şekilleri ya diş çıkarıyor ya gazı oluyor ya dışarı gidiyor geliyoruz veya misafir oluyor uykusu değişyor velhasılı...

canım ben de sana katılıyorum sevgi dolu yaklaşınca ve ona kendini güvende hissettirince zaten kendiliğinden uyuyor benim kızım 4.5 aylık ve hiç sallamıyorum hatta sallamayı deneyince sinirleniyor.beşiğinin üstündeki dönenceyi açıyorum onun müziği zaten sakinleştiriyor,ama bende yanına oturuyorum beni görüyor ve bana baka baka uyuyakalıyor en fazla 15 dk sürüyor,

canım ben de sana katılıyorum sevgi dolu yaklaşınca ve ona kendini güvende hissettirince zaten kendiliğinden uyuyor benim kızım 4.5 aylık ve hiç sallamıyorum hatta sallamayı deneyince sinirleniyor.beşiğinin üstündeki dönenceyi açıyorum onun müziği zaten sakinleştiriyor,ama bende yanına oturuyorum beni görüyor ve bana baka baka uyuyakalıyor en fazla 15 dk sürüyor,

biz hiç dönence almadık belki de ondan bana sarmaşıp uyuyor :)
bi de uyku arkadaşım aldık henüz tam anlayamadı ne olduğunu :) ama anladığından biraz daha kolay olabilir sanırım. biz de sallarsak sinir oluyor bana dokunarak uyumak istiyor işte. gece kalktığında da uykusu dağıldıysa hemen yatırıyorum yanında bekleyip ninni ol hadi bakalım ben burdayım diyorum o bir iki bakıyor gülüyor sonra güle güle gözlerini kapatıp uyuyor bence yatağına yatırarak uyutulcaksa bile beşiğin yanında beklemek lazım

bu ayın sonun da 5. aylık oluyoruz
annem sağolsun doğuma yanıma geldiğinde kendisi alıştırdı sallamaya
annem gidene kadar bebeği sadece emzirmek için alıyordum
ilk önceleri anakucağında çok güzel uyuyordu
2. ayda direnmeye başladı
bende ayağım da sallamaya başladım
ama kilo aldıkça ve uykuya dalma süresi uzadığından beri ayaklarımda tutmaz oldu
geçen 100 tl ye ev tipi salıncak aldım
ayaklarımdan kurtardım orda da çok güsel uyuyor.

arkadaşlar haddim deği ama bben yaptığım yöntemi anlatmak istiyorum sallanmaktan kendi kendine uykuya geçişince; öncelikle ona sanki büyük bir insanmış gibi yaklaştım. benim uykum gelmeden beni yatırsalar uyrmuyum uyumazmıyım tabiki uyumam sallasalarda ki bu daha büyük bir işkence olur. önce onunla bayağı bir oynuyorum. yüzükoyun bırakıyordum hem kasları gelişiyor hem de efor sarfediyor. Bu arada da acıkıyor. baktım uykusu geldiğine dair huzursuzlukları var. emziriyorum. yorgunluğun ve açlığın vermiş olduğu hazla uyumak istiyor.Uykuya dalmadan yatağına koyuyorum. mırın kırın ettiğide oluyor ama bunun bir zorlama olmadığını ona psikolojik olarak hissettiriyorum. baktım ağlarsa yanındayım canım gerekirse uyumayız oynarız diyorum. bunu ilk başlarda defalarca yaptım . zor oldu . ama onu üzmeden başardım. şimdi sallamıyorum. yatağına koyduğumda ona onu çok sevdiğimi hissettiriyorum, güvende olduğunu .. bu çok işe yarıyor. bakın stresli olduğumda yorgun olduğumda da denemişimdir.. bebeğim hemen anlıyor ona yansıyordu.. yavaş sakin ninnilerde işe yarıyor..sadece yumuşacık bir güven sanki uykuya dalmaları için yetiyor gibi.. bana öyle geldi..

helal olsun sana çok imrendim tebrik edrim o uyumayınca dünya başıma yıkılıyo bazen bağırıyorum bile uykuya çok düşkünüm ç.ok kızıyorum kendime ne biçim anneyim ben:(

bu arada ben beşiğinde ve anakucağında uyuttum hep ama 4 gecedir koyu koyuna yer döşeğinde yatıyoruz ikimizin de uykusu bölünmüyo ama alıştı nsanırsam koçiş yazık ayırdın beni anneden die isyan ediyo......

Sallamaya alıştırılmış bebekleri tekrar kendi kendine uyumaya alıştırmak için bir yöntem: Yatır kaldır yöntemi. Bebeğinizin uykusunun geldiğini farkettiğinizde yatağına bırakıyorsunuz. Eğer uyursa ne ala uyumazsa hemen yerinden almıyorsunuz eğer ağlamaya başlarsa kucağınıza alıp, kulağına hafifçe şşşşşşş sesiyle birlikte sırtını yine hafifçe pat pat lıyoruz. Ağlaması kesilir kesilmez tekrar yerine bırakıyorsunuz. Tekrar ağlamaya başlarsa yine aynı şekilde kucağınıza alıyorsunuz. Bunu defalarca yapmanız gerekebilir. Ama bir süre sonra bebeğiniz kendi kendine uyuma alışkanlığı edinecektir. Bunu uygularken dikkat edilecek şey bebeği ağlatmamak, ağlaması kesildiğinde de hemen yerine bırakmak. Umarım herkes için yararlı olur.

ay sağol canım deniycem bu yöntemi gerçi benimki kucağıma alınca hemen meme istiyo ama deniyim bakalım..

Back