Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar benim şuan 3ay 11 günlük bi bebeğim var
bebeğim önceleri kendi uyuyordu(ilk 1 ay) ama biz galibaa farkında olmadan beşiğinde sallamaya başladık ve sallanmaya alıştı. bugün yatağına koydum ve ilk 5 dk oynadı kendi kendine sonra ağlamaya başladı bi 10 dk aralıklarla ağladı ve uykusu geldi bende gene dayanamadım ve 2 salladım uyudu sizce ağlamasına müdahale etmelimiyim yoksa alışır mı ne dersiniz
ooooooooo naptın sen ya...dünyaları veririm ben ööle kendi kendine uyusu.kolikle başedebilmek için hep salldık.6.aya giricez hala da sallıyoruz ayakta.sakın ha sakın.kendi uyuyailiyorsa tekrar dön eski sisteme.alıkşık olduğu için zorlanmadan öğretirsin heralde tekrar.gerçi beşiğinde de iki sallayıp uyutabiliyorsan o da güzel.biz hiç yoksa 1 saat sallıyıp bir de iyice dalmasını bekliyoruz.offfffffffff...........zor işler bunlaaaaaaaaar........
Yiğit anası:)112
Kayıtlı Üye
ben 8 aydır kucakta sallıyorum gaz sancısı cok siddetli yasadık ozaman alıstı öyle gıdıyoo alıstırma yol yakınken
yok canım elleme bak gecelewri kendi uyusun diyec ayladır uğraştık daha yeni kendi uyuyo. bırak elleme uyusun aferim size ne güzel uyurmuş o..
uyutmakmı oda ne.uyku saatlerimiz işkence bizim. kolikli bi bebek oldugundan carsafta sallamay alıştı.şimdi cok sükür kolik bitti ama carsafla basbasa kaldık. .bu zamana kadar yanımda hep birileri vardı ama 1 hafta 10 gündür aglaya aglaya uyuyo.almadıgımız sey kalmadı.hiç birini istemiyo.en son hamak aldık ondada yatmayı sevmiyo.45 dk aglıyoruz sonra uyku kıvamına gelince alıp emziriyorum emerken uyuyo.off of uyku demeyin bana eziyetim çookk :)
ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
Benimde kızım 3 ay 3 günlük. Gaz sancıları olduğu için battaniye ile sallamanmaya alışmıştı. 2 kişi olmadan bakmak zordu. Eşim demirciden çingene beşiği için demir yaptırdı. Çingene salıncağı kurduk. orda uyuyorrr. artık tek başına bakılabiliyor.
Benimde kızım 3 ay 3 günlük. Gaz sancıları olduğu için battaniye ile sallamanmaya alışmıştı. 2 kişi olmadan bakmak zordu. Eşim demirciden çingene beşiği için demir yaptırdı. Çingene salıncağı kurduk. orda uyuyorrr. artık tek başına bakılabiliyor.
çingene beşiiği nedir canım.benim kızımda carsafta yatmaya alıskın uyuturken cok zorlanıyorum.acaba nedir o beşik
bizde 8,5 aylık olduk ama beyefendi gaz sancıları yzünden şimdiye kadar hep kucakta uyuyordu.ama artık 10 kilo ve kollarımız dayanmıyo kolayda uyumuyo en az 40 dk dolaşa dolaşa uyuyorduu kii en sonunda ayağımda sallamaya kaar verdim. hep karşı çıkıyordum ayakta sallamaya
( ama şimdi mecburen sallıyorum 10 dk sürüyor. ama güzel uyuyoralkisalkisalkishihoyyythihoyyyt
arkadaşlar haddim deği ama bben yaptığım yöntemi anlatmak istiyorum sallanmaktan kendi kendine uykuya geçişince; öncelikle ona sanki büyük bir insanmış gibi yaklaştım. benim uykum gelmeden beni yatırsalar uyrmuyum uyumazmıyım tabiki uyumam sallasalarda ki bu daha büyük bir işkence olur. önce onunla bayağı bir oynuyorum. yüzükoyun bırakıyordum hem kasları gelişiyor hem de efor sarfediyor. Bu arada da acıkıyor. baktım uykusu geldiğine dair huzursuzlukları var. emziriyorum. yorgunluğun ve açlığın vermiş olduğu hazla uyumak istiyor.Uykuya dalmadan yatağına koyuyorum. mırın kırın ettiğide oluyor ama bunun bir zorlama olmadığını ona psikolojik olarak hissettiriyorum. baktım ağlarsa yanındayım canım gerekirse uyumayız oynarız diyorum. bunu ilk başlarda defalarca yaptım . zor oldu . ama onu üzmeden başardım. şimdi sallamıyorum. yatağına koyduğumda ona onu çok sevdiğimi hissettiriyorum, güvende olduğunu .. bu çok işe yarıyor. bakın stresli olduğumda yorgun olduğumda da denemişimdir.. bebeğim hemen anlıyor ona yansıyordu.. yavaş sakin ninnilerde işe yarıyor..sadece yumuşacık bir güven sanki uykuya dalmaları için yetiyor gibi.. bana öyle geldi..
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
önceleri memede uyuyordu sonra ayağımda sallamaya başladım şimdi ise 1 aralıkta 3 ayını doldurucak yaklaşık 1,5 aydır anakucağında uyutuyorum hani şu yana doğru ve ileri geri sallanan anakucakları varya yatak gibi onlardan işte ayakta sallanır gibi sallanıyo ve hiç kaldırmıyorum gece gündüz orda uyuyo orda yatıyo tavsiye ederim kızlar taş çatlasın 100 tl o kadarda yok yani
uyku problemi benim kızımda var çok sancılı kolik atlattık 4 ay boyunca yapmadığımız şey kalmadı şimdi 6 aylık ama hala kucakta hoplata zıplata zor uyutuyoruz.kendi kendine uyuyan bebekler varmı inanamıyorum sanki imkansız birşeymiş gibi geliyor bana.o bahsettiğin ana kucaklarından aldık bizde ama o da her zaman işe yaramıyor kucakta zıplamaya devam...
agzına emziğini verip kundak haline getirip sarıyporum kollarını bacaklarını özel uyutma minderimiz var geniş boyu kadar ona yatırıyorum sallıyorum ayagımda ve hep uyuyor maşallah annem alıştırmıştı allah razı olsun ondan zaten kollarını sarsam bile gözler hemen gidio uykusu varsa :)) 5 aylığız bu arada
canım bencede bırak eski haline dönsün o bir ağlar iki ağlar alışır ama bizde ayakta sallamaya alıştırdık 9 aylık olduk maşallah daha hala ayaktan inmiyoruz....bir yere çıksak gezmeye falan ayak olmadan uyumuyor
bizde kolikli olduğu zamanlar çok çekmiştik uyku yönünden... kolik bitti ama uyku problemleri bitmemişti gece 2-3 e kadar oturuyor 11- 12 ye kadarda yatıyordu bende gece uyumuyor bari sabah uyusun diye uyandırmıyordum sonra baktım olmuyor gece çok geç uyusa bile sabah en geç 8:30 da zorla da olsa uyandırıyordum böylece geceleri de erken uyumaya başladı daldırırda sabah geç kalkarsa gündüz taş çatlasa yarım saat uyuyordu... şimdileri ise ben hiç ellemiyorum oturduğu yerde uyuyor... geçen gün yatağına otutturdum önünede oyuncaklarını koydum dönencesini de açtım (çok seviyor) bende balkona çamaşır asmaya gittim en fazla 15 dk sürmüştür (çok fazla vardı çamaşır :)) ) geldim ki oturduğu yerde uyuyor dengeyide sağlayamıyor sağa sola sallanıyor. hemen yatırdım... hep böyle uyuyor ben uyu diye bazen zorluyorum inatla uyumuyor ama kendi haline bırakıyorum 5 dk geçmiyor uyuyor. bu arada kızım aralığın 4 unde 10 aylık olacak...
arkadaşlar haddim deği ama bben yaptığım yöntemi anlatmak istiyorum sallanmaktan kendi kendine uykuya geçişince; öncelikle ona sanki büyük bir insanmış gibi yaklaştım. benim uykum gelmeden beni yatırsalar uyrmuyum uyumazmıyım tabiki uyumam sallasalarda ki bu daha büyük bir işkence olur. önce onunla bayağı bir oynuyorum. yüzükoyun bırakıyordum hem kasları gelişiyor hem de efor sarfediyor. Bu arada da acıkıyor. baktım uykusu geldiğine dair huzursuzlukları var. emziriyorum. yorgunluğun ve açlığın vermiş olduğu hazla uyumak istiyor.Uykuya dalmadan yatağına koyuyorum. mırın kırın ettiğide oluyor ama bunun bir zorlama olmadığını ona psikolojik olarak hissettiriyorum. baktım ağlarsa yanındayım canım gerekirse uyumayız oynarız diyorum. bunu ilk başlarda defalarca yaptım . zor oldu . ama onu üzmeden başardım. şimdi sallamıyorum. yatağına koyduğumda ona onu çok sevdiğimi hissettiriyorum, güvende olduğunu .. bu çok işe yarıyor. bakın stresli olduğumda yorgun olduğumda da denemişimdir.. bebeğim hemen anlıyor ona yansıyordu.. yavaş sakin ninnilerde işe yarıyor..sadece yumuşacık bir güven sanki uykuya dalmaları için yetiyor gibi.. bana öyle geldi..
çok güzel anlatmışsın canım bende aynen öyle yapıorum artık bayaa alıştı iyice uykusu gelince yan yatırıyorum bunu çok seviyor ve hemen uyuyor
Don´t worry, be happy
Kayıtlı Üye
Ben kizimin yaninda uzanarak türkülerle uyutuyorum baska türlü uyumuyor cünkü bebeklikten öyle alisti, yeni huyuda ben türkü söylerken bana dönüp gözümü oyarak kirpiklerimi cevirerek uyumasi :))
Ara sira tabiki beni cileden cikartip kucakta uzanmak istemeside var, sallayinca sinirleniyor :))
BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
Sallamaya alıştırılmış bebekleri tekrar kendi kendine uyumaya alıştırmak için bir yöntem: Yatır kaldır yöntemi. Bebeğinizin uykusunun geldiğini farkettiğinizde yatağına bırakıyorsunuz. Eğer uyursa ne ala uyumazsa hemen yerinden almıyorsunuz eğer ağlamaya başlarsa kucağınıza alıp, kulağına hafifçe şşşşşşş sesiyle birlikte sırtını yine hafifçe pat pat lıyoruz. Ağlaması kesilir kesilmez tekrar yerine bırakıyorsunuz. Tekrar ağlamaya başlarsa yine aynı şekilde kucağınıza alıyorsunuz. Bunu defalarca yapmanız gerekebilir. Ama bir süre sonra bebeğiniz kendi kendine uyuma alışkanlığı edinecektir. Bunu uygularken dikkat edilecek şey bebeği ağlatmamak, ağlaması kesildiğinde de hemen yerine bırakmak. Umarım herkes için yararlı olur.
BERKAY'IN ANNESI
Kayıtlı Üye
Bir de bebeği iyice daldığından emin olana kadar yalnız bırakmıyoruz. Sizi yanında hissetmesi çok önemli.
benim kızımda 4 aylık doğduğu günden beri kendi kendine uyuyo hiç sallamadım akşam aynı saatte uyuyo sabah aynı saatte kalkıyo çok dakik uykuyu seviyo yatağığına yatırıyorum işimi yapıyorum bi bakıyorum uyumuş yavrum tabi emziğinde çok faydası var.
önceleri memede uyuyordu sonra ayağımda sallamaya başladım şimdi ise 1 aralıkta 3 ayını doldurucak yaklaşık 1,5 aydır anakucağında uyutuyorum hani şu yana doğru ve ileri geri sallanan anakucakları varya yatak gibi onlardan işte ayakta sallanır gibi sallanıyo ve hiç kaldırmıyorum gece gündüz orda uyuyo orda yatıyo tavsiye ederim kızlar taş çatlasın 100 tl o kadarda yok yani
markası ne canım seninkinin?