bebeklerinizi nasıl ne zaman kaç kere nasıl uyutuyosunuz???

gullsee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
355
116
123
bu ara uyku düzeni kurmaya çalışıyorum :uyku saatini biraz geri çekmeyi başardım ama çok yoruluyorum.tecrübe sahibi anneler var mı? yatır kaldır ve ferber yöntemleri kesin çözümmüş ama ağlamasına kıyamam diye yapamıyorum. bu arada kızım 8 aylık. geç kalmadan başlamak istiyorum uyku düzeni kurmaya. uyku arkadaşı, gece yatmadan banyo... bunlara başladım mesela ama zamanla alışır herhalde. bunları deneyenler var mı?lütfen cevap yazın. bilgilerinizi paylaşın..

kimse cevap yazmadığına göre demekki kimse çocuğuna uyku düzeni vermeyi başaramadı :)

Benim oglumda 8. Ayina giricek ama hala ayakta sallamadan uyutmayi basaramadim kendi kendine uyumasini nasil saglarim bilmiyorum bende belki tecrubeli annelr yazmistir diye baktim ama kimse yazmamis huhu anneler nerdesiniz

Benim oglumda 8. Ayina giricek ama hala ayakta sallamadan uyutmayi basaramadim kendi kendine uyumasini nasil saglarim bilmiyorum bende belki tecrubeli annelr yazmistir diye baktim ama kimse yazmamis huhu anneler nerdesiniz

senin ayaktaymış. benimki omzumda uyuyor. ayakta sallayınca uyumuyo. belim o kadar ağrıyoki uyuttuktan sonra.kendi kendine uyumasının yolu varmış aslında. hem de kesin çözüm ama biraz ağlaması gerekiyo ona da ben katlanamam diye yapamıyorum. uyku arkadaşı olsun diye uyuturken bi oyuncak veriyorum. uykusu daha çok açılıyo. oyuncakla oynamaya başlıyo :) gerçekten çocuğunun uyku düzenini sağlamış tecrübeli annelere ihtiyacım var. nerdesiiinnniiizzzzz??? :))

merhaba ben tecrübeli bir anne değilim 4 aylık bir bebişim var ve ben de henüz uyku düzenini oturtabilmiş değilim ama bu hafta bazı ilerlemeler kaydettim onları paylaşmak isterim. kendi durumumuza geçmeden önce şunu söyleyeyim: yatır/kaldır ağlatan bir yöntem değil bende yöntemin mucidi yazarın kitabı var tam tersi ağlatmaya karşı olduğunu yazıyor bu başlığın geçmiş konularında yatır-kaldırla ilgili bir topic vardı ona göz atmanızı öneririm.

gelelim bize: bebeğim aralık doğumlu ilk iki hafta saatbaşı uyanırdı gece-gündüz perişan olurdum bir gece emzirdikten sonra kucağımda uyuyakalmışım bir uyandım ki ezan okunuyor yani 4-5 saat kesintisiz uyumuşuz o günden beri yanımda yatırıyorum maalesef ve sonradan farkettim ki miniğim üşüyormuş ne kadar sarsam da beşiğine sıcak su torbaları koysam da kendi kendini ısıtamıyormuş (evimiz kalorifer ve elektrik sobasına rağmen biraz soğuktu da) gündüz uykusu ya memede olurdu ya da ağzında emzik yüzünde tülbent ev içinde dolaşıp sallayarak (7 kiloya yaklaştığı için bu yöntemi unutturmaya çalışıyorum genel anlamda başardım)

şimdi o anne karnı psikolojisinden çıktı sere serpe uyumaya başladı ben de artık sizin dediğiniz gibi kendi kendine uyuma becerisi kazanmasının vakti geldiğini düşündüm
şu an tam anlamıyla bir rutinimiz yok bazen memede, bazen kucakta, bazen sokakta bazen de arabasında uyuyor ama en önemlisi 4 aydır unuttuğu beşiğinde kendi kendine uyuyabiliyor -günde en az iki kez- ya da kucağımda uyur uyanık beşiğe bırakıyorum uykusunu beşikte tamamlıyor. nasıl mı yaptım? sabah ilk uyanıştan bir bir buçuk saat sonra uykusu geliyor bunu bilerek ve aç olmadığından altının temiz olduğundan emin olarak esneme göz kaşıma gibi uyku işaretlerini de takip ettim beşiğine yatırdım hemen etrafını inceledi biraz korktu yanına oturdum elimi iki eliyle tuttu beşiğinin hem müzik hem de otomatik sallama fonksiyonları var onları açtım yaklaşık on dk etrafına bakarak ve mırıldanarak sallandı sonra gözleri kapandı yanından ayrılmadım derin uyuduğuna kanaat getirince parmaklarımı tek tek kurtardım ve odadan çıktım kucağımda bile 40 dkyı geçmeyen gündüz uykuları bu sefer bir saat kadar sürdü genelde buna benzer şekilde uyutmaya çalışıyorum bazen yanından hemen ayrılıyorum bazen daha çok kalıyorum bazen emzik veriyorum bazen de eline bir tülbent tutuşturuyorum pek disiplinli olmayan bir yatır/laldır oldu ama daha ilk haftamız zamanla beşiğe yatırınca şartlanmayla kendi kendisine uyuyabileceğne inanıyorum bunun için sabır ve tekrar gerekiyor tabii ki:)

bu arada beşik hikayesi gündüz uykusu için. geceleri uzun zamandır kendi kendine 10-11 saat uyuyor iki kez acıkıp emip geri uyuyor

Bebeğim 3 aylık geceleri maşşallah11 saat uyuyo 2 yada 3 kez kalkıyo emiyo 1 kez altını değiştiriyorum .Gece 12de uyuyo 4 5 gibi uyanıp sabah 8 e kadar uyuyo sonra 11de bazen 10da tamamen uyanıyo.Gündüzleri en fazla 2 saat uyuyo ama kesintili uykusu var.Gece 11de altını alıyorum emziriyorum lambayı kapatıyoz tv sesi kısık oluyo uykuya dalana kadar ya emiyo maalesef göğsümde uyuyo yada babasının döşünde uyuyo daldığından emin olunca yüz üstü yatırıyorum o şekilde uyumayı çok seviyo kızım şimdilik böyle ama ben gece 12de değilde 10da uyusun istiyorum 12ye kadar pestilim çıkmş oluyo çok yoruluyorum çünkü gündüzleri fazla uyumuyo.Haa kızlar bide gece uyanınca emiyo hemen yatağına yatırıyorum eğer kaka yapmadıysa almıyorum altını yoksa hemen uykusu dağılıyo.Bide benim doktorum gece gündüz ayrımını öğret demişti yani gündüzleri uyuduğunda karanlıkta olmasın hani tülbentle felan üstünü örtme demişti şimdilik böyle uykusuzluk zor Allah herkesin yardımcısı olsunn

merak etmeyin yatma saati daha erken olabiliyor zamanla, benim bebeğim ilk zamanlar 11-12 gibi uyurken şimdi 8-9 gibi uyuyor. ben gece uykusuna geçişte özel bişey yapmıyorum sinyali o veriyor tabi ki ışığı kapatıp meme veriyorum ama hadi gece uykusuna geçsin diye girişimde bulunmuyorum karnı toksa ve ortam müsaitse bazen pusetinde bile uyuyakalıyor bence bu biraz bebeklerle de alakalı. benimki kırklıyken gece gündüz farkını da biliyordu gazını çıkarmayı da başarıyordu ben bunun için özel bişey yapmadım gün ışığında incecik beyaz bir tülbentin gece algısı yaratacağını da düşünmüyorum açıkçası... benim kızım bazen yüzüne bişey değsin istiyor bazen parmaklarımı alıp yüzüne sürüyor:)

selam kızlar benimkiler ikiz 19 aylık düzeltilmiş 17 aylık erken doğdular 30 haftalık ameliyatlar derken kızım 43 gün oğlumda 84gün küvezde kladı çok ağır geçirdik erken doğumun risklerini beyin kanaması göz ameliyatı neyse çok şükür iyiz şimdi... beni emmediler hiç göğsümü tutmadılar sütüm üzüntüden kesildi gelmedi 2 ay aldılar sadece öle kucağıma düşmediler siz şanslısınız emiyolar kucağınızda büyüyolar ilk aylar....

neyse bende oto pusetlerinde sallayarak uyutuyodum yemeklerini falan hep orda ALLAH ım sallamadanda uyuyacaklarmı acaba diyordum çok şükür mama sandalyesinde yemeklerini yiyorlar sallamadanda uyuyolar artık benim işim çok daha zordu size göre düzen kurmak 1 yılımı aldı belki daha fazla ama vakti saati geldiğinde akılları ermeye başladığında herşeyi kendileri yapıyor birazda birbirlerinden özeniyolar benimde şansım oo yani bana göre bak kardeşin uyudu sende uyu üstünü ötrttü sende ört gibi....

biberonlardan sütlerini içip uykuya geçiyolar fazla uğraşmadım desem yalan olur öle yöntem falan denemedim...ağlatmadım sadece...

Son düzenleme:
ayrıca günde artık 1 kere uyuyolar 14 te akşamda biz 21 00 de yataktayız hep erken uyudular eve geldklerinden beri gündüz 2,5 saat uyuyolar 14 00 16 30 arası...

Allah yardımcın olsun, doğum sonrası yaşadıklarına çok üzüldüm ama geçmiş gitmiş şükür... bazen senin gibi anneleri gördükçe "biz de anne miyiz" diyorum. üstelik iki tane bıcırık!!:) Allah minik meleklerini sana bağışlasın canım... o kadar sıkıntıya rağmen bak nasıl güzel oturmuş düzenleri... senin emeğin yadsınamaz ama ilk aylar çabuk geçer hanımlar bir şekilde oturacak herşey.. bazen kollarım yorulduğunda veya yanyana uyuduğumuz için kendimi kasmaktan ağrılar içinde uyandığımda bile diyorum ki "bir bakıcam büyümüş kucağıma almak istesem gelmeyecek şimdi tadını çıkarayım"

kızın şimdi kaç aylık canım?? bana 9 -10 aylıkken uykusu düzene giriyo diyolar gerçekten öyle olur mu bilmiyorum.2 yaşlarında yeğenlerim var 1 i 2 yi buluyomuş hala uyumalaı. benim kızım 8 buçuk aylık, o da doğdu doğalı çok geç uyuyodu, 10 gündür yoğun çaba içindeyim erken uyutma konusunda ve şuan 10.30 a düştü çokşükür. önce banyo sonra meme sonra omuzda sallama derken yarım saati geçiyo uyuması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…