merhaba ben tecrübeli bir anne değilim 4 aylık bir bebişim var ve ben de henüz uyku düzenini oturtabilmiş değilim ama bu hafta bazı ilerlemeler kaydettim onları paylaşmak isterim. kendi durumumuza geçmeden önce şunu söyleyeyim: yatır/kaldır ağlatan bir yöntem değil bende yöntemin mucidi yazarın kitabı var tam tersi ağlatmaya karşı olduğunu yazıyor bu başlığın geçmiş konularında yatır-kaldırla ilgili bir topic vardı ona göz atmanızı öneririm.
gelelim bize: bebeğim aralık doğumlu ilk iki hafta saatbaşı uyanırdı gece-gündüz perişan olurdum bir gece emzirdikten sonra kucağımda uyuyakalmışım bir uyandım ki ezan okunuyor yani 4-5 saat kesintisiz uyumuşuz o günden beri yanımda yatırıyorum maalesef ve sonradan farkettim ki miniğim üşüyormuş
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
ne kadar sarsam da beşiğine sıcak su torbaları koysam da kendi kendini ısıtamıyormuş (evimiz kalorifer ve elektrik sobasına rağmen biraz soğuktu da) gündüz uykusu ya memede olurdu ya da ağzında emzik yüzünde tülbent ev içinde dolaşıp sallayarak (7 kiloya yaklaştığı için bu yöntemi unutturmaya çalışıyorum genel anlamda başardım)
şimdi o anne karnı psikolojisinden çıktı sere serpe uyumaya başladı ben de artık sizin dediğiniz gibi kendi kendine uyuma becerisi kazanmasının vakti geldiğini düşündüm
şu an tam anlamıyla bir rutinimiz yok bazen memede, bazen kucakta, bazen sokakta bazen de arabasında uyuyor ama en önemlisi 4 aydır unuttuğu beşiğinde kendi kendine uyuyabiliyor -günde en az iki kez- ya da kucağımda uyur uyanık beşiğe bırakıyorum uykusunu beşikte tamamlıyor. nasıl mı yaptım? sabah ilk uyanıştan bir bir buçuk saat sonra uykusu geliyor bunu bilerek ve aç olmadığından altının temiz olduğundan emin olarak esneme göz kaşıma gibi uyku işaretlerini de takip ettim beşiğine yatırdım hemen etrafını inceledi biraz korktu yanına oturdum elimi iki eliyle tuttu beşiğinin hem müzik hem de otomatik sallama fonksiyonları var onları açtım yaklaşık on dk etrafına bakarak ve mırıldanarak sallandı sonra gözleri kapandı yanından ayrılmadım derin uyuduğuna kanaat getirince parmaklarımı tek tek kurtardım ve odadan çıktım kucağımda bile 40 dkyı geçmeyen gündüz uykuları bu sefer bir saat kadar sürdü genelde buna benzer şekilde uyutmaya çalışıyorum bazen yanından hemen ayrılıyorum bazen daha çok kalıyorum bazen emzik veriyorum bazen de eline bir tülbent tutuşturuyorum pek disiplinli olmayan bir yatır/laldır oldu ama daha ilk haftamız zamanla beşiğe yatırınca şartlanmayla kendi kendisine uyuyabileceğne inanıyorum bunun için sabır ve tekrar gerekiyor tabii ki:)
bu arada beşik hikayesi gündüz uykusu için. geceleri uzun zamandır kendi kendine 10-11 saat uyuyor iki kez acıkıp emip geri uyuyor