Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
Bende 40ı çıktıktan sonra kendim yıkıyorum,arada bir babası ile yıkıyoruz,babannede kaldığımız zamanda o yıkıyor.
Ben yıkarken küvete onunla giriyorum bir bacağımı küvete atıp onu oturtuyorum çarprazdan,sonrada güzelce yıkıyorum.
oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
kızlar ben de tek yıkayamıyorum oğlum çok hareketli, küvetine koymak zorundayım ev çok soğuk ufoyu açıp iyice ısıtıp öyle soyuyorum zaten, en son filesine koymadık ama babası ve ben tek elimizle onu tutuyoruz diğer elimle sabunlayıp yıkıyorum babası da su döküyor banyoda yıkamak bu soğukta benim için hayal. ama tek yıkamayı denemek istiyorum annem de sakın deneme sizin ev soğuk fazla vakit kaybeder çocuğu üşütürsün diyor bir türlü cesaret edemiyorum
çok hareketli, elimden kayıp gidecek diye korkuyorum en azından oturması lazım...
kızım 11 aylık oldu nerdeyse halen tek yıkamadım hiç
cesaret edemiyorum biryandan
biryandanda babası kızını yıkamayı, kremlemi yağlamayı masajini yapmayı çok seviyor o yüzden de birlikte yikiyoruz
ama bazen tek yıkısayım oluyor cesaret edemiyorum
ilk 3 ay hep annem ile beraber yıkadık ondan sonrada hep eşim ile birlikte yıkıyoruz
oturmaya başladığından beri kendim yıkıyorum
yaklaşık 6. ayından beri ondan öncede yıkardım ama
annem izim vermiyordu güvenemiyordu bana
biz doğduğundan beri leğende yıkıyoruz :)
allaha şükü suyu seven bir bebek banyo sorunumuz yok
ağladığını pek hatırlamam evim sobalı kovayı leğeni kapıp
sobanın yanına kamp kuruyoruz içine oturtup yıkıyorum o bir yandan evi ıslatıyor şap şap
suya vurarak ben onu yıkamaya uğraşıyorum banyo dert değilde giyidrme işi işkence
işte onu tek yapamıyom varsa onunda bir tekniği biri anlatıversin lütfen
bebek kuşum,buruşuğum
Kayıtlı Üye
ben de uzun zamandır kendim yıkıyorum kıızmı.eline oyuncak veriyorum sonra kolumun altında yıkıyorum bi güzel,hemen havluya sarıp kuruluyorum.
beyz bulut,giydirirken eline oyuncak ver yoksa kabul etmiyolar,cici kız olucaz,süslü,temiz olucaz falan da de bayanssulusmile
banyo dert değilde giyidrme işi işkence
işte onu tek yapamıyom varsa onunda bir tekniği biri anlatıversin lütfen
aynen. benimki de banyo sırasında eglenir banyo sonrası giydiirilirken ağlar...neyse ki yaz geliyor, yazın tek kat giydir bitiversin iş..:lepi:
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
valla arkadaslar hepinizinde yöntemleri güzel ama şu beraber yıkanma işini bende bir deneyeim sanrim daha kolay oluyor
beyaz bulut arkadasim valla benimki banyodan sonra iyice mayıştıgı için hemencecik giydirebiliyorum
fakat babasi onun saşlarini kurularken bornozun başlığı ile 1 2 3 45 diye saya saya kurutuyoroda öyleceduruyor belki bunu deneyebilirsiniz
hadi kızım 1 2 3 4 5 yapıcaz diyor çok rahat giydiriyorum inanirmisin
2 kız anasi:)
Kayıtlı Üye
ha bu arada inanin filede yıkamamk çok çok kolay hele bir hareketlesin işte işin zoru inann burda başlıyor kıpır kıpır yıkamaktazorlaniyor insan
oğlişim 6 aylık her defasında eşimle birlikte yıkıyoruz
kendi küvetinde filesinde konuşa konuşa yıkıyoruz
hiç ağlamıyor bizimle konuşuyor sanki gülüyor sesler çıkarıyor..
şimdilik böyle biraz büyüdükten sonra tek başıma yıkamaya çalışacağım
kızımın ilk banyosunu komşum yaptırdı.daha sonra hep ben yıkadım.babamız da yanımızda getir götür yapıo suyunu döküyor.filede rahat oluyor.panik yapmazsan kolay
ben sezeyanla doğum yaptım haziranda yaz olduğu için hergün yıkanması gerekiyor ilk 3gün annem yıkadı sonrasında hep tek başıma yıkadım zaten suyu çok seviyo şmdi 9aylık oldu bu aralar küvetinden dışarı çıkmaya çalışıyo ama eline oyuncak veriyorum öyle idare ediyoruz giydirirken çok zorlanıyorum istemiyo 2saat ağlıyo üstünü giydirdim diye
valla arkadaslar kendim yıkamayı gectim eşimle bile zor yıkıyoruz.benim paşam hiç sevmiyor yıkanmayı filesine koyar koymaz baslıyo aglamaya hemde cıglık cıglıga.nasıl sevdiricem suyu bilemiyorum. bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmı aranızda?
Tombik Pamuğum
Kayıtlı Üye
Kendim yıkıyorum neredeyse doğduğundan beri. Küvette ağlayabilir çünkü kendini güvende hissetmiyor.
Ben bizim banyo küvetinin kenar kısmına oturuyorum. Bebeği kucağıma alıyorum.
Bu arada fıskiyeden suyu akıtıyorum boşluğa tabi. Lifi sabunluyorum.
Önce bir ayağından bacağına doğru sabunluyorum. Aynısını diğer bacağına uyguluyorum. Fıskiyeyi elime alıp bacaklarını duruluyorum.
Sonra bacaklarıma yanlamasına oturtup karnını sabunluyorum. Elimi ıslatıp şampuanlıyorum ve boynunu elimle temizliyorum duruluyorum.
Arkasını çevirip bebeği bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum ama poposunu bir bacağımın üstünde kalacak şekilde ayarlıyorum.
Yoksa kayar. Yere paralel gibi de düşünebilirsin. Bu şekilde sırtını ve poposunu yıkıyorum. Duruluyorum tekrar.
Yeni doğduğunda çok saçı yoktu o yüzden elime su alıp kafasını ıslatıyordum. Şampuanladıktan sonra yine elime su alıp kafasını duruluyorum.
Bacaklarımın arasında sıkışık olduğu için bir elimle kulağını büküyordum. Artık kafasını neredeyse fıskiye ile yıkıyorum.
Düz karşıya bakarken kafasının arkasından kulaklarına gelmeyecek şekilde duruluyorum. Ön tarafı için de eğip suyu akıtıyorum.
Hemen yüzüne gelen suyu temizliyorum ki genzine kaçmasın diye.
Bu şekilde çok rahat yıkıyorum. Tavsiye ederim. Bir cesaret et yeter.
Bu arada istersen eşinle de yıkayabilirsin. O küvetin içine girip bebeği kucağına alsın sen fıskiyeden aynı şekilde yıka.
Kovadan yıkarken üşütüyormuş gibi geliyordu bana. Tabi yine sen bilirsin.
benim kızım 11 aylık hala filesine gerdirip o şekilde yıkıyorum. yılbaşında tatile gittiğimizde 1 hafta anneme bıraktım o zaman annem banyoda yıkamış nolmuş bilmem banyodan aşırı korkmuştu. 1 ay nasıl feryat figan yıkadık tek başına yıkayamıyordum hatta bazen yarım bırakasım geliyordu ölecekmiş gibi ağlıyordu. neyse ki geçti o dönemler artık kendi başıma yıkıyorum hatta biraz havalar sıcaklasın banyoda küvetine oturtarak yıkayacam
ilk başlarda annemle filede yıkadık.genelde huzursuz olurdu.daha sonra farkettimki suyun sürekli akmasını istiyomuş :) bende aldım kucağıma fıskiyenin altında yıkadım yaklaşık 1 aylıktı şimdi 4 aylık ne zaman soymaya başlasam banyo yapıcak sanıyor seviniyor.bide ben her akşam yıkıyorum.sadece burnunu temizlerken biraz ağlıyor o kadar.hatta çıkarken huysuzlanıyor.ona kalsa saatlerce suyun altında kalcak.bence en iyi yöntem duşta beraber yıkanmak.hem bebekler kendilerini daha rahat hissediyor dahamutlu oluyor.
bebeğim iki aylık hala ben yıkamıyorum.halası yıkıyor ben su döküyorum sadece..
arkadaşlar benim kzıım 15 ayılık oldu ama hala kendim yıkıyamıyorum küvetinde yıkıyoruz biz tek başıma yıkadigimda tutamıyorum elimden kayıyor suyuda çok sevdgii için şap şap oynıcam derken hoppp kafasini çarpıyor:)))merak ediyrum arkadaslar siz nasil yıkıyorsunuz?biraz teknik destek sanirim bana iyi gelecek
görüşlerinizi bekliyorum arkadaslar
bende tek basıma yikayamam diye endiseleniyordum filesiz fakat eldiveni varmis ve bebegin kaymasini engelliyormus.henuz filesiz yikama asamasina gelmedigim icin iyice bakmadim ne yalana soyleyeyim :1rolleyes:
bende 4. aydan itibaren kendim yıkıyorum.oturmaya başlayıncaya kadar hep kuvetinde yıkadım şimdi artık bende duşa kabıne giriyorum tabureye oturuyorum,kucağımada oğlumu oturtuyorum önünede ufak bi kovası var oyuncaklarıyla onları verıyorum bi güzel yıkanıyoruz:)
canım bebeğin büyümüş maşallah çok rahat yıkayabilirsin aslında.ben büyük kızımı 6 aylık oldukdan sonra banyoda yıkadım hep.kendim oturup onuda kucagıma aldım çok rahat yıkıyordum.sonrası biraz zor oluyor.ıslak ıslak çıkmak zorunda kalıyorsun.yada eşime verip bir durulanıp çıkıyordum hemen.yaz aylarında yine sorun degil de kışın üşüyebilir.ikinci kızım bir buçuk aylık onu ilk günler yıkayayım dedim çok edepsiz suyu hiç sevmiyor elimi ayağıma doladı çok panik yaptırdı.o günden beri tek yıkamıyorum akşam eşimle birlikde yıkıyoruz.ilk kızımı doğduğu günden beri tek yıkadım hep bebeğin sevip sevmemeside çok önemli ağlamayan kolay yıkanıyor da ağlayan çook zor ağlarken tıkanabiliyorda.Allah koorusun..
1 haftalıktan itibaren kendim yıkıyorum şu anda 1.5 aylığız bu aralar rahat uyusun diye akşamları yıkıyorum eşimle beraber yıkıyoruz ama gündüz yıkadığım zaman kendim yıkayabiliyorum çok şükür