Bebeklerinizi hergun disari cikariyormusunuz

nihalnaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
94
0
36
Ankara
Her gun gunes almalarini sagliyimusunuz hava okadar sicakki Ben cikaramiyorum bu sicakta sizler nasil yapiyosunuz

16 aylık bir oğlum var hergün en az yarım saat dışardayız canım d vitamini alması için güneşte yarım saat kalması lazım demişti doktorumuz

evet hep ev hep ev sıkılıyorla.r bende 1-2 saat cıkarıyorum hem güneşini alıyor hemde parkta oyun oynuyor. akşam üzeri cıkıyoruz hava azcık serinleyınce.

Öğlen sıcağında hayatta çıkarmam çıkmamda :)
ama hergün fit akşam üzeri 4-5 gibi çıkarız geceye kadar girmediğimiz dahi oluyor babamıza göre
mahallemizdeki tüm parkları itina ile gezeriz 7

selamlar...
benim oğlum 7,5 aylık.
kış bebeği olduğundan ilk aylarında çok sakındık (ne büyük bir hata yaptığımızı şu an anlıyorum)
doğru düzgün dışarı çıkartmadık.
şimdi yaz dönemi...
bahardan beri uğraşıyoruz. dışarıda anne babalarıyla birlikte pusetlerinde uslu uslu oturan bebeklere/çocuklara baktıkça içim gidiyor. bizimkini bırakın gezdirmeyi pusetinde oturtmak bile mümkün değil. avaz avaz ağlamaya başlıyor.
internette çok araştırdım. kimisi pusete oyuncak asıyormuş, kimisi eline oyuncak, kimisi yiyecek bişeyler veriyormuş. bizimkininse pusetteyken gözü birşey görmüyor. sadece avaz avaz ağlıyor. bazıları da bırakın ağlasın, sakın kucağınıza almayın. ağlamayı size koz olarak kullanır diyor. bense dayanamıyorum ki bu da büyük bir hata anladığım kadarıyla.
dün akşamüstü yine bir deneme yaptık eşimle. bu sefer eşim "ağlarsa ağlasın sakın kucağına almayacaksın, dayanamıyorsan birkaç adım geriden yürü, böyle böyle alışacak" dedi. dediğini yaptım yapmasına da sonuç aynı!
bir de yolda o herşeyi bilmiş teyzeler yok mu.. yavrum ağlatmayın çocuğu, niye ağlıyor, kucağınıza alsanıza diye bilmişlik taslayan teyzeler/amcalar... sanki keyfimizden ağlatıyoruz.. off bu durum çekilmez bir hal aldı.
pusetle gezmiyor diye dışarı çıkamıyoruz. çıkıyorsak da illa anneme ya da kayınvalideme bırakmak zorundayız. o birşey değil de biz çocuğumuzla çıkmak istiyoruz.
kanguru almıştık bir de. benim belim zaten rahatsız olduğundan ben taşıyamıyorum, eşim taşıyor kanguruyla. ama maaşallah artık ağırlaştı. kanguru da çok kolay olmuyor. ne olur bir akıl verin. bunu yaşayan kimse var mı??

2 haftadır yazlıkta. evdeyken de hergün akşamüzeri 1730 dan sonra çıkıyorduk

bizimki de benzer. öncelikle her ağladığında önce altını kontrol et temiz mi. bizimki genelde akşamüzeri gezdirirken 2. kez yapabiliyor. sonra su verip susadı mı kontrol et. hepsi tamam ise biraz kucağınıza alıp gezdirin yorulsun alışsın. sonra pusete koyun bağlayın ve bağırsa da az biraz dolaştırın. birkaç dakikada susmuyorsa tekrar altına bakın. benimki bazen oturuyor. uykusu varsa uyuyor ama artık öyle yarım saat bile zor oturuyor. 30 dakika uyursa 10 dakika da dolaşınca başlıyor söylenmeye. biz de biraz kucak biraz puset ile idare ediyoruz. arada bir cafe de falan kucağınıza alın dinlenin. tek sıkıntısı oturmaksa almayın bir süre yavaş yavaş oturmaya da alışacaktır ama sanırım bizimkiler hiçbir zaman çok oturan bebekler olmayacaklar. işin kötü yanı benim oğlum alışveriş merkezlerinden nefret ediyor. dükkanlardan da. giremiyoruz. bir de tabii tek başına doşaltırmak çok zor oluyor

cevabınız için teşekkür ederim.
keşke derdi altının pisliği, açlığı ya da uykusuzluk olsa... çözümü var. altı temiz, karnı tok, uykusunu alıp çıkmış... kucağımdayken hiçbir derdi yok. ne zamanki arabasına oturtuyorum daha oturduğu anda huysuzlanmaya başlıyor sonrası da malum... hani ilk oturduğunda sakin olsa biraz kucak biraz puset yapacağım ama bizimkisi hiç memnun değil ki halinden...
hele pusette uyumak demişsiniz ahhh ahhh nerde o günleerr :)
biraz evde pratik yapalım dedik ama yok evde de avaz avaz ağlıyor.
aşağıda kalıyor diye sanırım

2,5 aylik kizimizi hergun disari cikarmaya gayret ediyorum..gunduz cikmadiysa aksamlari kesin cikariyoruz. cok mutlu oluyor sipa :))

hergün mutlaka çıkarıyorum akşam üstü babamızı servis durağından almaya gidiyoruz hem biz dolaşmış hava almış oluyoruz hemde eşim servis durağından eve yalnız yürümemiş oluyor sıkılmıyor sonra götürebilirsek çok kalabalık değilse parka gidiyoruz bizim mahallede tek işe yarar park var oda çok kalabalık oluyor büyük çocuklar sürekli taş atıyor uyarılarımıza rağmen.. kışın iyidi öğleden sonra götürüyordum kimse olmuyordu şimdi sıcak olunca parka gidemiyoruz fazla..

Her gun gunes almalarini sagliyimusunuz hava okadar sicakki Ben cikaramiyorum bu sicakta sizler nasil yapiyosunuz

bebegimi 3 haftaliktan bugune dek su anda 6 aylik her gun tura cikariyorum arabasi yada kanguru ile,burada ebe bunu yapmamai soyledi..temiz hava almasi cok onemliymis gelisimi icin,sapka ve gunes kremi ile arabasinda yada kanguru vs ile cikartmalisin bence de

Kızımı 1.5 aylık olduğundan bu yana hemen hergün dışarı çıkarıyoruz,bayılıyor dışarıda olmaya.

bende kırkından beri hemen her gün çıkarıyorum şimdi alıştı artık gidip kapıyı açmaya çalışıyor çıkalım diye

slmlar. bebek arabası size mi dönük oluyor yoksa dışarı dönük mü? benim kızımda ilk zamanlar istemiyordu gezmeyi arabasında. ters çevirdim. yüzü dışarı dönük olunca beni görmeyince sorun olmuyor baktım. artık bu şekilde kullanıyoruz. acaba? bu ihtimal olabilir mi die sölemek istedim.
sevgiler

mrb.
bende hergün çıkarıyorum dışarı kızımı. oturduğumuz sitede çocuk parkı var. oynuyoruz zıplıyoruz. geliyoruz eve.
akşam saatleri oluyor tabi bu ben çalışıyorum çünkü..
sevgiler.

ben çıkamıyorum pek ama eşim market hastası 8 aylık kızımı her gün alıp indirim takip ediyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…