Bebek Beslenmesi bebeklerinize ne zaman su vermeye başladınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rayiha_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
55
0
86
Ankara
bebişim 4,5 aylık ek besine daha geçmedik. malum yaza girdik. annem ısrarla artık bebeğe su ver diyor. artık vücudu su kaybeder ve susar diyor.siz ne zamn su vermeye başladınız?

anne sütü alıyosa gerek yok ama az vermende sakınca yok.benim dr mama içen bebeklerde bile gerek yok suya demişti bana ama malum yaz geldi ek gıdalar var bide vermende sakınca olmaz canım

canım sudan zarar gelmez,bence vermeye başla.ne kadar vericeğine gelince,doldur biberonu ne kadar içeceğine onlar karar veriyolar zaten.ne yalan söyliyeyim ben oğluma doğduğundan beri veriyorum.anne sütü alamadığı için doktorumuzda bişey demedi.4aylıkken bir ara çişi koyu sarıydı,hatta doktorumuz suyu çok ver dedi.

biz 5 aylıken ek gıdalara başladık o zamandan beri veriyorum bence ver su iyidit biz suyla büyümüşüz 6 ay hikayesi yokmuş o zaman

Basla canim vermeye benim oglumda 5 aylik oldu 2,ayinda baslamistim vermeye,icebildigi kadar iciririm arada.
Sutun icinde varmis karsilarmis falan diye dusunmeyin sudan zarar gelmez ,allah korusun susuz falan kalir
ic organlari.

ek gıdaya geçildiği andan itibaren bebeklere su verilmeli diye biliyorum bende..ben 4 aylıkken ek gıdaya geçtim o zamandan beri su da veriyorum..o zamanlar sevmiyordu çok az içiyordu ama şimdi kocaman olduk...çok seviyor..

kızım 9 aylık ve doğdugundan itibaren 1 çay kaşığı olarak başladım. 6 ay kuralına uymadım. ayrıca doktorumuzda günde 1-2 çay kaşığı verebilirsin sonra arttır zamanla dedi.

su olmazsa olmaz diyenlerdenim kaynatıp soğutup içiriyorum nolcak su, zararı yok yararı var
eskiden yoktu böyle sorular annelerin kafasında
şimdi doktor söyleyecekte suyu bile öyle vercez

su olmazsa olmaz diyenlerdenim kaynatıp soğutup içiriyorum nolcak su, zararı yok yararı var
eskiden yoktu böyle sorular annelerin kafasında
şimdi doktor söyleyecekte suyu bile öyle vercez

ayy ne güzel söledin valla. haklısın kardeş...

ben ilk 6 ay kaynattım sonra küçük pet şişelerden alarak kaynatmadan verdim. çünkü damacanalar pek hijyenik değil. doktorlar bebekler için pet şişe öneriyor.. kaynatınca mineraller kayboluyor diye 6.aydan itibaren kaynatmıyorum

bir anne bebeği için en iyisini bilir bence.vermek istiyorsan ver.ben 6 ay vermedim.sonra verdiğimde de kendi istemedi.tam 15 ay su içmedi.ama çok emiyordu ben çok su içiyordum.organları falan da susuz kalmadı gayet saglıklı hiç hasta olmadan büyüdü.yaşıtlarından kilolu ve uzun boylu bir oğlum var.şimdi 2 yaşında susayınca kendi gidip içiyor.yani senin tercihin.eğer yeterince emziriyorsan vermene gerek yok zaten vücudumuz onun için en saf en vitaminli suyu üretiyor.
ne kadar çok anne sütü ve anne suyu o kadar sağlık diyorum ben......

kesinlikle suyu ihmal etmeyin bana kalırsa emse bile verin su. havalara bakın yaa. yazık günah.

bende kesinlikle su verilmesi grektiğini düşünüyorum ama bi kaç gündür su içmek ve yemek yemek kosnusnda biraz sıkıntılıyız. Bir diş patlattık sanırım o yüzden iştahsız. Oğlum 8. ayını dolduracak . Emziriyorum. Acaba gün içinde ne kadar su içmesi gerekir bilen var mı acaba? Biberonu kabul etmiyor nasıl biberona alıştıracağım bilmiyorum. Bir yolu varsa yazar mısınız ltfen

benim oglum 2bucuk aylik ve ben su vermeye basladim, buralar cok sicak bakdim cocuk agliyor mamada icmiyor biraz su verdum kana kana icdi artik su veriyorum
yavrum susamisdida o yüzden agliyordu

yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım şimdi,benim oğlum 5aylık,1damla bile su vermedim şimdiye kadar.doktorlar boşuna mı bangır bangır ilk 6ay sadece emzirin diyorlar.başlasammı artık,ne yapacağımı bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…