Bebek Beslenmesi Bebeklerinize hangi saatte ne yediriyosunuz

• Konu Sahibi Konu Sahibi month
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

month

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
5.004
64
358
İstanbul
kızlar mrb ben oğluma ek gıdaya geçtim 4. ayını bitirmeye az kaldı ama saattele beslemek istiyorum nette baktım ama hepsi farklı şeyler yazmış o yüzden sizler bana yadımcı olurmusunuz kaç saat aralıklarla ve hangi saatte ne yediriyosunuz bebişlerinize

canım benim bebeğim 7 ayını doldurdu bende 5 aylıkken başladım.başta hafif tattıra tattıra başladım şimdi 5 öğün veriyorum.sabah kaçta kalkıyosa artık kahvaltı arada meyve öğle uykusundan uyanınca sebze püresi meyve yoğurt gece yatarkende muhallebi yalnız benim kızım muhellebiyi sevmedi pek yedirmiyorum şimdilik...

ek gıda için erken değil mi?Benim oğlumda 4 ayınıbitirecek 1 hafta sonra daha geçmeyi düşünmüyorum

bizde başladık 4. ayda az az alıştırma süreci sonraki aylarda geçiş zor oluyomuş

benim kızım 4,5 aylık.işe başlayacağım için ek gıdaya başladım yavaş yavaş.ne kadar mama denediysem sevmedi.elma suyu ile başladım.havuç patates haşladım ezdim.geceleri de muhallebi yapıyorum.en fazla 4-5 kaşık veriyorum..mecburen başladık ek gıdaya ucuz kız beni ki denediğim hiç bir mamayı yemedi:)

ek gıda için erken değil mi?Benim oğlumda 4 ayınıbitirecek 1 hafta sonra daha geçmeyi düşünmüyorum

cnm bazı bebekler doyduğunu anlamıyomuş benimki acıksa bile ağlamıyo alıyorum emzirmeye emziyo 2 veya 3 saatte bir o yüzden bende dedim yavas yavas alıstırayım 6. ayına hazırlık gibi birde midesi küçük kalmasın genişlesin diye sende başla yavas yavas alıştırmaya bence ama tabi saatlede baslayınca daha iyi olur karısmamış oluyosun

eğer bebekleriniz ek gıdayı istemiyorsa bence zorlamayın bu onun henüz hazır olmadığını gösterir.ben 6 aya kadar hiçbir şey vermedim ek gıda olarak.6.ayda başladım hiç zorlanmadı yani erkenden başlayalım sonradan zorlanırız diye çok düşünmeyin.hele ki anne sütü alıyorsa 6 aya kadar hiçbir şey vermeyin derim ben.

ya arkadaşlar nıye anne sütü alan bebeklerınıze ek gıda vermek için bu kadar erken davranıyosunuz.yok alşmazmış falan filan nıye alışmasınki.mecbur alışacak ve mecburen yıyecek.tabı zamanı geldıgınde.anne sütü kadar mütiş bı gıda yok.ve hangı besını verırsenız verın onun yerını tutmayacaktır.tabı mama verenler yada işe başlayacaklara bşe dıyemıyorum.açıkçası benım kızm suan 4 ayını yenı bıtırdı doydugu yettıgı yere kadar bu 6 ayını da aşabilir sadece anne sütü vermeyı düşünüyorum .başka gıdalar alıp anne sütünde eksık kalmasını istemem.doydugu ve yettıgı sürece dedıgım gıbı 8 ayda olsa sadece anne sütü

cnm ben nette okumuştum artık çalışmalar anne sütünün bazı vitamin değerlerini karsılamadığı yazıyodu bu yüzden anne sütnünde yetersiz olduğu ek gıdalar da verilmesi gerektiği yazıyodu bi sitede arastırıyodum bebek beslenmesi ile ilgili yazıları

ilk 6 ay sadece ama SADECE anne sütü yeterlidir canım aksini söyleyene kesinlikle kulak asma.zaten aylık kontrollerinde kilo alımı normalse bu onun beslendiği anlamına geliyor.tabiki karar senin ben naçizane fikrimi ve doktorumun bana tavsiyesini iletmek istedim.çok şanslı ki bebeğin anne sütü alabiliyor anne sütü alamayan bir çok bebek var.bence bırak doyasıya 6 ay anne sütü alsın bu onun bağışıklığı için de çok önemli sonra zaten ek gıda alacaklar ve alışıyorlar.6.ayda başladım ben ek gıdaya inan hiçbir zorluk çekmedim.sevgiler.

arkadasim sen belli bir rejim sormussun,hangi saatte ne yenir gibi,bunun cevabini bende bilmiyorum bebegim henuz kucuk ama cevremde tecrubeli annelerden gordugum duydugum kadariyla ilk etapta ek gida sadece tattirarak baslaniyor.Hatta bir hafta mesela sadece havuc suyu veriyorsun ara ara (1-2 kasik),sonra ikinci hafta havuc suyuna baska bir sebze suyu da ekleyip veriyorsun birkac kasik,oyle oyle devam ediyorsun.Asla ilk basta karisik vermeyeceksin(yemek suyu da kesinlikle vermeyin) ki eger bebeginde alerjik bir durum olusursa hangi besinden oldugu anlasilsin.Ilk basta meyve ile baslanmamasi gerektigini de biliyorum,3-4 cesit sebzeye gectikten sonra meyve sikip verebilirsin.Ama unutmamalisin ki ek gidaya gecme amaci bebeginin vitaminini mineralini karsilamaktan ziyade midesini,vucudunu daha sonraki aylarda alacagi besinlere yavas yavas hazirlamaktir,bir yasina kadar bebeginin ana gidasi yine de anne sutu(yada humanize edilmis formul sut) kalacaktir.Doktorlar anne sutunun yeterli gelmedigi durumlarda ek gidaya gecirmiyor,mama takviyesi oneriyor dikkat edin.Henuz baslamadiysan nacizane bende 2 ay daha beklemeni tavsiye ederim ek gida icin,vitamin doyuruculuk vs endisen varsa anne sutunun yaninda mama ver gunde 1 ogun,yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…