• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekleriniz ne zaman kendi kendini beslemeye başladı

sweet111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
56
3
26
Uşak
Merhaba arkadaşlar 19 aylık bir kızım var. Kendi kendini beslemesini istiyorum. Fakat bizimle masaya oturtursam masanın üstüne çıkmaya çalışıyor, tabaklardaki yemekleri mıncıklayıp yere atıyor. Tabakları ters çeviriyor, yemekleri bize yedirmeye çalışıyor. Bizden ayrı olarak kendisine makarna vvs. getirirsem gene tabağı ters çeviriyor. Bende eline tek tek veriyorum o zaman yiyor. Ama az yiyor. Bazende Tv ünitesinin üzerine koyuyorum ordan alıp yiyor. Tabi çok hijyenik olmuyor. Ama mecbur kalıyorum. Bu olumsuz davranışlar ne zaman son bulur. Söz ile ikaz etsemem g de beni daha anlsmıyor. O an biraz kesiyor ama so ra tekrar devam ediyoor. Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.

Son düzenleme:
Benim oğlum da şu an 2 yaşında. Ben uzun zamandır mama sandalyesine oturtup yiyeceği de küçük parçalara ayırıp eline çatal veriyorum. Çatalı batırmasına yardımcı oluyorum. Kendi kendine bir şey yaptığı zaman daha da hevesleniyor. Ben böyle alıştırdım.

Benim oğlum da şu an 2 yaşında. Ben uzun zamandır mama sandalyesine oturtup yiyeceği de küçük parçalara ayırıp eline çatal veriyorum. Çatalı batırmasına yardımcı oluyorum. Kendi kendine bir şey yaptığı zaman daha da hevesleniyor. Ben böyle alıştırdım.

Kendini doyuracak kadar mı yiyor yoksa az biraz mı yiyor? Benimki mama sandalyesini sevmiyor malesef, oturtturamıyorum. Sıkılıp kalkmak istiyor. Biz yemek yerken yanımıza gelmek istiyor, alıyoruz yanımıza önünee yiyecek koyuyoruz. Bir iki atıyor ağzına sonra başlıyor dağıtmaya. Masanın üstüne çıkmaya çalışıyor. Mecburen indirmek zorunda kalıyoruz. Eline makarna veriyorum gezinerek yiyor. Bazen yere atıyor. Benim bebeğimde kaşık fobisi var jendi kendine yemeğe alıştırmam lazım. bu gün mesela kahvaltida geldi kucağıma iki parça çatalla patetes yedi. Benim yardımımla sonra başladı dağıtmaya. Yani katlanılabilir bi dağıtma olsa göz yumucam, fakat herşeyi yere atıyor. Ben en çok sofrsyı dağıtmaması gerektiğini ne zaman öğrenicek onu merak ediyorum. Yada şimdi nasıl engellerim. Sizinki kaçıncı ayından beri düzenli yiyor.

Ben sofrayı karıştırmasına dağıtmasına hiç izin vermedim. Çünkü bir kere izin verdin mi gerisi geliyor. Yapmaması gerektiğini, yiyeceklerin oyuncak olmadığını söyledim her defasında. Siz anlamadığını zannedebilirsiniz ama çocuk birkaç kere aynı tutarlı davranışı gösterdiğinizde yapmaması gerektiğini anlıyor. Belki bazı çocuk kolay alışır bazısı zor alışır ama siz istikrarlı olmalısınız. Ben oturmaya başladığından beri eline yiyecek bir şey vereceksem mesela altına bir örtü serdim ve örtüden kaltığında elindekini aldım. Bu şekilde belirli bir yerde yemesi gerektiğini anladı. Kendi kendine yemeye ilk kahvaltı öğününden başladım. 1 yaşlarında falandı.
Peynirleri küçük parçalar yaptım. Zeytinleri ayıklayıp verdim. Yumurtayı omlet şeklinde yapıp küçük parçalara ayırdım. İlk başlarda eliyle yiyordu. Sonra çatal kullanmaya başladı. Henüz benim oğlum da kaşık kullanamıyor ama bir şeyi öğretmek istiyorsanız mutlaka sabırlı ve istikrarlı olmalısınız. Başka anneleri bilmiyorum ama ben bu şekilde alıştırdım.

Bizde ilk başlarda dağıtmasına izin veriyorduk. Alışkanlık yapmasından korktuk. Sofrayı dağıtana kafar oturmasına izin veriyoruz. Dağıtmaya başlayınca hemen yere indiriyoruz artık. Bu oyuncak değil diyorum. Atamazsın falan diyorum. Tabi bizimkinde işe yaramıyor. Örtü iyi fikirmiş. Denemeye çalışayım. Fikirlerin için teşekkürler.

kizim 20.ayini dolduracak. 5 aydir cok hevesli kendi yemek istiyor, yogurdu yiyor doke saca.cok mutlu oluyor. cogu zaman kasigi ters cevirip agzina goturuyor.catali daha ii kullaniyor. peynir domates makarna. ben diyorum ki, bu babanin bu annenin catali. bu da yagmurun. hadi yagmurda yesin artik buyudu falan. ben de ortu seriyorum, ve ben yalniz birakirdim. tek basina rahat yesin diye. kontrol ederdim tabii allah korusun birsey olabilir anlik cunku, bardaktan suyunu kendi icer. siz de uzaktan takip edin napacak bakalim

Bizde ilk başlarda dağıtmasına izin veriyorduk. Alışkanlık yapmasından korktuk. Sofrayı dağıtana kafar oturmasına izin veriyoruz. Dağıtmaya başlayınca hemen yere indiriyoruz artık. Bu oyuncak değil diyorum. Atamazsın falan diyorum. Tabi bizimkinde işe yaramıyor. Örtü iyi fikirmiş. Denemeye çalışayım. Fikirlerin için teşekkürler.

Rica ederim. İnşallah işe yarar.

Merhaba arkadaşlar 19 aylık bir kızım var. Kendi kendini beslemesini istiyorum. Fakat bizimle masaya oturtursam masanın üstüne çıkmaya çalışıyor, tabaklardaki yemekleri mıncıklayıp yere atıyor. Tabakları ters çeviriyor, yemekleri bize yedirmeye çalışıyor. Bizden ayrı olarak kendisine makarna vvs. getirirsem gene tabağı ters çeviriyor. Bende eline tek tek veriyorum o zaman yiyor. Ama az yiyor. Bazende Tv ünitesinin üzerine koyuyorum ordan alıp yiyor. Tabi çok hijyenik olmuyor. Ama mecbur kalıyorum. Bu olumsuz davranışlar ne zaman son bulur. Söz ile ikaz etsemem g de beni daha anlsmıyor. O an biraz kesiyor ama so ra tekrar devam ediyoor. Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.

1 yasında ara öğünlerini kendi yemeye başladı oğlum. Çorba hariç ufak parçalara ayırdığım yemekleri kendi başına yiyebiliyordu. 2 yaşına yaklaşımla çorbayıda kendi isteği üzere kendi yedi. Tabi üstü battı bende gömlek seklinde önlükler aldım böylece bu durumdan da kurtulmuş olduk. Zaman zaman yemek istemediğinde aç olduğu halde ya da tembellik yaptığında bana yedir diyor ya da misafirliğe gittiğimizde ve evin aynı yaşta çocuğu annesinin beslediğini gördüğünde oğlumda benim yedirmemi istiyor.

Back