- 2 Ekim 2009
- 1.583
- 78
- 358
arkadaşlar 6 bucuk aylık bır kızım var ve son 10 gundur gece uykumuz cok duzensız..
cok sık uyunıyor ve aglıyor benı emmek ıstemıyor...karnımı ac dedım gece bıberonda verdım ama nafıle uykusuz gunler gecırıyoruz..onceden duzenlı uyuyordu sebebı nedır sızce
mafoldumbenmafoldumbenayy tam benim konum. yemin ederim daha dün gece artık yeter dedim ve bende kalktım oturduk oğlumla birlikte6 ayı yeni bitirdi benim de oğlum geceleri banyosunu yptırıyorum tahillı mama veriyorum pijamalarını giydiriyorum uyuması için değişik niniler söylüyorum.( ki artık nini albümü çıkarabilecek kadar repertuarım oldu,hepsi kendi bestem ) uyuyoooorr ama saat gece 4 oldu mu uyanıyor. gülücükler içinde yatağında şımarıyo. uzanıp bakıyorum ce ee yaptığımı sanıyo kahkahalar atarak daha da uyanıyo kendini kaldırmaya çalışıyo ,kalkamayınca canı sıkılıyo.. yani bir daha uyumuyo lütfen yardım edin.. ne yapmalıyım ? sonra saat 6 gibi yanıma alıp uyutuyorum. o da ii değil yaza doğru odasını ayırcam.bi faydası olur mu bilmem doktora söyledim. yatağında bırak karnı toksa kendi kendine uyusun dedi. ama ağlıyo o zman da. yardımmmmmmmmmmmmmmmmm:sinifsinif::sinifsinif:
valla benim oğlum 2,5 yaşında ama birtürlü gece uykusu düzene girmedi yapmadığım kalmadı gayet sağlıklı ama uyumuyo sürekli uyanıyor gece. Ben çalışan bi anneyim ve bu beni çok yıpratıyo napıcamı şaşırdım
Benim oğlum 4 ay sadece anne sütü emebildi onu spinal denilen epidural ile birleştirlmiş bir anestezi izle 20 gün erken sezeryan ile dünyaya getirdim. Spinal anesteziyi doktorunuz önerirse hiç tavsiye etmiyorum çünki ben 15 gün beyin felciyle yattım baş ağrısı yaşadım allah tan ama oda ölümdü yataktan başını kaldıramıyosun bebeğimi kucama alamadım.sakın spinal olmayın yan etkilerini internete yazın kısmi geçici felç, ölüm, halisülasyon. Ben çok halisülasyon gördüm eşimi annem zannediyodum. Anlicanız zor bir dönemdi.
Oğlumu ben 4 ayda doktorunda bilgisinde sebzeye başlattım anne sütüm kesildi4. Ayda . Sebzeyle devam ettik gecede mama verdim gündüz gece böyle devam etti geceleri perdeler ışıklar kapalı karanlıkta uyuttum uyandığında acıktığı için hiç konuşmadan sessiz sessiz mama verdim öpmeyin sakın gece uykusunda uyanırsa.hemen uyurdu yerine yatırırdım.sonra sonra 1 yaşına kadar böyle devam etti gündüz sebze gece mama.diş içinde sevdiği oyuncaklara jel sürdüm çünki hep azına sokuyodu ve dolven şurup verdim kriz anlarında oda onun ağrısını alıyodu.herzaman değil ama çok çok krize girer ve uyumazsa! 1 yaşına girdi ve mamayıda kestim gündüz sebze meyve ve bol su gece uyumadan önce rezene ve benzeri bitki çaylarıbiberonuna koyup eline veriyorum uyuyor gece uyandığındada acıktığı için junior sütlerden aldım biberonuna koyup veriyorum 200 ml den en fazla 3 kutu veriyorum yada 2 böylelikle mama ve süte bağımlılığını azaltmış oluyorum.şu an 13 aylık ve aynen devam. Uzmanlarınız ne der bilmem ama bu tecrübe bana 2. Bebeğimi dünyaya getirmem için yeterli ve uzmanlar tv izletmeyin der :) benim oğlum anne demeyi pepe den öğrendi :) ve onu çok iyi tanır ayrıca oyuncaklarıyla oynarken tv izlemeye bayılır bütün gün değil ama 2 saat yeterli oluyo tv uzak olmalı gözleri bozulmasın diye:=) oyuncaklarıyla oynarken dalar ve biri karşısına gelirse yada yanından geçerse sıçraya biliyo çünki hayal ve oyun dünyasına dalmış oluyo bence çok faydalı tavsiye ederim :)tv de göz dikkati için gerekli nekadar doktorlar tavsiye etmesede ben ediyorum ::):):):) hepinize iyi bebek bakımları sevgiyle kalın :)....handik
ya kızlar benim kızım 8 aylık oldu sabah 8 e kadar uyanık hiç uyumuyor gündüzde yatırmamaya çalışyorum olmyo yine yatmıyo yatmıyo kurudum kaldım yaaaa yardım edin banaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?