Bebek Beslenmesi bebeklerin altını değiştirirken ıslak mendillemi yoksa kendiniz bezle mi siliyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
bebeklerin altını ıslak mendillerlemi yoksa kendi hazırladığınız bezlerlemi siliyorsunuz çok farklı şeyler duyuyorum iyi değilmiş yok kızlarda özelikle kulanılmazmış ama çok temiz ve rahat oluyor ne yaptığınız merak ettim..

islak mendil bizimkinde alerji yapiyor. bikac markanin kullandim; guvendigim primaninki bile alerji yapti. pamugu suda islatip siliyorum ben. zor oluyor ama en azindan pisik sorunumuz ortadan kalkti. alerjisi olmasaydi direk islak mendile gecerdim. kizlarda kullanilmazmis diyenlerin mantigini anlayamadim ama. yukaridan asagiya dogru sildikce ha -hijyenik olmasi sartiyla-normal bez ha bebekler icin uretilmis ozel islak mendil ne farki var.

ıslak mendil kullanıyorum..doğduğundan beri unıbaby yenidoğan..tek geçerim..ağzını,boynunu,vücudunu heryerini temizliyorum..alerjik olanlar denesin bence..:64:

ıslak mendil kullanıyorum..doğduğundan beri unıbaby yenidoğan..tek geçerim..ağzını,boynunu,vücudunu heryerini temizliyorum..alerjik olanlar denesin bence..:64:

bende unibaby yenidogandan cok memnun kaldim,yurt disindayim ve doguma gelirken annem epey getirmis sag olsun ama bittiler.Ardindan prima denedim,hemen pisik oldu,simdilerde Hipp kullaniyorum,ondan da memnunum.Aslinda surekli yikamak en iyisi,becerebilene bravo.

Ben de 2. ayı bitene kadar uni yenidoğan kullandım. Yapısında sadece su ve pamuk var.ama 2. ayından itibaren hep ıslak mendil kullandım.bir ara su pamuk kullandım ama bizimki rahatsız oldu üşüdü sanırım.hava soğuk altını durmadan yıkayamıyoruz,pişik olmadığı sürece mendil en iyisi.johnsons babyninki çok güzel.

bende kızım doğduğundan beri ıslak mendil kullanıyorum.keşke sürekli altını yıkayabilsek o daha iyi olur ama malesef onuda yapamıyoruz.
mendil.jpg

ilk aylar niveanın ıslak mendilini almıştım içinde alkol ve parfüm bulunmuyor mennunda kaldık. şimdilerde molfixin ve prima pampers ıslak mendilini kullanıyoruz .bir sorun yaşamadık inş. yaşamayızda.:emir_bebek::nazar:

asla ıslak mendil kullanmam markası kalitesi ne olursa olsun.öyle doğalmış laflarına da inanmıyorum.ben bebeğim doğmadan popo kurulama bezlerini tek tek hazırlamıştım.evim kaloriferli zaten devamlı kalorifer peteğinin üzerinde küçük bir maşrapanın içinde kaynatılmış suyum ve pamuğum olur.kışın kalorifer yandığı için su hep sıcak kalır yazın zaten sıcak olmasına gerek yok.üzerini yine tozlanmasın diye bir bezle örterim.altını her açtığımda su ve pamukla silip kurularım.misafirliğe gittiğimde de peçeteyi suyla ıslayıp öyle silip kurularım poposunu.bebeğim 11 aylık olacak bir kere bile bu yüzden pişik olmadı.bunu bu şekilde yapmak zor değil hanımlar lütfen bebeklerinizin poposuna sürmeyin o kimyasal msaddeleri.illaki sürecekseniz de ardından su ile durulayın.

Son düzenleme:
Ben ıslak mendillere falan güvenemiyorum hiç içime sinmiyor...
Bu nedenle kızımın altını hep yıkadım şimdi 9,5 aylık oldu ve bugüne kadar bir kere bile pişik olmadı..

Eğer eviniz müsaitse sürekli sıcak su varsa hep yıkayın derim kaka yapmasını bile beklemiyorum ben..Üstelik bu iş çok zevkli bir oyun haline geldi bizim için :)
Kızım suyu çok seven bütün banyolarında neşe çığlıkları atan bir çocuk oldu.:nazar:

Son düzenleme:
ben ıslak mendilleri duru suyla iyice yıkayıp öyle kullanıyordum.kolay olmuştu.yine öyle yaparım alerjik bir durum olmazsa.

unıbaby de sadece saf su var..doktorların dahi önerdiği bir ürün..piyasada çok pahalı ama internetten yarı fiyatına sipariş verebilirsiniz..ya da herhangi bir ıslak mendil de olsa ılık suda yıkayıp kullanmak da iyi fikir..eltim öyle yapıyor..

ben ilk önce unıbaby yenidoğanı kullandım ii hoş ama biraz sert geldi bana sonra hugguıes yenidoğan organik pamuklu ıslak havluyu keşfettim çok memnun kaldım bebeğim 45 günlük daha bir sorun yaşamadık çok şükür :nazar: ama sildikten sonra ıslak kalıyo onun içinde alt değiştime sepetimde sürekli tuvalet kağıdı bulunduruyorum onunla kuruladıktan sonra fıstık gibi oluyo ...

Benim oğlum 3 aylık ve doğdundan beri hep yıkıyorum sıcak su ve günde iki kez sabunla..zor da gelmiyo açıkçası..yıkayıp kurulama bezine sarıyorum biraz da öyle kalıyo havalanıyo poposu ve bugüne kadar hiç pişik olmadı çok şükür..mecbur kaldığınızda(misafirlikte falan)en azından ıslak mendili suyla yıkayıp öyle kullanın.ama poposunu yıkamak en iyisi inanın ki zor değil...

küçük bir saklama kabına pamuk parçaları koyup altını değiştireceğimde ılık su ekliyorum.doğduğu günden beri böyle yaptım hiç pişiğimiz olmadı.dışarda kullanmak için de iyi bir marka ıslak mendil alıyorum ama mümkün olursa onu bile suyun altında yıkıyorum.hem sağlıklı hem çok ta ekonomik oluyor

her kaka yaptığunda yıkıyorum (günde 4-6 kez) buna ramen hala pişik oluyor.. neden anlayamıyorum..

ben de dışarda ve geceleri uykusu bölünmesin diye unibaby yenidoğan kullanıyorum. sabah uyanınca da hemen yıkıyorum poposunu. gün içinde de her bezini açışta muslukta yıkarım ya da çok sık üstüste çiş yaparsa kumaş bezlerim var onları yıkar silerim. sonra da havluya sarar kuruturum. böylece hem poposu hava almış olur hem de pişik olmaz. evler şimdi sıcak üşüyecek diye korkmayın. sonuçta sıcak suyla yıkıyorsunuz.

bende hiç güvenmiyorum,kızımda çok kısa bir süre kullandım,tatile gitmiştim yazın ok küçüktü,vajinal yapışılık yaşadık,doktorumuz kesinlikle önermedi,artık sadece yıkıyorum,çok şükür düzeldi kızım.şiddetle kullanmayın derim.bende sadece unibaby kullandım,yok saf falandeğil,en güzeli yıkamk,bolsuyla.

her kaka yaptığunda yıkıyorum (günde 4-6 kez) buna ramen hala pişik oluyor.. neden anlayamıyorum..

iyi kurutmuyor olabilirsin,belki ıslak kalıyordur.ayrıca kullandığın sabun,şampuan vs.den olabilir.belki de bezi çok uzun süre altında bırakıyorsundur aklıma gelenler bunlar

Back