• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerimizin sorunlarini burada paylaşalim ...

koalayım cok sancı cekıyor ozellıkle emerken cıkartmaya calısyor cıkartamıyor

senınkı nasıl duzene gırdı.

onceden her gun yparmıydı

kimsenin sorunu yok heralde çok şükür
bizim bu aralar 4-5 günde bir kaka yapma sorunumuz vardı
dr sıcaklardan dolayı normal oldugunu söyledi
eğer 5.gün de yapmazsa fitil verin dedi

canını hic sıkma bizdede aynı problem var.biz biberon mamasına 2 cay kasığı zeytinyağı koyuyoruz.ama has zeytinyaı olucak.bu mdesini yumusatıyo ve bebeiş rahatlıyo.sen bilirsin bi dene istersen

koalayım cok sancı cekıyor ozellıkle emerken cıkartmaya calısyor cıkartamıyor

senınkı nasıl duzene gırdı.

onceden her gun yparmıydı

canım ben ek gıdaya başladım o yüzden düzeldi galiba
meyve püresi yapıyorum ona öğlenleri neredeyse her gün püreyi yerken yapıyor
sen sadece anne sütü mü veriyorsun?

canım ben ek gıdaya başladım o yüzden düzeldi galiba
meyve püresi yapıyorum ona öğlenleri neredeyse her gün püreyi yerken yapıyor
sen sadece anne sütü mü veriyorsun?

sadece anne sutu doktor sutun yetıyor dedı.
benımkı 4 bucuk aylık oldu
senın kı ne kadar

benımkıde 11 nısan kılosu 6 300 doktor ek gıdaya başlama dedısen neler verıyorsun

canım benimki 7900gr
ben işe başlıcam 10 güne kadar o yüzden ek gıdaya geçmem gerekiyordu zaten
şimdilik sadece yoğurt meyve suyu ve meyve püresi veriyorum
alıştırmam lazım yoksa işe başladığımda sıkıntı olabilir...

püreyi nasıl yapıyosunuz benim azcık pütürlü olsa kusuyo bişey veremiyorum ya.muz vereyim dedim az daha boğuluyodu çocuk burnundan gelid valla çok korktum. doktor sadece meyve suyu ver diyo ek gıda bi daha ki ay dedi ama boyuna göre de zayıfmış.6570 gr. boyu 66,5 cm.boyu standartın 3 cm üstündeymiş bu boya göre 8 kg olması gerekiyomuş. Ama hiç bişey yemiyor kiiiii :(((

bir de yoğurt yapmayı öğretseniz süper olcak valla. normal paket sütemi mayalıyosunuz ölçüler ve püf noktaları ....

canım normal sütten yapanda var ben devam mamasından yapıyorum 90 ml suya 3 ölçek devam maması koyuyorsun 100 ml elde etmiş oluyorsun sıcaklığı çok ılık olmayacak parmağını 7 san. kadar tuttuğunda yakmayacak sıcaklıkta olmalı 1 tatlı kaşığı yoğurdu biraz hazırlamış olduğun mamadan alıp ılıt sonra mamaya kat kavanozda yapabilirisn ağzını kapat üstünü bezle ört hiç sarsma 4-5 saat beklet sonra buzdolabına al koyu ayran gibi oluyor

3 hafta öncesine kadar bizim uykularımız çok düzenliydi
21 de yatardı 3 civarı kalkıp emip tkrar 7 ye kadar uyurdu sonra 2saatte bir tekrar uyurdu
fakar tatile giitik geldikne olduysa bütün düzenimiz bozuldu
özellikle son bir hafta kabus gibi geçiyor

acaba sebebi ne olabilir
sadece emiyor arada birşeyler tattırıyorum sadece
doymuyor olabilir mi?
bezleri de hep çişli doktırumuz doyup doymadığını oradan anlayabilirsiniz demişti

bir de yoğurt yapmayı öğretseniz süper olcak valla. normal paket sütemi mayalıyosunuz ölçüler ve püf noktaları ....

Ben ufak bir cezvede kaynatıyorum sütü sonra sütün ısısı parmağımın dayanacağı sıcaklığa gelince mayalıyorum bir tatlı kaşığı yoğurda (silme tatlı kaşığı)bir -iki tatlı kaşğı süt ekle ve karıştır bir çay tabağında daha sonra bu karışımı bir kavanoza dök( ben genelde 200 gr lık milupanın mama kavanozlarını kullanıyorum )üzerinede kaynattığın sütü ilave et ve güzelce karıştır kavanozu bir örtüyle güzelce sar ve hareket ettirmeyeceğin bir yere koy 5-6 saat beklettikten sonra da biraz da buzdolabında kalsın günlük sütlerle daha iyi oluyor kolay gelsin

kızlar benim oğlum 2 eylülde 3 ayını doldurmuş olacak. Doğduğundan beri hep emer ve memede uyur sizce bu ilerisi için problem teşkil edermi bayramdan sonra çalışmaya başlayacağımdan nasıl olcak düşünmüyor değilim.

eğer çalışmaya başlayacaksan başka türlü uyutmaya alıştırsan iyi olur çünkü başkası uyutamaz zor olur bizimkini şimdi hep babası uyutuyor yaklaşık 1 haftadır memed uyutmuyorum en fazla 10 dakika mızıldanıp uyuyor sen de böyle yapabilirsin hem seninki küçük yatağa yatır çok uykusu gelince orada uyusun küçükken çok ağlamıyorlar yatakta uyuyorlar ben öyle istiyorum ama bizimki yatağa koyunca çok ağlıyor diye sallıyor babası dizinde bir de EASY yöntemini uygula E:Eating(yemek)A:Activiting(Oyun)S:Sleeping(Uyku)Y:Your Time(Senin zamanın )
Yani emzirdikten sonra hemen uyutma biraz oyna onunla hem gazı da çıkar böylece sonra uyut tabi geceleri hariç gece emzirip uyutuyoruz

püreyi nasıl yapıyosunuz benim azcık pütürlü olsa kusuyo bişey veremiyorum ya.muz vereyim dedim az daha boğuluyodu çocuk burnundan gelid valla çok korktum. doktor sadece meyve suyu ver diyo ek gıda bi daha ki ay dedi ama boyuna göre de zayıfmış.6570 gr. boyu 66,5 cm.boyu standartın 3 cm üstündeymiş bu boya göre 8 kg olması gerekiyomuş. Ama hiç bişey yemiyor kiiiii :(((

canım ben şeftali püresi yapıyorum blenderla pütürü kalmıyor
senin bebişin ne kadarlık?

Son 10 gündür kabızlık bizde de var (aslında kabızlık kuru top top yapmasıymış bizimki tembelliktenmiş) bizim doktor vitamin şurubu verdi şurubun yağlı olduğunu böylelikle bağırsaklarına da iyi geleceğini söyledi. demek ki sıcaklardan herkes aynı durumda sanırım...

eğer çalışmaya başlayacaksan başka türlü uyutmaya alıştırsan iyi olur çünkü başkası uyutamaz zor olur bizimkini şimdi hep babası uyutuyor yaklaşık 1 haftadır memed uyutmuyorum en fazla 10 dakika mızıldanıp uyuyor sen de böyle yapabilirsin hem seninki küçük yatağa yatır çok uykusu gelince orada uyusun küçükken çok ağlamıyorlar yatakta uyuyorlar ben öyle istiyorum ama bizimki yatağa koyunca çok ağlıyor diye sallıyor babası dizinde bir de EASY yöntemini uygula E:Eating(yemek)A:Activiting(Oyun)S:Sleeping(Uyku)Y:Your Time(Senin zamanın )
Yani emzirdikten sonra hemen uyutma biraz oyna onunla hem gazı da çıkar böylece sonra uyut tabi geceleri hariç gece emzirip uyutuyoruz

teşekkürler inciboncuk deneyeceğim artık alıştırmam gerekiyor. Ben olmayınca annem mecburen uyutmak için sallamak zorunda kalacak bu da işime gelmez inş. kendi kendine uyumaya alıştırabilirim fakat uykusu gelince çok huzursuzlanıyor yatağına koyduğumuzda yaygarayı basıyor memeyi veriyorum sakinleşiyor ve uyuyor bu aralar birde memeyi reddetme huyu çıktı fazla zorlamıyorum acıkınca mecburen alıyor

Back