Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin ilk yaramazliklari :)

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

nilim

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2009
4.848
104
363
Hollanda
kizim 2 gun sonra 10 aylik olacak bugun beni cok korkuttu. altini degistirmistim mutfaktada bir suru isim vardi bi mutfaga kosuyorum bir kizima halinin uzerinde pisik kremini unutmusum tuplu deil krem kutu icinde kapali bisey,mutfakta yemek hazirliyodum kuzucuguma sesi gelmedi kafami uzattim baktim sirti donuk oyuncagiyla oynuyor sandim 2 dk sonra tekrar baktim ayni pozisyonda dedim icimden bu biseyler kurcaliyor kesin yer degistirmemis hic bir gittim ki allahimmm ne goreyimmm iki elini kreme sokmus agzina atmis eli yuzu krem icinde bembeyaz nasil korktum anlatamam hemen yikadim ellerini yuzunu elimle agzininin icini yikadim bisey olacak diye cok korktum allahtan yutmamis sonra guldum ama omrumden omur gitti.

Son düzenleme:
Ay canım okuyunca kendi kızım geldi gözüme. Aynısını kızımda yaptı.. Senin gibi baktım aynı yerinde duruyor. normalde açamıyordu kapağını o gün nasıl olduysa açmış. tüpü sıkamamış ama çevresinde kalanları bi güzel yalamış... hemen götürüp ağzının içini filan yıkamıştım...2 gün önce de ben makinadaki bulaşıkları çıkarırken oda pusetinin tekerleriyle oynuyordu.temizleyip mutfağa getirmiştim.mama sandalyesi niyetine kullanıyorum.kafayı bi çevirdim benim yaramaz pusetin içinde oturuyor...sen nasıl sessizce çıktın oraya.... Nasıl şok olduğumu anlatamam.. sonra gülmeye başladım.. ben güldükçe oda gülüyor.. Allah'tan pusete çıkarken düşmemiş.. Bu yaramazlardan bakalım daha neler göreceğiz.

güzel bi konu :)
benim kızım 6 aylık yaramazlıkları yok da saçımı çekmeyi çok seviyo tutuyo saçımı sallıyo sallıyo çıtçıt sessler geliyo tabi ellerinde kopmuş saçlarım...

bizim küçük hanımefendi 8 aylık olacak o da saç ve küpe hastası tuttu mu yandık.bir de yürütecinde nerde zararlı birşey var oraya gidiyor bugün 2 saniyelik gözümü ayırmamla tvnin kablolarını yakalamış çekiyor direk pirizlere gidiyor kucağımda etrafta ne görürse asılıp yakalamaya çalışıyor mutfakta masanın örtüsünü çekiştirip düşürüyor yine mutfakta ekmek poşetini bazen kapıya asıyorum onu çekip düşürüp ekmeği ele geçirmeye çalışıyor bezini değiştirirken kremi yakalayıp emmeye çalışıyor zaten bezini değiştirirken dönerek kaçmaya çalışıyor.şimdilik aklıma gelen haylazlıkları bunlar :)

benim kızım 10 aylık oldu yürümeye başladı sayılır. evin her tarafını karıştırıyor bazı odaların kapılarını kapalı tutuyorum mutfakta çekmeceleri çok karıştırıyor. içindekileri dışarı çıkarmayı çok seviyor.

Ne kadar güzell..Okurken gözönüne getirdim yaptıklarını kaydirigubbakcemile3

çokkk tatlılarr opuyorumnanaktan

benim bebegim 4.5 aylik dün doktora gittik. orda da bi cocuk vardi 6 ve ya 7 yaslarinda cocuk cok acayip öksürüyodu. bizimki cocuk öksürdükce kahkaha attiyo. cocuk susuyo bizimki de susuyo. cocuk tekrar öksürüyo bizimki tekrar kahkaha atiyo. bütün calisanlar basina toplandi hoslarina gitti. herkes güldü bende aklima geldikce hala gülüyorum

benim bebegim 4.5 aylik dün doktora gittik. orda da bi cocuk vardi 6 ve ya 7 yaslarinda cocuk cok acayip öksürüyodu. bizimki cocuk öksürdükce kahkaha attiyo. cocuk susuyo bizimki de susuyo. cocuk tekrar öksürüyo bizimki tekrar kahkaha atiyo. bütün calisanlar basina toplandi hoslarina gitti. herkes güldü bende aklima geldikce hala gülüyorum

Benim bebeğim 10 aylık. Hızla yaramazlıklarına devam ediyor. Hergün bir vukuatımız oluyor nerdeyse:)) Emekliyor şu anda ve yetişebildiği bütün çekmeceleri boşaltıyor.Birkaç gün önce biz kahvaltı yaparken toz şekeri devirdi. 2 gün önce masada kucağımda otururken pilav tenceresine elini hızla daldırıp bir avuç pilavı yere attı. Bugün de yerde arabasıyla oynuyordu mutfağa sadece su almak için gittim, geldiğimde sehpaya gidip ayağa kalkmış, fincanda yarım kalan çayımı (Allahtan soğumuştu) koltuğa boşaltmış fincanı yalıyordu:)) 30 saniyede nasıl beceriyor anlamış değilim. Ha bir de dün koltuğun üzerinde yeni aldığım kıyafetin poşeti duruyordu. Yetişmesi çok zor biryerdeydi ama nasıl olduysa almış işte. Poşetin içindekileri yere atmış, fiş de içindeymiş bir geldim ki fişin yarısını yemiş yutmuş bile. Sanmayın ki yalnız bırakıyorum, 2 dakikalığına odadan ayrılsam hemen bir halt karıştırıyor:)) Eli o kadar çabuk ki:)) Gerçekten çok tehlikeli zamanları çok dikkat etmek lazım. Allah bütün bebişleri korusun...

tam afacanmış maşallah ona kaydirigubbakcemile3 size de kolay gelsin.

benim oğlumda 7 aylıktı ve sabah babasına ben lavoboya gidiiyorum bebişe bak dedim.babasıda almış oturma odasına getirmiş uyku sersemi kocamda yere uzanmış bebişide yanına oturtmuş tv izliyorlarmış.sonra ben odaya geldim.bebiş nerde dedim eşim gözlerini açtı burda dedi.ay kafayı bozacaktım oğlum yok emeklemeyi dahi bilmeyen bebek nereye gider? eşimde korktu kalktı odaya bakıyoruz yok...sonra sağıma döndüm kanepenin altında bişey gördüm gibi geldi.eğildim bi de ne göreyim.oğlum geri geri gidip kanepenin altına girmiş yavrum çıkamamışta kafasını yere koymuş uyuyo....of of öldüm öldüm dirildim...şimdi 1 yaşında hergün değişik yaramazlıkları var.kendinede zarar vermeye başladı kafa göz çarpıp geziyo

benim oglumda 10 aylık gecen ben bulasık makinasına kirlileri yerleştirirken bi baktim yere benim yaramaz gelmiş emekleyerek dıkılmış makınanın kapagına kirili suları elini batırıp batırıp yalıyor -tatlicadiarzu-sıpa hemen aldım elini yıkadım içeriye goturuyorum tekrar benden once emekleyerek gıdıyor mutfaga nasıl hızlı oluyorlar anlamıyorum tekrar gıdıyor oraya bende bıraktım bulasık işini kapatım makınayı 1ay once oturma odasında otururken ben bır an bılgısayara dalmışım bı baktım oglan yok ohaoldumsmile oda oda arıyorum sesıde gelmıyor yok oldu panık panık ararken mutfagın balkonuna gıttımş baktım balkon kapısındakı telı acmış nasıl becerdıyse balkona cıkmış demirlere tutunmuş dışarıya bakıyor daha neler neler bız tv ye odaklanmış bakarken kanal degıştırmeler tv fışını cekmeler bılgısayara saldırıp tuşlarını kopartmalar bı tusu kayıp koltukta yatarken yanma gelip oyuncagını suratıma yapıştırmalar dilini cıkartıp gezıyor yapma cıss dıyorum oda bana aaaaa dıyor senı senı yapıyor kaydirigubbakcemile3 daha 10aylık yurumuyor sıralıyor yuruse neler yapcaklar bılmıyorumcok seker oluyor yaramazlıkları ama

Ay çok tatlılar ya, yerim ben onları. Benim oğluş henüz pek bir yaramazlık yapmıyor. Sadece oynarken benim dikkatim dağılırsa, başımı başka bir yere çevirirsem elindeki çıngırağı sert sert sallıyor. Çıngırağımız at şeklinde bi bacağını yakalayıp sallayabiliyor, yani kavrayabildiği kadar. Sonra da ben bakana kadar tiz çığlık-çıngırak; o da kar etmezse ağlamaya başıyor. Benimki de büyüse de yaramazlık yapsa

benim kızım 5 aylık,dün teyzesi susamlı çubuk kraker yerken oda kucağında onun ağzına bakıyordu,paketin içide dolu,ben dahaekbesin bişey vermiyorum,oda ok istiyor,teyzesi yerken onunda ağzına sürdü bikaç kez tamam vermededim artık,neyse bizimki vermeyince kızdı,paketi hırsla çekti,heryere serpti,heryer susa oldu,akşam akşam,koltukları çekip altını süpürüp sildim:))ama canı sağolsun,temizler annesi,o büyüsünde yaramazlıklar yapsın,annesi zevkle temizler.allahım evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize..

benim oğluşum 6 aylık şuan.1 ay önce falandı yıkanan eşyalarını katlıyodum oda yanımda yerde yatıp beni izliyodu katladığım eşyaları üst üste istiflemiştim biara mutfağa gittim 5 dk bile durmadım bi geldim katladığım bütün eşyalar karman çorman yerde yuvarlanarak gelmiş eşyaları bi güzel devirmiş onlarla oynuyodu.o kadar işimin arasında tekrar katlamak zorunda kalmıştım ama çok tatlı bi hali vardı sanki bi zafer kazanmış onun mutluluğu vardı yüzünde

kizim 14 aylik oldu artik yaramazlik yapmaktan baska bisey dusunmuyor kucuk bir canavar oldu adeta :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…