• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklerimizin günlük yemek menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende sizi takip ediyorum kızlar.çorbaya daha başlamadım.şimdi yoğırt meyve püresi ve muhallebi ye alıştırıyorum.1 2 hafta sonra sebze çorbalarına başlıcam.onada alışınca kahvaltıya başlıcam yavaş yavaş.

merhabalar benim oğlum 6 ayını doldurdu. ek gıdaya bizde başladık. sabah kahvaltı, öğleye yakın meyve püresi, öğlen sebze çorbası ya da yoğurt çorbası, ikindide genelde yoğurt yada meyve, aksam ise yatmadan önce muhallebi veriyorum oğluma. muhallebisini irmik, buğday unu, pirinç unu bunları dönüşümlü olarak yapıyorum. biz yemek yerken genelde ona da yemeklerin sularından veriyorum.

merhaba benim kızım 6 ayını doldurdu sebze çorbası yogurt meyve suyu veriyorum tuzsuz ve salçasız yapıyorum bazende ek gıdanın mamadn daha güzel olduğunu öğretmek için hazır meyveli yogurt veriyorum bayılıyor ama en çok biz yemek yerken onunda yemesi çok hoşuna gidiyor

merhaba benim kızım 6 ayını doldurdu sebze çorbası yogurt meyve suyu veriyorum tuzsuz ve salçasız yapıyorum bazende ek gıdanın mamadn daha güzel olduğunu öğretmek için hazır meyveli yogurt veriyorum bayılıyor ama en çok biz yemek yerken onunda yemesi çok hoşuna gidiyor

mrb canım, bence hazır meyveli yoğurtlardan fazla verme. bizim doktorumuz önermedi. evde kendin hazırla meyveli yoğurdu. benim oğlum ona da bayılıyo.

selam kızlar bende eylül annesiyim benim kızımda 30 eylülde doğdu. ramazan bayramının 1. günü. ismi defne. bende bu hafta işe başladım. hazır mamayı ağzına bile sürdürmüyor başlıyor kafasını sallamaya. sadece meyve püresi ve çorbalarımı yiyor. tabi birde sütümü sağıyorum. ne pirinç unu ne tahıllı kahvaltılıkları falan hiçbirini yemiyor. yoğurtta yemiyor. kendimde yoğurt yaptım hazırda denedim yok anam yemiyor. ne yapıcam kızlar. zaten biberonla hiçbirşey içmiyor. suyunu benim sütünü bile gündüz kaşıkla verdiriyorum. hazır mama yemesini istiyorum.

Şu an hemen hemen her şeyi yiyor ama son bir kaç gündür kutu kaşık mamalarını reddetmeye başladı,annemler yemek sularından tattırdıkları için galiba muhallebiler ilgisini çekmiyor. Hazır sebze pürelerini biraz sulandırıp içine etinin kızarmış bebek ekmeğini ekleyerek yediriyorum,bir de öğlen yemeğinde pürenin yanında mutlaka sütaş'ın babymix yoğurdunu da veriyorum. Akşamları hero baby'nin iyi geceler kavanoz mamalarını dönüşümlü olarak yine içine bebek ekmeği ekleyerek veriyorum maşallah severek de yiyor.
Balık ve tavuğu seviyor,tavuklu püreyi öğlen,balıklı püreyi ise yatmadan önce akşam öğününde yiyor.

Back