Bebek Beslenmesi bebeklerimizin günlük yemek menüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zeos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
910
5
116
41
kızlar artık ek gıdalara başladık günlük bebeklerinizin menüsünde neler var ben biraz tedirgin oluyorum sanki iyi besleyemiyorum gibi sizler ne yedirip ne içiriyorsunuz bebeklerinize...artık bakıcıyada veriyorum bakıcıya veren anneler neler bırakıyosunuz anne sütü dışında...beni aydınlatırsanız cok sevinecegim...

kavanozda meyve püresi ve ılık suyla hazırlanan kaşık maması bir de yoğurt veriyorum canım.

bende yavaş yavaş başlamak istiyorum 5,5 aylık olacak bebeğim sanırım ilk meyve püresi vereceğim araştırıyorum

dün akşam ben de bir konu açmıştım ama kimse oralı olmadı herkes harıl harıl tarif veriyo birbirine ama biz daha yeni başlıycaz ben de sizin gibi tedirginlik duyuyorum.

ben milupa bebelac kavanoz meyve ve çobasına başladım.milupa kahvaltı ,gece,çorba tozlarına başladım.milupa devam mamasınla yoğurt yapıyorum açıklamalı yazayım bir bakın ve görüş bildirin

sabah kahvaltısı:milupa kahvaltı tozdan 2 ölçek,1 bebe bisküvi,1 çay kaşığı humana karışık bebe çayı ve sıcak su ile hafif lapa yapıp veriyorum miktarı fazla olmuyor.arada emziriyoru.kendi belirlediğim bir cam kasem var onunla veriyorum mamalarını.bebe çayı gazı ve midesine iyi geliyor oğlumun sabah kalkınca 30ml gece yatarken 30ml muhakkak veririm.akşam yemeği:ya milupa kavanoz çorba yada milupanın toz çorbasından hazırlıyorum.arada emziriyorum.gece:meyve püresi 1 kaşık,milupa çok tahıllı gece,2 ölçek,sıcaksu hazırlayıp muhallebi gibi veriyorum..2 günde bir de,100 ml hazırladığım sıcak biraz ılımış aptamil mamasının içine 1 çay kaşığı yoğurt mayalıyorum onu veriyorum.fakat bir sorunum var oğlum beni emerken sürekli tepiniyor gazdan fakat ben gaz yapabilecek hiçbirşey sokmuyorum hayatıma nasıl oluyor anlayamıyorum.

kavanozda meyve püresi ve ılık suyla hazırlanan kaşık maması bir de yoğurt veriyorum canım.

ben evde dogal olarak hazırlamak istiyorum kavanoz daki hazır püre ve mamalara karsı degilim bakıcısında bunları yiyor zaten .

gayet güzel bence ama ben calıştıgım için düzenli olmuyor dün sebze corbası yaptım(patates,brokoli,kereviz,havuç)püre haline getirdim verdim bugün bakıcısına agzına bile sürmemiş.elma püresini yemiş.bende yorgun geliyorum emziriyorum aksama dogru meyve suyunu veriyorm.bazen aksıyo yogurt işini bi türlü beceremiyorum bi türlü tutmuyo 3-4 gün oldu yoğurtta vermiyorum.sanki iyi besleyemiyormuşum gibi vicdan yapıyorum sonra.biraz önce de muhallebi yaptım ilk kez içine muz ezdim babası yedirdi tadımlıkda olsa sevdi gibi bakalım nasıl bi gece geçirecegiz....fisfisfis

benim oğlan obezmi olucak ne ne bulsa yiyor inan limona surat buruşturmuyor o derece yani.üzülme vijdan yapma canım sağlıklı olsun az yesin boşver zamanla oturucak zaten

Bencede canım vicdan yapmana gerek yok bebeklerimiz arasında 1 hafta falan var meyve suyu veriyorum azar azar oda sadece elma havuç hiç hazır bişey vermedim..bir de yoğurt verdim ama midesi bulandı.Meyve püresinide dili ile itiyor buda ek gıdaya geçiş için uygun olmadığını yazıyor tüm kaynaklarda 1-2 hafta sonra deneyin diyor hiç zorlamıyorum 8.aya kadar yolu var üzülme bence sevgiler...

canım muz için erken sindiremez fazlaca gaz yapar haberin olsun

kızlar merhaba,
benim oğlum 4.ayda başladı ek gıdalara çünkü kilo alımı yetersizdi.önce elma suyuyla başladık.sonraki hafta meyveleri rendeledim.sonraki hafta sebze(havuç,patates,kabak)çorbası eklendi.5.ay dolunca da yoğurt ve muhallebi(nestle-armutlu,pirinçli) başladık.hepsini afiyetle yiyor.ek gıdalara başlayınca kilo alımı da dengelendi çünkü benim sütüm iyice birikiyor günde 3 kez emziriyorum.kısacası sabahtan yatana kadar beyefendinin menüsü hiç bitmiyor,bence emzirmek daha kolaydı...

sorma canım ya acıkınca memeyi dayıyorduk ağzına şimdi bi yığın iş çıkacak sanki çok boş zaman varmış gibi gerçi yesin de ben hazırlamaya razıyım

Ek gıdalara başlarken çoğu dr önce sebzeyle başlanmasını öneriyor meyve ile başlayan bebkler tatlı şeylere alıştığında tatsız tuzsuz sebzeyi almayı reddediyormuş sanırım bu konuda haklılar bende öyle başlamayı düşünüyorum

benim kuzuşumda ek gıdaya başlayalı çok oldu. şu an elma armut havuç suyu, kayısı kompostosunun püre hali, sebze çorbası yiyor.

benim bebeğim henüz ek gıdaya geçmedi anne sütüne devam doktor tavsiyesi ile. ama sizi takip ediyorum az az meyve sularrı veriyorum acaba püresinide versem mi..

benim bebeğim henüz ek gıdaya geçmedi anne sütüne devam doktor tavsiyesi ile. ama sizi takip ediyorum az az meyve sularrı veriyorum acaba püresinide versem mi..

emzirmeye devam canım.ama benim tesbitim şuki yemekleden yoğurttan limondan falan bebişin ağzına deydirip tattırmak çünkü ek gıdaya geçince bocalıyorlar benim bebiş alıştı yemesi çok ii şimdi.meyve püresini vermiyorum ben hala cam rendede suyunu veriyorum.ve diğer konuşlarda yazdıklarımı yediriyorum.ama seninkinin ayındayken milıpa bebelac kavanoz püresi veriyordum az az.

ben bu oğlumda bişey keşfettim 3 aylıkken yediğim yemeklerden tattırıyordum bu bebişime ve ek gıdalara başladığımda hiç yadırgamadı zorlanmadım.ama aylarca sadece anne sütü yada mama verip birden çocuğu yoğurt yemeye alıştırmak zor gibi geliyor bana.demiyorum kaşık kaşık çok az tattırmak gerekir diyedüşünüyorum

bencede canım... benim bi anda emzirmeyi kesmem gerekti hem mamaya hem ek gıdaya alışmaya çalışıyoruz...20 gün oldu nerdeyse ilk gün gibi değil ama hala acıkınca belki emebilirim diye göğüslerime saldırıp şansını deniyo yavrum...mamayı verince ıhh ıhh diye sesler çıkara çıkara yiyo...

hee hee hee...süper...limon yiyen bebek..

ben de başlıyacagım kızım 5,5 aylık oldu ama tatlı değil de sebze vs. vermeyi planlıyorum sonra tatlıdan tuzluya gecmesi sebzeye alıştırması daha zor oluyormus diye okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…