• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi BEBEKLERİMİZİN boy ve kilolarını paylaşalım...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
biraz sıkıntılı aşılar bunlar acayip keyifsiz oluyorlar sonrasında:(( ateşi var mı canım? herhalde dr un ateş düşürücü ağrı kesici önermiştir hemen ver rahatlıyolar. ben 1 gün boyunca 4 kere yarım ölçek calpol vermiştim epey işe yaramıştı...

bugün aşı olduk...mızmızzlandı....zor uyudu..kilosu..6 500...boyu 59cm ...sadece annne sütü...

mşallah kızlar bebişlere ayerbacım sıkma canını arkadaşımm inş alır oğluşun kilo mama vermen gerekiyosa verceksin napacaksın bende bu ayın 8 inde gidicem mama verir diye korkuyorum wallahi bende ama yapcak bişi yok sağlıklı olsunlarda... anlayamadığım bebeğim doyuyo sütüm var ama öle 1 kilo falan almıo neden acaba anlayamadım 800 gr alıo anca yaramıomu acaba yaraması için ne yapmak lazım kii off annelik ne zormuşş yaaa

bende yarin yaptircam kizimin ilk asisini insallah oglum gibi o da atesli olmaz oglum masallah hic atesi olmadi Mervede de olmaz insallah hayirlisi bakalim tabi doktor yapabilirse bakacagiz

ateş olmuyor ama bol bol mızırdanma varr.bir yeri acırda kasılır ağlarya öyle ağlıyor bizimki..ağrı kesici verdim şimdi uyuyorr bu gece bize uyku yok..kızım çok mızmızdı hatırlıyorumm 3 gün yatmadığım günler olurdu..yarına bakalım ne olcak...geçmiş olsun şimdiden çorumlu..

günaydın kızlar bizde bugün aşıya gittik .. 6160 gram ve 65 cm olmuşuz maşallah kızıma hem verem aşısı hem karma aşı oldu elifim..

rose canım ağızdan damla vermediler dimi sizede .. önceden poli (çocuk felci aşısını ) veriyolardı ..

YOK CANIM VERMEDILER BİRŞEYDE DEMEDILER ..KARMA AŞINN İİÇİNDE ODA VAR SANIRIM BIZIM AŞI KARTINDA ODA YAZIYOR ..ONCACIM BEN MINOSETIN AĞRI KESICI ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ŞURUBUNU ALDIM GITMEDNE 15 DK ONCE VERDIM ..SONRA AKŞAM ÜZERIDE VERDIMM HIÇ PROBLEM YAŞAMADIK ..AŞISI OLMAYANLARA TAVSIYE EDEIRM GITMEDEN ÖNCE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ SURUBU VERİRSENIZ İŞE YARIYOR BEN FAYDASINI GÖRDUMM..:lepi:

bugün aşı olduk...mızmızzlandı....zor uyudu..kilosu..6 500...boyu 59cm ...sadece annne sütü...

edit gitti bizde böle tekrarlayıp duruyoruzz...boy yanlış yazdımm...62...ara kontrolü yazmışımm pardon...kilosunuda bez ve tulumuyla tartı üşümesin diye 6 800 ama 300 gr gelir kıyafet diyip 6500 yazdı..:mymeka:

kizlar bende bugün gittim doktra kizim 3 aylik 5400 cok az kilo almis 3haftada 400gr doktorum iyi anne sütüne devam diyor anlamiyorum birde tebrik ediyor.Boyu 59cm olmus kizimin yüzüne baksan toplu kilosu az cikiyor neyse 1 aydaha sikcam disimi ek gidaya azkaldi ozaman toparlariz herhalde saglik olsun.

Kizlar bebişim yine az kilo almiş.
5370gr olmuş.550gr almiş.mamada veriyordum ama almamiş yine kafayi yiyecem.canim çok skkin,ağlayacam şimdi nerdeyse.doktor mamayi ara ara değil sürekli ver ve 15 gün sonra tekrar getir,kilo kontrolü yapalim.yine azsa bazi tahliller yapacam dedi.inşallah normal çikar oğlumun kilosu.normalde şuan 6340gr olmasi gerekiyormuş.az buz değil,1kilo eksiğimiz var.

Bide bugün özel aşimiz vardi.rota virüs aşisiymiş(adi rotenx).ağizdan yapiliyomuş.eczaneye almaya gittik.ama alamadik.130ytlymiş.yoktu yanimizda o kadar.bide ona üzüldüm.

Canim anlayamadim doktorunu benim bebegim 3haftada 400gr aldi ben azkilo aldi mama vereyim diyorum sen ilac veriyosun bebegine süte devam diyor,canim bebegin huysuzlaniyor mu sütün mü yetmiyor yoksa yaramiyormu anlayamadin mi.Benim mesela kizim fazla bogazli degil cok kisa emiyor .Ama bakildiginda toplu cok zayif görünmüyor sikma canini canim sisman bebek saglikli bebek demek degil.Benim oglumda 4ay annesütü emdi kolay kolay hastalanmaz ve zayiftir,kizimda mamaya erken basladim kiloya heves ettim bebekken tombisti simdi normal ama cabuk hastalaniyor sikma canini canim saglikli olsun yeter.:teselli:

kızlar eger bebeginiz aglamıyorsa emdikten sonra kilo almaması sorun degil..demekki ona o kadarı yetiyor...sadece kilo icin mama vermeyin..

ölede hidencim doktor verince vermek zorunda kalıosunn bende bu ay korkuyorum mama verir diye inş yeterli kiloyu alır bebeğim bide doktrların mama firmalarıyla anlaşmaları oluomuş ondanda hemn verolarmışş bakalım artık...

Bu arada saglık ocagında 6250 tarttılar ozelde doktor 6050 tarttı bu saglık ocagı işine de hiç guvenmiyorum ustelik kıyafetiyle tartıyolar..

Bu arada saglık ocagında 6250 tarttılar ozelde doktor 6050 tarttı bu saglık ocagı işine de hiç guvenmiyorum ustelik kıyafetiyle tartıyolar..

canım bebekler üşümesin diye kıyafetle tartıkları oluyor..onuda tartıdan düşüyorlar..seninde 200 gr inmeleri gerekirmiş...bizde 6 800 kg ölçtü ama kıyafetli diyee 6.500 yazdı...gerçi sağlık ocaklarının savunulacak hiç birşeyide yok bu arada..tereddüt bile ediyorsun acaba aşıları orda vurdurmakla kötümü ediyorum diye...pis ve bilgisizler..dün ateşi olursa ilaç vereyimmi dedim..ver diyo bir çay kaşığı kadar ne vercem ilaç adı yok ölçü yok..bende en iyisini öğrenip ona göre verdim..sevgiler...a.s.

livam 3.450,,,,50cm doğdu şun 2,5aylığız dün tartıldık 5,800gr boy 56cm ebemiz gayet güzel dedi.

Back