Bebeklerimizin Bebek, Mevlid Şekerlerini ve neler yapacaklarımızı paylaşalım mı ?

hankar

Kuzusunu bekliyor..
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
411
4
46
Şanlıurfa
Merhaba Arkadaşlar,

Hepimizin hayırlısı ile doğumuna az bir süre kaldı.. Kimizin bir kimimizin iki ay tabi bebişlerimiz erken gelmeyi tercih etmezlerse..Bu zamana kadar bebeklerimize aldığımız cicilerini , odalarını paylaştık..

Peki doğum sonrası dağıtılacak olan şekerler ve yapılacak olan Mevlidinde neler yapmayı düşünüyorsunuz ?Fiyatlarıyla birlikte görselleri ve yapılacaklar listesini yazarsak her birimize fikir olur..

Biz bugün bir kısmını tamamladık ve paylaşmak istedim.. Annemler ile ayrı şehirlerde yaşadığımız için onlar bugün Eminönünden bir sürü modelin resimlerini bana çekip beğendiğim modelleri aldılar sağ olsunlar. NE varsa ailemizde var Allah onları başımızdan eksik etmesin..

Biz üç model aldık , bunun yanında mevlid şekeri kutusu aldık ( içerisine akide şekeri ve çikolata konulacak ) ve bunları karton çantalara koyacağız.. Karton cantamızda süslenecek ( üzerine sticker ve isim detayı yazılacak), kız kardesim haftaya yanıma gelecek ve birlikte hepsini hazırlayacağız.. Bebek şekerlerindeki kurdela bana çok sade geldiği için baskılı hoşgeldin bebek yazılı kurdela aldırdım üzerine de uğur böceği yapıştıracağız.. Mevlid şekerini koyacağımız kutularıda aynı kurdela ile sarıp ucuna emzik iliştireceğiz..Bir de kızımın isminin yazacağı bebek kurabıyesı yapılacak..

Mevlidinde adağım var kurban keseceğiz inşallah ve yanına pilav, börek, sarma, baklava, ayran şeklinde bir menü oluşturduk. Çıkışta da hazırladığımız paketleri vereceğiz..

Fiyatlara gelecek olursak :

Bir ve ikinci resimdeki mevlide sekeri kutuları kelebekli olan 40 adet pkler şeklinde satılıyor , 12 tl..Kalpli olan ise 20 li ad şeklinde satılıyor, 8 tl.
3. ve 4. resimdeki kutulu bebek şekerleri 2 tl. 3 model seklinde aldık..
Son resimdeki karton çanta ise 25 ad şeklinde satılıyor , paketi 13 tl.
Kurdelalar 10 mt , 3 tl..
Uğur böceği pakette 100 ad var ve 5 tl.
Emzik ise tane şeklinde 10 kuruşa satılmakta..
Çikolata kg 48 tl.
Akide şekeri 6 tl normali, fındıklısı 12 tl.

Sticker henüz bastırmadım fıyatları veremiyorum..

Çok güzel , tatlı telaşlar hepimize kolaylıklar diliyorum şimdiden..

Canım benim ne de güzel konu açmışsın... ben kızımın sepetini hazırladım şimdilik sadece, bir de doğumda hatıra olarak dağıtacağımız şekerlerini hazırladım. internette görmüştüm bebek ayağı şekilde resim çerçevesi vardı. Antalya da tatildeyken de bu tarz malzemeler satan bir dükkanda yakından görme şansım olunca yapışıp aldım tabii :)) o kadar sempatik ve farklı geldi ki bana... şimdi fiyatları yazayım aklımda kaldığınca...

bebek ayağı çerçeveler tanesi 1 tl
100'lü hazır kesilmiş tül 10 tl
bir miktar lavanta 5 tl
100 adet mıknatıs 5 tl
4 paket kurdele 5 tl
kurdelenin ucu için altığım taş sticker 5 tl ( bir kağıt üzerinde 200-300 tane vardı)

şimdi ben 48 tane ayak aldım kızlar... açıkçası hepsini resimli yapmak istemedim çünkü. belki herkes bebişimin resmini armağan edeceğim kadar yakın olmayacak diye düşündüm. bu alışverişim 78 tl tuttu. sonra eksik kalacak 50 adet tülüm için de biblo, deniz yıldızı ve nazarlık sticker aldım. bunlar için de yaklaşık 40 tl ödedim. totalde yaklaşık 120 tl tuttu ve ben 100 ADET BEBEK ŞEKERİ YAPMIŞ OLDUM...

şimdi özet olarak şekerlerin en dandikleri bile 1.50 tl den başlıyor. bu durumda 100 şeker 150 tl ye mal olur.

eee bu durumda çok da beğenmeden alacağımız bir şeker grubu bize 15 tl ye patlayacağına kendimiz yapalım daha güzelll :))

Ben ayrıca kızım için özene bezene vakit ayırarak, her anında O'nu hayal ederek O'nun için bir şeyler üretmenin verdiği keyfe paha biçilemeyeceğini düşünüyorum...

ben şimdi geç olduğundan foto yükleyemedim Hankar'ım... yarın hepsini çekip yüklerim inşallah... bitmiş hallerini... aklıma bir şeyler geldikçe de buraya yazarım...

Süper başlığın için de ekstra teşekkür ettim..

Hepimizin Allah yardımcısı olsun...
Meleklerimizi korusun

Sevgi ve dua ile...

hepsı bırbırınden guzel cnm ya gule gule dagıtın ınşalla darısı başımıza

canım benim fikir açısından iyi olur diye düşünmüştüm böyle bir paylşım :) seninkiler de çok güzelmiş ellerine sağlık müsait olduğunda resimlerini eklersin :)

amin canım inşallahh..

hepsı bırbırınden guzel cnm ya gule gule dagıtın ınşalla darısı başımıza

canım teşekkürler sizin paylaşımlarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum.

Canımm çok iyi düşünmüşsün bu konuyu çok beğendimmm Hemmen ben de prensesim için yaptırdıklarımı paylaşayımm

Hepsini havuzluhandan aldık.
Bunlar kapı süslerimiz
Eki Görüntüle 516529 15 TL

Eki Görüntüle 516536 Eki Görüntüle 516537 İkisi 5 tl

Bu sepetimiiiiz
Eki Görüntüle 516530 Eki Görüntüle 516531 15 TL

Bunlar magnetlerimiz,hastaneye gelenlere vermek için. 4 çeşit yaptırdık. Tanesi 1 tl

Eki Görüntüle 516532
Eki Görüntüle 516533
Eki Görüntüle 516534
Eki Görüntüle 516535

Mevlüt de yaptırır mıyım hiç bilmiyorum çünkü gelecek pek kimsem yok. Annecim çok hevesli ama farklı şehirlerde yaşıyoruz, belki mayısa doğru filan gidersem o zaman yaptırırım kızçemi süsleriz, yemek olarak büyük olasılıkla pide ayran baklava verilir ya da tavuklu nohutlu pilav baklava ayran.

Allahım sağlık sıhhatle bebeklerimizi kucağımıza almamızı, o günleri görmemizi nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
Kizlar ellerinize saglik cok guzel olmus hepsi. Bize de fikir oluyor ne guzel :)
Ben hebuz baslamadim yapmay. Fikir asamasindayim. Mevlid sekeri icin kutular cok ideal bence ben onlardan agac yapayim diyorum. Yaninda birer tane kurabiye dagitmak istiyorum. Bir de soyle bir fikrim var hemen paylasayim. 50 cclik kolonya siselerinde (pet sise) uzerinde oglumun ismi olan sticker yapistirip limon yada bebe kolonyasi dagitmak istiyorum. Seker+kolonya+kurabiye hepsini hankarin da dedigi gibi karton posetlerde dagitabilirim. Sizce nasil olur? Fikirlerinizi bekliyorum.

Buarada kolonya isini arastirdim hersey dahil max 50-75 kurusa malolacak.

* Milano ,

çok güzel şeyler almışsın cok beğendim Allah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza aldıktan sonra dağıtmayı bizlere nasip eder inşallah. bunlar çok güzel tatlı telaşlar.

* Kocasınınsultani

limon kolonyası fikrini ben de düşünmüştüm sonra vazgeçtim bence çok güzel bir fikir çok şık ve çoğu insanın yapmadığı birşey. ve sen de bunları karton poşette dağıtırsan çok güzel olur. bizim karton poşette dağıtma amacımız dağıtma aşamasında birden fazla şey olacağı için karışıklık olmasın ve bir tane alanlar ikinciyi istemesin diye. malum bazılarının gözleri doymuyor :)

Cok dogru :) bu yuzden bana da karton poset mantikli geldi :)
Buarada posetlerin uzerine sticker yapayim diyorum. Mesela uzerinde "Ensar Bera'nın misafirlerine hediyesi" yazabilir.

Hepsi çok güzel ben de havuzluhan, sarkhan ve aksesuarcilarin sokağını dolaştım.
Sepet yerine kova aldım pembe galvaniz, kendim susleyecegim bir de ıkda sepetlerin var onları susleyecegim
Seker ise badem şekeri aldım bimde çok uygun fiyatı. Uzun sopali melek bebeklerden aldım onlara tüller ile bağlayacağım şekerleri bir de hastaneye lokum yaptıracağım pembe pembe:)
Hepsi hazır olsun foto paylasirim

annecıgımın elınden cıkma bebek sekerımız ve lohusa tepsımızle bardak suslerımız.ben bebek sekerını mevlutte dagıtıcam

hastanede cıkolata dagıtıcam

Cok dogru :) bu yuzden bana da karton poset mantikli geldi :)
Buarada posetlerin uzerine sticker yapayim diyorum. Mesela uzerinde "Ensar Bera'nın misafirlerine hediyesi" yazabilir.

cnım çok hoş fikirler hepside buda bana bir fikir verdi sağol benimde en çok düşündüğüm şey ben sepetle tutrsam adım gibi eminim kimse 1tane alıp bırakmıyck nsıl yetişşecek diyordum bu kaartonları ellerine tutuşturmak süper fikir ben isim yazan süslü stickerları nsıl yapıyorsun onu merak ettim banada anlatırmısın :26:canım birde ben bu süslerin saatıldığı bir yerde yaaşamıyorum yok yani burada netten aalıcam fikirlerim saabitleşince eğer bu fikirlerini sende resme dökersen çok sevinirim

Bulunduğum ilde bu malzemeleri temin etmem mümkün değil fiyatları gayet uygun geldi bana havuzluhanda hangi dükkan internetten ulaşabilirmiyim, yeğenime süpriz hazırlık yapmak istiyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?

Canim stickerlari benim anlastigim bi kirtasiye (ozalitci) var orada yaptiriyorum. Su fotograf yukleme isini bana anlatin lutfen nikah sekerlerimi falan da gostericem size. Onlari da brn yapmistim. Bebisin malzemelerini de hazirladiktan sonra paylasirim elbette.

canım bu linkte olan düzenlemeyi yap önce sonra resim yükleme yerini daha rahat bulursun
http://www.kadinlarkulubu.com/sitede-yasadiginiz-sorunlar/506089-smile-kullanamiyorum.html

canım cevap yazma bölümünde insert image var o simgelerin üzerine yavaş yavaş freyi ilerlet oku çerçeveli bir resim var onu tıklar oradan osyaları seçip yükle bu kadar

Fatoş canım ben de sticker hazırladım bunları burda özalitçi yok diye a4 sticker kağıda renkli olarak eşimin iş yerinden bastırcam ve şekiili bir şekilde kesip karton çantalarımın üzerine yapıştırcam.

şimdilik örnek hazırladığımızı yüklüyorum , fikir açısından..

canım bu sitede online sipariş verebiliyorsun, süs malzemelerinden paketlemesine kadar her şey mevcut. istersen hazır modeller de var bir bak istersen. umarım işine yarar :)

Bebek Şekeri ve Nikah Şekeri Malzemeleri

bunu nasıl nerde hazırladın çok mantıklı çok güzel olmuş bizim isim hala belli değil yaaaa

bunu nasıl nerde hazırladın çok mantıklı çok güzel olmuş bizim isim hala belli değil yaaaa

Cnm bu şablonu nette bulduk yazısını silip istediğimiz yazıyı yazdık. Bir de yüz şeklini değiştirdim paintte. İstersen kız Bebekse sizinki sana yazısız atarım kullanırsın.

Cnm bu şablonu nette bulduk yazısını silip istediğimiz yazıyı yazdık. Bir de yüz şeklini değiştirdim paintte. İstersen kız Bebekse sizinki sana yazısız atarım kullanırsın.

işte oyazıyı yazmak mesele bizim oğluşumuz olacak inşallah isimde netlesşin yardımını isterim olur mu canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…