- 25 Ekim 2010
- 21
- 5
- 88
- 34
hanımlar 4 aylık bir bebeğim var ve onun için her şeyin en iyisini en masumunu almaya çalışıyorum.ıslak mendillerin kansorejen madde içerdiğini duymuştum fakat hiç araştırma yapmamıştım.Bu yüzden komilinin PAMUK VE SAF Su YENİ DOĞAN ürününü aldım.ayriyeten paraben içermeyen ıslak mendillerde aldım.çünkü komili yenidogan biraz pahalı...içim rahat bir şekilde güzelce kullandım.bebeğimin poposunu da ellerinide yüzünüde sildiğim zamanlar oldu.çünkü sadece pamuk ve saf su sanmıştım.ve dün detaylı bir araştırma yaptım, gördümki paketlerin üzerindeki paraben ve zararlı madde içermez hassas ciltlere özel zırvalıkları tamamen yalanmış. markete gitiim bulabildiğim markalardan aldım içeriklerini araştırdım.sizde bunları görün ve ona göre kullanın.bebeklerimize en azından böyle konularda zarar vermeyelim.zaten onlara verebildiğimiz tek şey kirli hava ve hormonlu yiyecekler.
PRİMA (primadan hiç böyle birşey beklemezdim hayal kırıklığı )
-phonoxyethanol eri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-peg 40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.
-sodium benzoate :Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.(PRİMA KISIRLASTIRIYO DEMİŞLERDİDE İNANMAMIŞTIM)
-benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
UNİ BABY ECZACIBAŞI
-phonoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
KOMİLİ
-phonoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
JHONSON'S BABY( sözde extra sensitive )
-sodium hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır.Yutulursa öldürücüdür.
Fınn, kanal ve borulann, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır. -
-carbormer: Solunması halinde zehirlidir.Temasta sabun ile yıkanması gerekir
-sodium benziote: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.
PAPİLLİON (etrafımda baya kullanan var dokusu falan gayet güzel bi ürün.)
-benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-propylene glycol : : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-2 bromo, 2 nitropropane: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
-Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.
HOPS ( play time)
phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
JENNY & WİLLY (bimin ıslak mendili )
-phonoxyethanol eri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
HUGGİES
-paraffinium liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.
-phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-propylene glycol : : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-sodium benziote: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.
hepsini açıklamalı yazdımki konunun ne kadar ciddi olduğunu görün diye. ben kullandım bişey olmadı demeyin.bunlar zaten bir anda zarar vermiyor.zmanla hücrelerimizi öldürüyo organlarımızı yıpratıyo.bunları kullanmayan hasta olmuycak diye birşeyde yok elbette.Mevlam verirse çekicez.ama biz önlemimizi alalım.ben bu markaların çoğundan kullandım.hatta huggies paraben içermiyo diye doğumdan önce stok bile yapmıştık.ama şu an çok pişmanım keşke daha önce araştırsaydım. artık sadece temizleme pamuğu kullanıcam.yada kendi ıslak mendlimi yapıcam.aldığım ıslak mendillerin hepsinide iade edicem.
PRİMA (primadan hiç böyle birşey beklemezdim hayal kırıklığı
-phonoxyethanol
-peg 40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.
-sodium benzoate :Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.(PRİMA KISIRLASTIRIYO DEMİŞLERDİDE İNANMAMIŞTIM)
UNİ BABY ECZACIBAŞI
KOMİLİ
JHONSON'S BABY( sözde extra sensitive )
-sodium hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır.Yutulursa öldürücüdür.
Fınn, kanal ve borulann, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır. -
-carbormer: Solunması halinde zehirlidir.Temasta sabun ile yıkanması gerekir
PAPİLLİON (etrafımda baya kullanan var dokusu falan gayet güzel bi ürün.)
-2 bromo, 2 nitropropane: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
-Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.
HOPS ( play time)
phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
JENNY & WİLLY (bimin ıslak mendili )
-phonoxyethanol
HUGGİES
-paraffinium liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.
-phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
hepsini açıklamalı yazdımki konunun ne kadar ciddi olduğunu görün diye. ben kullandım bişey olmadı demeyin.bunlar zaten bir anda zarar vermiyor.zmanla hücrelerimizi öldürüyo organlarımızı yıpratıyo.bunları kullanmayan hasta olmuycak diye birşeyde yok elbette.Mevlam verirse çekicez.ama biz önlemimizi alalım.ben bu markaların çoğundan kullandım.hatta huggies paraben içermiyo diye doğumdan önce stok bile yapmıştık.ama şu an çok pişmanım keşke daha önce araştırsaydım. artık sadece temizleme pamuğu kullanıcam.yada kendi ıslak mendlimi yapıcam.aldığım ıslak mendillerin hepsinide iade edicem.
Son düzenleme: