Bebeklerimizi zehirlemeyelim

coraline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
21
5
88
34
hanımlar 4 aylık bir bebeğim var ve onun için her şeyin en iyisini en masumunu almaya çalışıyorum.ıslak mendillerin kansorejen madde içerdiğini duymuştum fakat hiç araştırma yapmamıştım.Bu yüzden komilinin PAMUK VE SAF Su YENİ DOĞAN ürününü aldım.ayriyeten paraben içermeyen ıslak mendillerde aldım.çünkü komili yenidogan biraz pahalı...içim rahat bir şekilde güzelce kullandım.bebeğimin poposunu da ellerinide yüzünüde sildiğim zamanlar oldu.çünkü sadece pamuk ve saf su sanmıştım.ve dün detaylı bir araştırma yaptım, gördümki paketlerin üzerindeki paraben ve zararlı madde içermez hassas ciltlere özel zırvalıkları tamamen yalanmış. markete gitiim bulabildiğim markalardan aldım içeriklerini araştırdım.sizde bunları görün ve ona göre kullanın.bebeklerimize en azından böyle konularda zarar vermeyelim.zaten onlara verebildiğimiz tek şey kirli hava ve hormonlu yiyecekler.

PRİMA (primadan hiç böyle birşey beklemezdim hayal kırıklığı )

-phonoxyethanoleri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-peg 40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.
-sodium benzoate :Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.(PRİMA KISIRLASTIRIYO DEMİŞLERDİDE İNANMAMIŞTIM)
-benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

UNİ BABY ECZACIBAŞI

-phonoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

KOMİLİ

-phonoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde

JHONSON'S BABY( sözde extra sensitive )

-sodium hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır.Yutulursa öldürücüdür.
Fınn, kanal ve borulann, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır. -
-carbormer: Solunması halinde zehirlidir.Temasta sabun ile yıkanması gerekir
-sodium benziote: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.

PAPİLLİON (etrafımda baya kullanan var dokusu falan gayet güzel bi ürün.)

-benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-propylene glycol : : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-2 bromo, 2 nitropropane: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
-Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.

HOPS ( play time)

phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.

JENNY & WİLLY (bimin ıslak mendili )

-phonoxyethanol eri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde

HUGGİES

-paraffinium liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.
-phonexyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde
-propylene glycol : : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-sodium benziote: Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir.

hepsini açıklamalı yazdımki konunun ne kadar ciddi olduğunu görün diye. ben kullandım bişey olmadı demeyin.bunlar zaten bir anda zarar vermiyor.zmanla hücrelerimizi öldürüyo organlarımızı yıpratıyo.bunları kullanmayan hasta olmuycak diye birşeyde yok elbette.Mevlam verirse çekicez.ama biz önlemimizi alalım.ben bu markaların çoğundan kullandım.hatta huggies paraben içermiyo diye doğumdan önce stok bile yapmıştık.ama şu an çok pişmanım keşke daha önce araştırsaydım. artık sadece temizleme pamuğu kullanıcam.yada kendi ıslak mendlimi yapıcam.aldığım ıslak mendillerin hepsinide iade edicem.

Son düzenleme:
Tesekkurler canim acaba bu markalarin bebek bezleride mi boyle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tesekkurler canim acaba bu markalarin bebek bezleride mi boyle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet öyleymiş canım.mesela 12 saate kadar kuruluk diyo bazı bezlerde,bazılarıda pişiğe karşı kremli...aslında hiç iyi bişey değilmiş.ne kadar konfor o kadar kimyasal...mecburi kullanıyoruz başka çaremiz yok. mesela pişik kremi sebamed kullanıyodum bitkisel diye. meğerse onda biile var. artık aktardan özel yağlar alıp kızımın popişine sürücem.

Ben pamukları ıslatıp ıslatıp boş bir pakete koyuyorum dışarı çıkarken çantama atıyorum. Evde de her defasında bebeğimin poposunu yıkamaya çalışıyorum 3 dakikamı ancak alıyor. Ayrıca gittiğiniz ev yabancı değilse orda da izin isteyip yıkayabilirsiniz gerekirse çantanıza ufak bir havlu atın..

Ben huggies kullaniyorum bu paket bitsin onuda almiycam israil mali oldugundan dolayi

evet aslında hep yıkamak gerekiyo ama biz zamane anneleri üşeniyoruz işte...

İlla herseyn hazırı olacak dye bişi yok saf su saf pamuk alacagmza normal bi paket pamuk alp evmzde ıslatp kullansak olmazmı.ben kzma sade pamuk kullandm hiç pişik flan olmadı.altnı degscem zaman pi parca koparp ıslatp slyorum en güvenlri o yani.ıslak mendl ıslak pamuk aramaya ne gerek var

evet haklısın pamuk evde kolay oluyo ama dışarda olmuyo işte. bende o yüzden kendi ıslak mendilimi yapıyorum artık. tappurwere nin ıslak mendil kutusunu aldım.içine doldurup rahat bir şekilde kullanıyorum.

en güzeli evdeyken yıkamak, dışarıdada ıslatılmış pamuk kullanmak. Teknoloji hayatlarımızı çok kolaylaştırdı ama bir o kadarda kısaltıyor, eskiye ve doğaya dönüşte fayda var

arkadaşlar benim de 3 aylık kızım var ve bezini huggies kullanıyorum. ıslak mendil kullanmıyorum pamuk kullanıyorum çoğu zaman da yıkıyorum ama kafam karıştı şimdi gönül rahatlığıyla hangi bezi kullanabilirim. tavsiyelerinizi bekliyorum...

bende cok tereddur ettım sımdı :) bebegımın poposu sureklı kızarıklar ıcınde.bırsuru farklı marka denedım hepsınde aynı sonuc..bezler hakkında bılgısı olan varmı? ben prima premium care kullanıyorum?

Huggies I. Israel Mali oldugunu bilmiyordum ogrendigim iyi oldu daha da almam. Ben cocugumun altini 4.5 aya kadar pamugu suyla islatip oyle sildim. Islak mendilleri kendiniz evde yapabiliyorsunuz aslinda, dayanikli mutfak havlularini kullanarak. Internette nasil yapildigina dair yazilar var.

molfiks kullanıyorum ben ama en guzelı bizin buyutuldugumu gıbı olanı analarımız bizi ne güzel buutmuş biz yavrularımıızı zehirliyoruz eski yönteme mi dönsem ne

arkadaşlar şöyle bi düşünelim de kullandığımız ney israil malı değil ki, çiftçi dahi mahsülümü ben yetiştiriyorum diyo ama o mahsülün tohumları bile israilden geliyo. onlardan kaçış yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…