bebeklerimizi ihmal mi ediyoruz???

sheylaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
1.480
0
44
ben nedense tam olarak ne yaparsam yapayım yetemediğimi düşünüyorum bebeğime.bunu düşünürken birden dedimki yoksa bu sadece kuruntu değilde gerçekmi?evet gerçek çünkü aslında yapabileceğim daha çoook çok şeyler var.ve bunları araştırıp uygulamaya karar verdim.mesela ayına göre çeşitli aktiviteler yaptırmalıyım.değişik oyunlu şarkılar öğrenmeli ve onada yavaş yavaş öğretmeliyim.netten bulduğum öğrenme programları var onları uygulayabilirim ama henüz inceleme halindeyim.bitince burdan paylaşmayı düşünüyorum.ve en önemliside yemek konusu.öğünleri düzenli ve çeşitli vermeliyim...vs vs vs.bilgi ve paylaşımın sonu yok anlayacağınız.yeni yöntem ve tekniklerle herkesi bekliyorum.bu bölümde bebeğimiz için bugün ne yaptık ve yapmalıyız bunları yazalım.

topicin hayirli olsun Süheylam :)
Ilk ben yazayim ozaman bugünki planim rüyayla ...
Bugün sabah kahvaltisini yedirdikten sonra uyuttum birazdan uyanir oyun oynayacagiz biraz masaj yapacagim spor yapacagiz birlikte ve ben sonunda müzigi acip karsisinda sebek gibi oynayacagim ardindan sebze corbasi yiyecek tavuklu , ardindan banyosu yapilacak ve ben kitap okuyacagim saat 6gibi uyuyacak ve bir saat icinde kalkacak bu düzenli uykumuz cünkü sonra uyandiginda biraz haraket sonra kasik mamasi ve ardindan gülüscez seviscez prensesimle sonra uyuyacak saat 22:30 gibi :)))
yemek - uyku saatleri cogunlukla düzenli ama banyo-oyunlar-sarkilar-kitaplar-resimler-oyuncaklar genellikle degisiyor ...

Ben evde sanki bi arkadaşım varmış gbi davranıyorum...yani her olanı anlatıyorum,gece gördüğüm rüyayla başlıyorum sabah ve akşama kadar konuşuyorum,annemler ve teyzeleride öyle...
Artık babamı görünce dede diyebiliyo.Hayır elleme o cısss dedğmizde 3 gün sonra ble o şeye dokunmuyo... Oyun olarakta bi kutuda diğerine miik topları 10 gündür falan tek tek çıkarıp koyuyorum
bugün oda yaptı 3 top taşıdı:)dayısııı veya teyzesiii dedğmzde kapıya bakıyo.Bde hamileyken bebek eğitim seti almıştım aylara göre müzikler onu dinletiyorum.Ama enn çok gezdiriyorum,çok geziyoruz,kalabalık yerlere değişik herşeye baktrıyorum...

topicin hayırlı olsun süheylacım..
alyada dede adda deeet diyebiliyor.
ben 4 aylıktan beri masal kitabı okuyorum ona..sanırım bunun biraz katkısı var.
gün içinde sürekli birlikte şarkılar söylüyoruz.koltuk altlarından tutup yürütüyorum,yürütecinde yürümeye çalıştırıyorum.salıncağında keyif yaptırıyorum.
yemek olarak benim çok seçeneğim olmuyor yemediği taktirde sinirlerim bozuluyor,kızıyorum söyleniyorum ben.
bu arada alyada neyi farkettim biliyormusunuz,kayınvalidem sıcak soğuk ayrımı yapabiliyormu denemek için çaykaşığını sıcakken eline sürdü ve alya artık almıyor hiç bir şekilde çaykaşığını eline.
bende dün çay kupasını yakınlaştırdım;ondan da kaçıyor.
ben alyayı sürekli balkondan baktırıyorum.gördüklerimi anlatıyorum ona.
kendini ifade etmesine izin veriyorum.dilediğince camlara vuruyor otobüste gelirken elleri heryerdeydi mesela..
gelişimini etkileyecek bir durum olmadıktan sonra hayır demiyorum.eve gelincede ellerini yıkadık.suyu zaten çok seviyor..

topicin hayirli olsun Süheylam :)
Ilk ben yazayim ozaman bugünki planim rüyayla ...
Bugün sabah kahvaltisini yedirdikten sonra uyuttum birazdan uyanir oyun oynayacagiz biraz masaj yapacagim spor yapacagiz birlikte ve ben sonunda müzigi acip karsisinda sebek gibi oynayacagim ardindan sebze corbasi yiyecek tavuklu , ardindan banyosu yapilacak ve ben kitap okuyacagim saat 6gibi uyuyacak ve bir saat icinde kalkacak bu düzenli uykumuz cünkü sonra uyandiginda biraz haraket sonra kasik mamasi ve ardindan gülüscez seviscez prensesimle sonra uyuyacak saat 22:30 gibi :)))
yemek - uyku saatleri cogunlukla düzenli ama banyo-oyunlar-sarkilar-kitaplar-resimler-oyuncaklar genellikle degisiyor ...

doğum iznin devam ediyor mu? cok güzel bir gun geçireceksin kızınla.. keske her anne sizin gibi sanslı olsa

bencede haarika bi topik olmuş. bendede var aynı sorun yaptıklarım yetersiz gibi geliyor yanımızda büyük kimse de olmayınca napacağımı bilmiyorum acaba eksikmi diye düşünüyorum

biz de sabah kalkıp biberon maması içeriz sonra biraz oynaştıktan sonra ben sabah egzersizimi yaparım sonra kahvaltı yaparız beraber. mümkün olduğunca değişik şeyler yedirmeye çalışıyorum bu arada.. sonra uyuturum tosbaamı uyanınca öğle yemeği sonra kitap okuruz oyun oynarız klasik müzik dinletirim hergün oyun oynarken. hava güzel olunca ben de balkona çıkarıyodum da şimdi olmuyor çok rüzar var çünkü. öğleden sonra bi uyku ve meyveli yoğurt yediririm sonra zaten babası geliyor babasıyla sevişirler sonra gece maması ve tekrar uyku

anne diyor kuzum ama babaytı bi türlü söyletemedim ama baba diyince anlıyor bazen bişeylerin arkasına saklanıp bana oyun yapmaya çalışıyor :) ce e oynamayı çok seviyor. gülşahtan gördüm ben de tel sarar yaptırmaya çalışıyorum ama anca gülüyo ada :))

kızlar öncelikle hepinizin bebişlerine tek tek maşallah. benim merak ettiğim birşey var. henüz anne adayı bile değilim ama sormak istiyorum aranızda mutlaka çalışanlar vardır, benim şu anda en çok düşündüğüm çocuk olduktan sonra işi bırakmalımı bırakmamalımı? kuzenlerimden gördüğüm kadarıyla çocuklar çok etkileniyor, işten döndükten sonra anneye düşmanmış gibi yaklaşıyor çalşıp geleceği için iyi birşeylermi yapmak lazm yoksa onunla berabermi olmak lazım? herhalde ilerde çocuğum olur ve çalşırsam benim en büyük vicdan azabım olur diye düşünüyorum, eşimde çocuklarımıza senin bakmanı istiyorum diyor o yüzden şu anda daha çok çalışman gerekiyor diye diye çocuğu hep erteliyor.......

çok teşekkürler özge ,sibel ,gülşah,meltem ilginiz için.bu şekilde paylaşımlara devam edelim.şimdi yazdıklarınızı okuyunca eksik yaptığım birçok şeyi farkettim.mesela spor.müzik saatleri.klasik müzik dinletmek.şarkılar oyunlar.tabi bunları bende yaptırıyorum ama düzenli değil.bunların saatlerinide düzenlemeye başlıycam artık.tel sarar oyunuda güzel aklıma gelmemişti bu benim.
erze benim iznim 1 sene.seneye eylülde çalışmaya başlıycam.
derin anne olmayı erteleme sonra keşke daha önce yapsaymışım diyeceksin kesin.bence işine imkanın varsa ara verip çocuğunla ilgilen.ama bunları söylememize gerek yok çünkü anne olunca zaten tüm imkanlarını sonuna kadar bebeğin için kullanıyorsun.tabi imkanın yoksada yine onun için en iyi olanı annelik içgüdüsüyle zaten yapıyorsun.derler ya hani anne olunca anlarsın diye, öyle işte:)

doğum iznin devam ediyor mu? cok güzel bir gun geçireceksin kızınla.. keske her anne sizin gibi sanslı olsa

dogumdan sonra 3 sene dogum iznim var canm parali...

Bugün rüya saat 7de kalkti 9da tekrar uyudu ve 11de uyandi kahvaltisini yapti ve daha sonra oyuncaklarini oyuncak torbasina koyup cikardim karsisinda ve meltemin dedigi gibi onun eline verdim oyuncaklari torbaya koymasinda yardimci oldum..
sonra 2gibi uyudu saat 3bucukta uyandi biraz balonla oynadik ve daha sonra corbasini yedirdim ve kitap okumaya calistim sevmeid bende ayna aldim ikimiz aynanin karsisinda sen rüya ben anne , burun , agiz , el diyerek saydim öyle ... saat 8gibi uyudu halen uyuyor birazdan uyanir ve saat 22bucuk 23gibi uyur..

canım topiğin hayırlı olsun :) ellerine emeğine sağlık....

maşallah bütün bebişlerimize, Allah akıllarıyla büyütsün, hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin....

inan daha dün dedim eşime meriçe yeterli özeni gösteriyormuyum sence diye... saçmalama tabiki dedi ama annelik böle bişey demek ki ne yaparsak yapalım kendimizi yetersiz hissetcez :))) bizde meriçle oyun oynuyoruz sık sık, konuşuyorum onunla herşeyi anltıyorum, çalıştığım için bakıcıya gidiyor sabahları uyanıyor, günaydın annecim diyerek uyandırıyorum kokluyorum, konuşa konuşa giyiniyoruz, arabaya binince annecim tutun diyince pusetinin kenarlarından tutunuyor :)) günün nasıl geçti iyimisin diye bi sürü soru soruyorum sık sık seni seviyorum diyorum, kucağıma almayıp ağladığında özür diliyorum :)) herşeyi kocaman bi adam gibi anlatıyorum ona, anladığına eminim... baba nerde diyince kapıya bakıyor, dede dede mamam baba diyince tekrar ediyor benim arkamdan....

allah sağlıkla bebişlerimizi büyütmeyi nasip etsin, hepinizi öpüyorum

su,mama,çorba,ekmek,domates ve yoğurt şimdilik bunları öğrendi.sadece suya,ekmek ve yoğurda kocaman açıyor ağzını diğerlerine sımsıkı kapalıyız :sinifsinif: kaydirigubbakcemile3 balıkları görüyor tv de bizim balıklarımız nerde deyince dönüp fanusa bakıyor.baba nerde deyince babasını arıyor.anne nerde deyincede saçmalama der gibi suratıma bakıyor :roflol: 'işte ordasın ya acaba benim bilmediğim bi anne dahamı var ' fisfisfis

haha süheyla delisin ...
Rüyaya kahvaltisini yaptirdiktan sonra simdi oyuncak sepetii yanina koydum kendisi cikartip koyuyor hehehe...
hepsinle teker teker oynuyor...
birazdan uyutacagim.. Suan babytv acik ama izlemiyor müzigi dinliyor sadece...

KAHVALTI: 3 cici bebe bisküvi
1 cay kasigi üzüm pekmezi
1 cay kasigi rezene cayi
bir cay kasigi kadar ezilmis ceviz
biraz ekmek ici
su
karistirip verdim
peynir ve yumurta sarisini da elimle verdim ilk defa kahvaltisini bana iskence yapmadan yedi ... bundan sonra hep ayri ayri yaptiracagim kahvaltisini ...

ben de peynirle yumurtayı birlikte veriyorum alerji falan olmadı şimdiye kadar..

süheyla çok güldüm ya :roflol:

ada sonunda bugün tel sarar yaptı :sm_cool: ama 1 kere :)

adaya da baba nerde deyince acayip heyecanlanıyor hemen sağa sola bakmaya başlıyor.bi de babası işteyken telefonun hoparlörünü açıp dinletiyodum babasının senini önceleri sağına soluna bakıp aranıyordu şimdi sesin telefondan geldiğini anladı telefona atlıyor :roflol:

Bu arada masallah Adamiza hihihi...
Ya bende hep yumurta ve peyniri ezerek veriyordum bugün elimle verdim ve gayet güzel yediii

teşekküler sibel teyzesi opuyorumnanaktan

ben de aslıdan duymuştum uzun zamandır elimle tek tek veriyorum bütün kahvaltısını çok sever yiyor :)

tel sarar iki elini de deli yapıyorsun böyle ampül takar gibi yani:) tel sarar kııızım tel saaraar diyosun o sırada da kaydirigubbakcemile3

tuttum ben bu tel sarar isini .. eglenceli olmali.. deniyeyim bakalim

X