Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi bebeklerimiz kaç aylık ve kaç kilo birlikte takip edelim.
- Konu Sahibi beren34
- Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?bence başka bir doktora daha danış. Benim oğlumun sarılığı 2 ay sürmüştü. İlk ay gittiğimizde 1 kilodan fazla almıştı. Doktor "2 aylık olunca da sarılığı geçmezse tahlil yaparız" demişti. Emzirmeye devam ettim. Tabi sarılık çok fazla değildi yüzü, göz akları hafif sarıydı. Çok fazla olmadığı için "normal" dedi doktor
Benimkininde çok fazla değil. Bilirubini 8.74 çıktı en son. Gittikçe düşüyor aslında. Ama geçenlerde tv de uzun süren sarılıklar bebeklerin zekasını etkiliyor dedi doktor. O yüzden çok korkuyorum. Mama verdim 2 gün hemen sütüm azaldı. mamayı bıraktım. Sadece doymadığını anladığımda memeden sonra biraz yapıp veriyorum. Sütü nasıl arttırıcaz. Humananın bitki çayını duydum işe yarıyor mu acaba?
Benimkininde çok fazla değil. Bilirubini 8.74 çıktı en son. Gittikçe düşüyor aslında. Ama geçenlerde tv de uzun süren sarılıklar bebeklerin zekasını etkiliyor dedi doktor. O yüzden çok korkuyorum. Mama verdim 2 gün hemen sütüm azaldı. mamayı bıraktım. Sadece doymadığını anladığımda memeden sonra biraz yapıp veriyorum. Sütü nasıl arttırıcaz. Humananın bitki çayını duydum işe yarıyor mu acaba?
cnm biz 8 aylık olduk ilk 6 ay sadece sütle besledim sonra ek gıdaya geçtik
önce moralini düzelt uykunu almaya çalış
ben çok şey denedim
işte tecrübelerim:
dereotu doğranmış yoğurt ye farkı göreceksin içine ben çöreotu da atıyordum
bol bol marul ye
ayrıca nane ve maydanozdan da uzak dur
çay ve kahve de içme ben anca başladım içmeye:)
sabah akşam; 1 tatlı kaşığı ıhlamur 1 tk rezene 1 tk ısırgan 1 çay kaşığı anason 1 çay k. tane kimyonu bir fincan sıcak suya koy ağzını kapa beklet biraz (yemekten önce koyuyorum ben kalkınca da hazır oluyor) sonra fincana süzerek koy şeker kat iç
ayrıca; gün içinde en az 3-4 fincan rezene+ısırgan poşet çayını aynı fincana koyup içiyorum
ayrıca ölçerek 3 lt su tüketiyorum hala
bunu haricinde 1 lt sıvı alıyorum ıhlamur melisa papatya ısırgan çayı gibi...
dr boza iç demişti bulabilirsen denemende fayda var
semizotu sütün kalitesini artıran bişey.
öğlenleri de yemek yerine ince bulguru sıcak suda bekletip içine marul taze soğan bol dereotu (mucize gibi bişey) semizotu (varsa tabii) çörekotu koyup bi de bolca elma sirkesi az z.yağ öyle tüketiyordum bulgur da iyi süt yapar diyorlar ya
cnm ama dereotunu ve çayları dene ben çok faydasını gördüm hala da içiyorum ve faydasını da görüyorum
ha ben ilk ay still tea da kullandım humana da ama kokuları berbat ve çok pahalıya geliyor bi de tadı çok iticiydi zorla içtim işe de yaramdı bilmiyorum belki de bende öyle oldu
bu arada benm oğlum 7 ay 3 haftalik
kilomuz 3 hafta önce 7,5 tu
dr çok iyi dedi en son 500 gr almıştı
doğum kilosu 2870 idi:)))
bu arada benm oğlum 7 ay 3 haftalik
kilomuz 3 hafta önce 7,5 tu
dr çok iyi dedi en son 500 gr almıştı
doğum kilosu 2870 idi:)))
cnm biz 8 aylık olduk ilk 6 ay sadece sütle besledim sonra ek gıdaya geçtik
önce moralini düzelt uykunu almaya çalış
ben çok şey denedim
işte tecrübelerim:
dereotu doğranmış yoğurt ye farkı göreceksin içine ben çöreotu da atıyordum
bol bol marul ye
ayrıca nane ve maydanozdan da uzak dur
çay ve kahve de içme ben anca başladım içmeye:)
sabah akşam; 1 tatlı kaşığı ıhlamur 1 tk rezene 1 tk ısırgan 1 çay kaşığı anason 1 çay k. tane kimyonu bir fincan sıcak suya koy ağzını kapa beklet biraz (yemekten önce koyuyorum ben kalkınca da hazır oluyor) sonra fincana süzerek koy şeker kat iç
ayrıca; gün içinde en az 3-4 fincan rezene+ısırgan poşet çayını aynı fincana koyup içiyorum
ayrıca ölçerek 3 lt su tüketiyorum hala
bunu haricinde 1 lt sıvı alıyorum ıhlamur melisa papatya ısırgan çayı gibi...
dr boza iç demişti bulabilirsen denemende fayda var
semizotu sütün kalitesini artıran bişey.
öğlenleri de yemek yerine ince bulguru sıcak suda bekletip içine marul taze soğan bol dereotu (mucize gibi bişey) semizotu (varsa tabii) çörekotu koyup bi de bolca elma sirkesi az z.yağ öyle tüketiyordum bulgur da iyi süt yapar diyorlar ya
cnm ama dereotunu ve çayları dene ben çok faydasını gördüm hala da içiyorum ve faydasını da görüyorum
Teşekkür ederim. Söylediklerini uygulayacağım.Aslında doktor kontrolümüzde doktor gelişiminin çok güzel olduğunu sütümün yettiğini söyledi. Ama sadece anne sütü aldığında devamlı aç gibi memeyi verince hiç hayır demiyor. Ama ara sıra memeyi iyice boşaltmasını bekledikten sonra az bi mama yapıp veriyorum. Onu içince hemen uyuyor. Ama memeyi versen saatlerce emer. Doymuyor heralde diye düşünüyorum.Gögüslerimi boşalttıktan sonra ucunu sıkınca halen süt geliyor aslında. Bitmiş olmuyor tam. ilk günlerdeki halimi özledim. Gögüslerim taş gibi olurdu.Sonra nedense azaldı. Bu mama olayınıda bikaç gün önce denedim. Bakalım dediklerin umarım işe yarar. Valla duacın olurum .İstiyorum ki en az 1 yaşına kadar emsin. Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:
tuyann bence bebişin aç deil sadece emmek istiyor emme güdüsünü tatmin edecek benm oğlum da emmeye çok düşkün hem göğüslerin taş gibi olması içinde süt olduğnu göstermez bebek çektikçe süt gelir.
ben bu yöntemlerle hala emziriyorum doğru dürüst bir ek gıda almıyor ve en son 500 gr aldı:) dr çok iyi dedi
ama kahvaltı bi kaşık
çorba bazen bi kaşık
yoğurtdesen yok bazen bi kaşık
akşam yemiyor muhallebi zaten
yani sözün özü sırf beni emiyor
ve hala doyuyor
bazen sırf emmek için emiyorlar
bize en yakın oldukları an o...
bol şans
ben bu yöntemlerle hala emziriyorum doğru dürüst bir ek gıda almıyor ve en son 500 gr aldı:) dr çok iyi dedi
ama kahvaltı bi kaşık
çorba bazen bi kaşık
yoğurtdesen yok bazen bi kaşık
akşam yemiyor muhallebi zaten
yani sözün özü sırf beni emiyor
ve hala doyuyor
bazen sırf emmek için emiyorlar
bize en yakın oldukları an o...
bol şans
- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
maşallah kızına bende 10 aylık yürümüşüm...
benim bebeğim 24 şubat doğumlu yani 4ayı doldurduk kilomuz 6510 boyumuz 64,5cm..
doğum ölçümleri 3180gr 51cm
3,5aya kadar sadece emzirdim şimdi de emziriyorum we gece4 gibi 1 öğünde aptamil 1 mama weriorum o da deliksiz uyuması için
benim bebeğim 24 şubat doğumlu yani 4ayı doldurduk kilomuz 6510 boyumuz 64,5cm..
doğum ölçümleri 3180gr 51cm
3,5aya kadar sadece emzirdim şimdi de emziriyorum we gece4 gibi 1 öğünde aptamil 1 mama weriorum o da deliksiz uyuması için
- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
benim kızım da 3,650 doğdu şuan 50 günlük ve 6,5 kilo galiba fazla kilolu diyetemi soksam ne ? :)
o nasıl oldu kızzz:)3 kilo almış neredeyse sadece anne süt mü weriyorsun? çok almış gerçekten..
o nasıl oldu kızzz:)3 kilo almış neredeyse sadece anne süt mü weriyorsun? çok almış gerçekten..
il doğduğunda verdim bir hafta sarılık olmuştu birde şimdi haftada bir sütüm yetmiyor yeterli gelmiyor ozamanlar veriyorum..ya benim kzım doymak bilmiyor iki göğsümüde emiyor üstüne mama veriyorum hala istiyor çok emince bir zararı olurmu rahatsız edermi.