Çocuk Hastalıkları bebeklerimiz diş çıkarırken

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

betty_83

melin'in annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
111
0
96
41
Diğer
bugün sabah saat 11'den akşam saat 8'de yatana kadar ağlama krizlerimiz oldu. Dışarı çıktık, attaa zamanında keyfimiz yerinde, eve geldiğimiz an ciyak ciyak... Banyo yaptık, kulağını tutuyodu, hep aynı kulağını tutunca acaba kulağına su mu kaçırdım dedim, ama o kadar ağlanır mı kulağa su kaçsa...

annem ishal olabilir diş çıkarırken dedi. ama anne sütüyle beslendiğinde zaten hep sıvı halde kaka yapıyo. ama bugün değişik olarak çok feci kokuttu, odayı havalandırmak zorunda kaldım hemen, öyle böyle bi koku değil. ishal olunca öyle mi oluyo?

sanki bir kabartı var gibi geldi bana alt dişlerinde, küçücük bezelye taneleri gibi... ama beyazlık yok.

bu konuda tecrübeli anneler var mı bu satırları okuyan? diş çıkarma belirtilerini ve bununla varsa başedilebilecek yollar hakkında bilgiler verebilir misiniz?

canım iyi akşamlar.. kulağıyla oynaması diş çıkarma belirtisi gerçekten. ama benim kızımın dişeti tam beyazlamadan patladı dişi.bayağı sertleşmişti.ilk dişlerde ishal oluyor evet.ateşi de çıkabilir takip et. ben calgel diye bi jel aldım eczaneden onu sürdüm ve arada sürüyorum yine. ağrısını hafifletiyor bebişlerin. emziriyorsun galiba. emzirmeden önce sürersin jeli sonra emzirirsin. birde kaşlarını ovala oda iyi geliyormuş diş ağrılarına.uyumaya yakın emzirken ovuyorum ben bazen kaşlarını rahatlıyor. Allah yardımcın ve yardımcımız olsun...

teşekkür ederim, ama yurt dışında yaşıyorum ben, burda o ila.tan bulamam, bakalım ne bulucaz. Yarın doktora gidicektik zaten aşılarımız var.
melin'de de beyazlama yok, ve işte kulağıyla oynuyo. demek ki diş olabilir hakikaten.
ateşe karşı da artık beni uykusuz bir gece bekliyor sanırım... :)

kaka o kadar çok kokuyorsa üşütmüş olabilir bebiş.karnı ağrır,gazı vardır.gezerken keyfi yerindeyse diş sıkıntısı değildir gibi geliyor bana.

gece cok gaz yaptı aslında. ama artık gaz sancısı pek yaşamıyodu. kusucaksa, midesi rahatsızken bu kadar ağlardı.
bi de niye eli hep kulağında, su kaçırdım belki de

bakamıyorum da, açmıyo ağzını sıpa... anca ağlarken görebiliyoruz dişetlerini...

ufff, keşke söyleyebilseler dertlerini

kulağını tutuyosa belki kulağı ağrıyodur.orta kulak enfeksiyonu bebek ve cocuklarda cok görülür.diş değilse kulaktır belki.gecmiş olsun

diş değil sanırım, bidaha öyle ağlama krizi yaşamadık. heralde bi gün ağla 2 gün ağlama gibi değildir diş sancısı...
sanırım üşütmüş. kulağını da artık tutmuyo öyle...
kakası eskisine oranla daha kokulu, bi de dün bütün gün çok kustu, her emzirme sonrasında bol bol kustu. iyice kalın giydirdim artık dün gece.

belirtiler hep diş gibiydi. inşallah hasta değildir yavrun. orda havalar nasıl bilmiyorum ama buralar çok sıcak. iyice kalın giydirdim dediğine göre soğuk.yoksa bu kezde terler hasta olur diycektim. Allah yardımcın olsun. benim kızımda ağlama krizlerine girerdi sabaha kadar uyumaz uyutmazdı.. dr.a götürdük bişey bulamadılar. kimbilir ne anlatmak istiyorlardı.. tamam onlar bizim kanımız canımız ama bazen anlamıyoruz dillerinden, onlarda ağlıyor.. Bizi affedin emi kuzucuklar, kızmayın annelerinize...

burası da çok aşırı sıcak, evde hep klima çalışıyor, yoksa uyunmuyor geceleri. ama belli ki tek fanila, uyku tulumuyla yetmemiş. dün öyle bir kat daha giydirince uzerine hic sikayet etmeden uyudu...
ben de anlamıyorum, hastamıdır dişmidir, burdan işte okuyorum okuyorum, sonra hah diyorum diş, sonra yok yok diyorum üşütmüş, yok yok diyorum midesi kötü... vesaire..

ben de anlamıyorum bazen niye ağlıyor. neyse kendimi kötü hissetmiyim, yalnız değilim sanırım. bazen çok moralim bozulduğunda, anneliğimi yargıladığımda (neden ağlıyo kızım böyle ben niye anlamıyorum derdini diye) aklıma hep birilerinin "bebek bu, bebekler ağlar" demesi geliyor, kendimi öyle sakinleştiriyorum...

sonuçta kötü davranmıyorum etmiyorum, karnının tok olduğundan emin olmaya çalışıyorum, gazını çıkarmaya çalışıyorum, uykusunu alsın diye uğraşıyorum, altını ıslak bırakmıyorum... daha napiyim? hala ağlıyosa sarılıyorum kucaklıyorum, daha hala ağlıyosa bişey yapamıyorum yani...

seninle aynı şeyleri paylaşıyorum şu an, kızıma ay ne kadar uslu diyorduk neredeyse 10 gündür bambaşka bir bebek oldu, o da 1 temmuzda 5 aylık olacak, herhalde bu bir geçiş dönemi, bizim problemimiz uykuya dalamamak ve eskisinden daha çok dolayısıyla ağlamak, bağırmak..uyudumu uyuyo fakat uykuya dalması çok zorlaştı artık...sallamak istemiyorum 3 aylıkken bıraktık, kucağımızda sallamadan şarkı söylüyoruz bazen kendi emziğiyle uyuyor ama onu da çok sevmiyor, mama ile besleniyor...emsin diye uğraşıyorum keşke başta verseydim anne sütünü bırakır dediler vermedim sütüm yaramadı kuzuma gibi gibi...ay ben de şu sıralar çok dertliyim...

benimkinin hala dişi falan çıkmadı. demek ki diş problemi değilmiş. fakat bu son bir ayda birşey değiştirdim (daha doğrusu bebeğimi bir rutine oturttum), herşey rayına oturmaya başladı. 4 saatte bir emziriyorum artık.
Eskiden birsürü huysuzlanırdı, her seferinde aç galiba derdim. Her meme verdiğimde yapışıyordu deli gibi. Sakinliyordu da. Hani diş sıkıntısıysa eğer, memede rahatlıyodu, uykusu varsa, meme emerken uykuya dalıyodu (öyle yatağa yatırıyodum sonra - çok büyük hataymış sonradan anladım), sonuçta emme onun için rahatlatıcı bir refleks olduğu için sıkıntısı o an herneyse geçiyodu - ama yalnızca "O AN" için...

Ama tabi aç değilken emzirdim diye midesi kötü oluyordu bu sefer kusuyodu sürekli bir huzursuzluk (tabi ben de gidip diş sıkıntısına yordum bu huzursuzlukları hep).

Şimdi 4 saatte bir emziriyorum, acıktığında anlıyorum, midesi rahatsız olmadığı için sanırım daha rahat uyuyo, gündüz uykuları daha iyileşti (sık sık uyanmadan nerdeyse 2 saate yakın uyuyo günde 2 kez - bir de yarım saatlik kısa bir kestirmesi var). Yatağına uykusu geldiği an yatırıyorum, uyanık yatıp kendi kendine uykuya dalabiliyor.. Kusmuyor artık, yalnızca gaz çıkarırken bazen çıkarıyo biraz. Ama bir kaşık miktarını geçmiyor o da. Mide sıkıntısı artık yok....

Nazar değmesin.. :lepi:
Ama nazar etmeyin, çalışın sizin de olsun diyeceğim!

Tracy Hogg ve Melinda Blau adında iki hanımın bir kitabındaki yöntemleri uyguladım. Kitabın adı "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler".

KK'da da var bir topik te tartışılmış. Kitabı edinebilirseniz çok çok çok tavsiye ediyorum. Böyle benim gibi yanlış teşhislerde bulunup bebeklerinizi üzmezsiniz. Topik şu;

(link veremiyorum tüh!)
topic in adı : Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?
(arama yapabilirsiniz)

Bu topikte tartışılanların dışında aklınıza gelebilecek bir çok konuda çok güzel bilgiler içeriyor bu kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum bu kitapta bir tane edinmenizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…