seninle aynı şeyleri paylaşıyorum şu an, kızıma ay ne kadar uslu diyorduk neredeyse 10 gündür bambaşka bir bebek oldu, o da 1 temmuzda 5 aylık olacak, herhalde bu bir geçiş dönemi, bizim problemimiz uykuya dalamamak ve eskisinden daha çok dolayısıyla ağlamak, bağırmak..uyudumu uyuyo fakat uykuya dalması çok zorlaştı artık...sallamak istemiyorum 3 aylıkken bıraktık, kucağımızda sallamadan şarkı söylüyoruz bazen kendi emziğiyle uyuyor ama onu da çok sevmiyor, mama ile besleniyor...emsin diye uğraşıyorum keşke başta verseydim anne sütünü bırakır dediler vermedim sütüm yaramadı kuzuma gibi gibi...ay ben de şu sıralar çok dertliyim...
benimkinin hala dişi falan çıkmadı. demek ki diş problemi değilmiş. fakat bu son bir ayda birşey değiştirdim (daha doğrusu bebeğimi bir rutine oturttum), herşey rayına oturmaya başladı. 4 saatte bir emziriyorum artık.
Eskiden birsürü huysuzlanırdı, her seferinde aç galiba derdim. Her meme verdiğimde yapışıyordu deli gibi. Sakinliyordu da. Hani diş sıkıntısıysa eğer, memede rahatlıyodu, uykusu varsa, meme emerken uykuya dalıyodu (öyle yatağa yatırıyodum sonra - çok büyük hataymış sonradan anladım), sonuçta emme onun için rahatlatıcı bir refleks olduğu için sıkıntısı o an herneyse geçiyodu - ama yalnızca "O AN" için...
Ama tabi aç değilken emzirdim diye midesi kötü oluyordu bu sefer kusuyodu sürekli bir huzursuzluk (tabi ben de gidip diş sıkıntısına yordum bu huzursuzlukları hep).
Şimdi 4 saatte bir emziriyorum, acıktığında anlıyorum, midesi rahatsız olmadığı için sanırım daha rahat uyuyo, gündüz uykuları daha iyileşti (sık sık uyanmadan nerdeyse 2 saate yakın uyuyo günde 2 kez - bir de yarım saatlik kısa bir kestirmesi var). Yatağına uykusu geldiği an yatırıyorum, uyanık yatıp kendi kendine uykuya dalabiliyor.. Kusmuyor artık, yalnızca gaz çıkarırken bazen çıkarıyo biraz. Ama bir kaşık miktarını geçmiyor o da. Mide sıkıntısı artık yok....
Nazar değmesin.. :lepi:
Ama nazar etmeyin, çalışın sizin de olsun diyeceğim!
Tracy Hogg ve Melinda Blau adında iki hanımın bir kitabındaki yöntemleri uyguladım. Kitabın adı "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler".
KK'da da var bir topik te tartışılmış. Kitabı edinebilirseniz çok çok çok tavsiye ediyorum. Böyle benim gibi yanlış teşhislerde bulunup bebeklerinizi üzmezsiniz. Topik şu;
(link veremiyorum tüh!)
topic in adı : Tracy'nin yatır-kaldır yöntemi.Başarı hikayelerimizi paylaşalım mı?
(arama yapabilirsiniz)
Bu topikte tartışılanların dışında aklınıza gelebilecek bir çok konuda çok güzel bilgiler içeriyor bu kitap. Şiddetle tavsiye ediyorum bu kitapta bir tane edinmenizi...