• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

>>bebekleri nasıl uyutuyorsunuz<<

ben sallamaya alıştırmadım
kaynanamın ayağından zor aldım çocuğu
bulduğu yerde bi uyutam diye başlıyordu sallamaya
neyseki yanlız kalınca kendi kendine uyumaya alıştı
çok huysuz olmadığı sürece sallamıyorum yada gezmede olmadığımız sürece
koyar koymaz beşiğine uyuyor sıpam
maşallah
sabahları 5 de uyanıyor uyumak istemiyor
o zaman yanıma alıyorum 2 saat boyunca koyun koyuna sarmaş dolaş uyuyoruz kuzumla

birazönce tuğbayı uyuttum kızlar terastaki salıncakta sallanırken kendi kendine uyuyverdi, ne ağlama ne zırlama yok oohhh çok şükür. Bundan sonra uyku saatlerinde ben ordayım, kışa kadar düzelir sanırım ))):

ya benim oğlum çok zor uyuyor gözler kızarıyor saçını yoluyor resmen arabasıyla evin içinde dolaşoırken uyuyor bazen bazen ayağımda sallarken ama hiç öle beşiğine koyduğumda kendiliğinden uyumuyor çok zor oluyor valla birde toplasan 40 dakka anca uyuyopr gündüzleri

Merhaba

Benim kızım da zor uyuyanlardan ve henüz kendi başına tek seferden başka uyumadı.

Doğduğundan beri ne yazık ki rahatlaması ve uyuması için kucakta gezdirilmeye ve kucakta sallanmaya alıştı.Emerken,uzun sürüyor olsa da uyutmaya çalışmama rağmen ve istemediğim halde, yapılan öneriler ve uyarılar sonucu ayağımda sallamaya da başladım. Bunların harmanlanmasıyla uzun süren uğraşlar sonucu nihayet uyuyor.Bu şekilde çok zaman kaybediyorum.Misafirlerimi bile yalnız bıraktığım zamanlar oldu.
Sonra yeni birşey denedim.Uyutma çalışmalarına başladığımda ilahi söylüyorum,kızımın duyacağı şekilde Salavat çekiyorum, tüm namaz dualarını okuyorum,kelime-i tevhid,şehadet getiriyorum.Bunları pekçok kez okuyorum.Okudukça ben de sakinleşiyorum,rahatlıyorum.Kızımda bazen o huysuzluğunu çabuk bırakıp hemen uyuyor.Dolaştırarak uyutmak daha uzun sürerken,bu şekilde uyuması ona göre kısa sürüyor.Bazen ayaklarıma ve kollarıma kara sular inmiş oluyor.Böyle olunca ister istemez ikimiz de sıkılıyoruz,ben de bunalıyorum.Böylelikle ikimiz de sakinleşiyoruz,rahatlıyoruz.
Bu kadar uğraşı sonucu bazen 10 dak.,bazen 30 dak.,bazen ise 1 ila 2 saat uyuyabiliyor.Uykusu da çok hafif halıya düşen terlikten,çantayı açarken fermuar sesinden,çekmece ya da dolap kapısının sesinden veya halıya sürünen kapıdan uyanabiliyor.Öksürük veya hapşuruk gelince yorganı üzerime çekiyorum ya da hızlıca odadan çıkıyorum.Gündüz de televizyon açıp uyutmama rağmen duyduğu farklı sesler korkutup sıçratıyor ve uyandırıyor.
Sevgiler. a.s.

Son düzenleme:
Merhaba

Benim kızım da zor uyuyanlardan ve henüz kendi başına tek seferden başka uyumadı.

Doğduğundan beri ne yazık ki rahatlaması ve uyuması için kucakta gezdirilmeye ve kucakta sallanmaya alıştı.Emerken,uzun sürüyor olsa da uyutmaya çalışmama rağmen ve istemediğim halde, yapılan öneriler ve uyarılar sonucu ayağımda sallamaya da başladım. Bunların harmanlanmasıyla uzun süren uğraşlar sonucu nihayet uyuyor.Bu şekilde çok zaman kaybediyorum.Misafirlerimi bile yalnız bıraktığım zamanlar oldu.
Sonra yeni birşey denedim.Uyutma çalışmalarına başladığımda ilahi söylüyorum,kızımın duyacağı şekilde Salavat çekiyorum, tüm namaz dualarını okuyorum,kelime-i tevhid,şehadet getiriyorum.Bunları pekçok kez okuyorum.Okudukça ben de sakinleşiyorum,rahatlıyorum.Kızımda bazen o huysuzluğunu çabuk bırakıp hemen uyuyor.Dolaştırarak uyutmak daha uzun sürerken,bu şekilde uyuması ona göre kısa sürüyor.Bazen ayaklarıma ve kollarıma kara sular inmiş oluyor.Böyle olunca ister istemez ikimiz de sıkılıyoruz,ben de bunalıyorum.Böylelikle ikimiz de sakinleşiyoruz,rahatlıyoruz.
Bu kadar uğraşı sonucu bazen 10 dak.,bazen 30 dak.,bazen ise 1 ila 2 saat uyuyabiliyor.Uykusu da çok hafif halıya düşen terlikten,çantayı açarken fermuar sesinden,çekmece ya da dolap kapısının sesinden veya halıya sürünen kapıdan uyanabiliyor.Öksürük veya hapşuruk gelince yorganı üzerime çekiyorum ya da hızlıca odadan çıkıyorum.Gündüz de televizyon açıp uyutmama rağmen duyduğu farklı sesler korkutup sıçratıyor ve uyandırıyor.
Sevgiler. a.s.

maydanozcum Allahım sanada yardım etsin inşallah biran önce bebişlerimizin bu uykuları düzene girer.Bende çook dua ettim ama genelde içimden birde senin gibi deneyeyim bakalım ne yapacak bizim yumurcak saol sevgilervereliniortak

maydanozcum Allahım sanada yardım etsin inşallah biran önce bebişlerimizin bu uykuları düzene girer.Bende çook dua ettim ama genelde içimden birde senin gibi deneyeyim bakalım ne yapacak bizim yumurcak saol sevgilervereliniortak

Amin,sağolasın Özlemcim.ALLAH(CC)hepimize yardımcı olsun inşallah(amin).Bazen bir saat uğraşıyorum ve anca 10 dakika ya da 30 dakika uyuyor.Böyle olunca kalakalıyorum,sinirlerim zıplıyor.kafamçokkarıştıNe iş yapabiliyorum ne de yemek yapabiliyorum.Dolanıp duruyoruz kucakta,ilgisini başka yöne çekip rahatlatmaya çalışıyorum.Olmadı komşuma çıkarıyorum,yoruluyor.kaydirigubbakcemileTekrar uyku öncesi yaptıklarımı yapıyorum.Yüzüme ara ara bakıyor ben de gözlerimi kapatıyorum,bazen de kısarak bakıyorum.Arada dalmış oluyor.Şu yaşımda uyku oyunu oynuyoruz işte.sırnaşık şey kaydirigubbakcemile3 Uyutma çabası gündüz de ,gecede böyle.Ağlamalarından eşim ve komşular rahatsız olmasınlar diye başka odaya gidiyorum.Yine de şükür ki varlar ve hayırlısıyla hep var olsunlar inşallah(amin). a.s.

ya siz ne muhteşem annelersiniz yazılarınızı okurken beni hayran bırakıyosunuz Maşşallah..!!benim cimcime emzirirken uykuya dalıyor hafiftende sallayıp eee eee diye ninni de söyleyince değmeyin keyfine:)))ama ben yazılarınızdaki "kendi kendine uyuyo kısmını "anlamadım bu nasıl oluyo yardım edin lütfen kızlar..????

ee bebeğim ee ee eeee
annesinin böcüğü eee ee
uyu artık meleğim eeee
uyusana kereta eee eee
yaa uyu dedim sanaa eeeeeeee
hay seni vay sıpaaaa
kalkk uyumuyosan bücür seniii
hehehe
hehehhe

valla kızlar ikinci çocugu allah nasip ederse(tabi şimdi degil ilerde şimdi biraz sıkar eheh)asla ama asla sallamaya aliştirmicamcok zor valla..gerçi benim kizim ne ayaga alisir nede battaniyeyle sallamaya öyle huyu yoktur..ama su siralar hep mememde uyuyor.asla ayakta sallanmak istemiyor.bende mememde bekliyorumkiuyusun sonra yerine koyuyorum bir ikisalla tamam..ama gece cok uyandigiiçin sallamadan uykuya dalamıyor malesef:(cok uyksuu varsa mesela iki gün önceydi..geldim baktim anakucaginda uyumus elindede dişkaşıyıcı vardi onuda göğsünde unutmus bende aldim hemen yatagina yatirdim..acaba iyice uykusunun gelmesini mi beklemek lazim..benimkiizim aslaaaaaaaaaaa emzik almiyor dogdugundan beridir aliştiramadik..hep benim mememiistiyor..ondan birazdazorlaniyorum keşke emzik alan bi çocuk olsaydidaha rahat olacakti..ayirca loraaaaaaa sana hayranim bebegemmmalkisalkisalkisne güzel kendi kendine uyumasi yagizin

malesef yeni doğduğunda çok gazlı bi bebekti
her yolu denedim,birtek ayağımda sallayarak uyutabildim
16 aydır hep ayağımda sallayarak uyutuyorum :)
zaten uykusu çoksa hemen iki sallamayla uyuyo :)
ya benim paşa halen emmek için uyanıyo geceleri 3-4 kere :(
odasını ayırdık 1 haftadır
inşlh alışırda uyanmaz

artık kendi kendine uyuyor odasında yatıyor akşam 21:00 uyuyor sabah :6:00 uyanıyor maşallah ogluma

canım öncelikle allah analı babalı büyütsün . Benim kızcağızım saat 10.30 gibi uyuyor ve sabah 6.30-7.00 ye kadar gece boyu 3-4 kere emmek için uyanıyor . Normal mi anlamadım senin bebişin gece kaç kere kalkıyor

Son düzenleme:
canım öncelikle allah analı babalı büyütsün . Benim kızcağızım saat 10.30 gibi uyuyor ve sabah 6.30-7.00 ye kadar gece boyu 3-4 kere emmek için uyanıyor . Normal mi anlamadım senin bebişin gece kaç kere kalkıyor

ayyy özlemcim daha ne istiyon keşke benimkiside 3 4kere uyansaaaaaaaaa....:umursamaz:normla canm hatta ççok normal..gece uyuyus ve uyanış saatide güzelmaşallah:nazar:benimki gece 3 lere kadar uyumuyor ve sonrada her saat başı kalkıyorrrr:1no2:

ayyy özlemcim daha ne istiyon keşke benimkiside 3 4kere uyansaaaaaaaaa....:umursamaz:normla canm hatta ççok normal..gece uyuyus ve uyanış saatide güzelmaşallah:nazar:benimki gece 3 lere kadar uyumuyor ve sonrada her saat başı kalkıyorrrr:1no2:

Canım Allah kolaylık versin benim kızda son bir iki aydır böyle ondan önce saat başı kalktığımı biliyorum .Allahım bebişlerimize can sağlığı versinde bizi epeyce yoruyorlar.Bazı arkadaşlar yatınca 6-7 saat uyuyor diyorda , ben öyle birşey görmedim Maşallah bebişlere nazar deymesin.

sallamaya alıştırmayın yada ben sallamaya alıştırmadım bu benim zaferim diyen annelere 2.bebeğiniz benim kız gibi olsun dicemopuyorumnanaktan......şaka bir yana bir bebek kolikli ise siz istediğiniz kadar sallamıcam deyin her seferinde galip taraf bebek:1 anne:0 olur.......bebeğime 29 yaşında hamile kaldım ve 30 da doğurdum ve bebek yetiştirmekle ilgili okumadığım kitap ve makale kalmadı desem yeridir halada değişmiş değilim tam tersi tezi savunsamda.....tam tersi tez ne mi?.....sizin bebeğinizi kitapta yazılandan farklıdır her bebek ayrı bir kitap konusudur...tabi standart bebeklerde vardır ....ver yesin ört uyusun misali.....ama benim bebeğim evin hakimi olacağını daha ilk haftalarda göstermişti...sürekli bir ağlamak bunu kolikli bebek anneleri iyi bilirler....sağlam sinir sahibi olmak gerekir çünkü bu ağlamalar aynı saatlerde başlayıp geceya kadar devam ettiği için kürek mahkumu gibi aynı saati beklersiniz....çevreden bilmem kiminde çocuğu böyleydi onlarda hep battaniyede sallarlardı yazık yazık....bende ki cevap aaaa battaniye falan çok yanlış hemen alışır....sonuç mu....gözlerinizin etrafında 40 gün sonunda beliren mor halkalar,bizimkinin çığırtkan sesinden eve yardıma gelenlerin sayılarının azalması ve dolayısyla benim dinlenebilmemin imkansız oluşu....bir mucizeye dönüş:BATTANıYEEEE.....çabuk uyumasada susturucu görevi gören bir nevi ROBINHOOD.....şimdimi şükür koliği yok ama ayakta sallanıyoruz hala.....lütfen bana çocuğu alıştırmayın demeyin ve uslu bebeğiniz için şansınız olduğunu düşünün.....

Back