bebekleri nasıl oyalıyorsunuz?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
oğlum bugünlerde çok huysuz. sanırım diş çıkarıcak. sürekli kucak istiyor. onunla ilgilenmekten yemek bile yapamıyorum. arabasına koyuyorum ıhh ıhhh deyip duruyor. yatağına koyuyorum ıhh ıhhh... sizler iş yaparken bebekleri nasıl oyalıyorsunuz kızlar?gamyoncuiremsu

oyalayamıyorum malesef bugün o kucağımda iftar yaptım
çorbamı içtim ona mama yaptım içti sonrada kucağımda oturmak
istedi beraber yedik yemeğimizi hiç durmadı yemek yaparkende mız mızlandı durdu
sürekli kucakta olmak istiyor kucaktada mız mız bugün bağardım bile istemeden
sonrada pişman oldum :KK43:(

wallahi oyalanmıyoki bu bebekler sürekli ilgi alaka kucak istiyolar..aynen bende yemek b,ile yapmakta zorlanıyorum..bu yüzden ki teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanıyorum burda bazı arkadaşlar karşı ama ben yürüteç kullanıyorum çok bunaldığımda evin her yerini geziyo..yaramazlık bile yapıyo..örtüleri çekiyo buzdolabını bile karıştırıyo...

yürüteçi ben de düşündüm ama beni engelleyen iki şey oldu. birincisi doktorlar önermiyormuş yürümeyi geciktirdiği için, ikincisi oğluma uygun bir yürüteç bulamadım. yürüteçlerin boyu ayarlanmıyor ve oğluma kısa geliyor.

kızlar evin içinde ilgilenmeyi bırakıın benimki artık evi istemiyor.sürekli dışarda gezmek istiyor.eve girince koparıyor yaygarayı.napıcam bilmiyorum ::KK43:(( belim ağrısından duramıyorum artık ::KK43:(( artık kışta geliyor eve alışması lazım.

benimkide durmuyor herkes yürüteç al oyalansın diyor ama doktor önermiyor.gerçi doktorun önermediği birçok şeyi yapıyoruz ama bilmiyorum benim kuzenimin eşiyle aynı gün doğum yaptık o koyuyor kız bütün evi geziyor:)
ben almayı düşünmüyorum hem oruç hem bu kadar hareket allah yardımcım olsun:Saruboceq:

şu yürüteç meselesini açmışken hazır yazayım kızlar..bizim doktorumuz özellikle erkek çocukları için yürüteç ve hoppala önermediğini söyledi...malum ısınma sprem üretimini engelliyor ve ilerde doğurganlık sorunlarına yol açıyor diye..geçenlerde e-bebek e gitmiştik ben yine de bir bakayım dedim yürüteçlere...oradaki satış memuruyla konuştum aynı doktorun söylediğini söyledi o da...maksimum günde 15 dakika kalmalı çocuk içinde ama anneler genelde çocuktan kurtulma amaçlı kullanıyorlar yürüteçi..1saat 2 saat içinde kalıyor bebek..bu da bacak kaslarının gelişmesi açısından zararlı dedi..yürümeyi sağlayan kaslar yürüteçle tembelleşiyor dedi..ayrıca erkek çocuklarında doktorun söylediğine benzer sıkıntılar oluyor dedi...bende aynen yürüteç bölümünden ayrıldım tabi...fzla tutmuycam desem bile olur da eve alınca dikkat edemezsem diye vazgeçtim...

vallabu herkesin temel sorunu sanırım gerçekten artık dahada zor oluyor bide ramazan gelince iyice yorulduk eskiden kendi kendine oyalanırdı şimdi sürekli ilgi alaka istiyor onunla oynadıgımda yada yanında durdugumda hiç sesi çıkmıyor ama iş yapmaya kalkınca basıyor çığlıgı arabada bile durmuyor yemek bile zor yapıyorum sanırım ben yürüteç alıcam bir ay sonra benim iki yigenimde yürüteçte büyüdüler maşallahları var çok dikkatli kullanmak gerekyior gene gözümüz onlarda olucak tabi valla bilmiyorum kararsızım ama alıcam sanırım bu ay doktorumla iyice konuşucam yürüteç olayını bakalım benim doktor arkadaslarım var hepsinin evinde yürüteç valla kafam karıştı artık...:nazar::nazar::nazar::nazar:

oyalama meselesine gelince salondaki sehpa kalktı yerlere yorgan serildi..bir dolu oyuncak döküldü üzerine...o oyuncaktan bu oyuncağa derken zaman geçiriyor biraz..bazen alıp başını salonda emekleme turu atıyor...bende tehlikeli şeyleri yerden kaldırdım...dolanıp duruyo...yalnız kızlar çocuk yerde olunca da en büyük tehlikeli prizler, kablolar ve üçlü uzatmalar...geçen bir baktım müzik setinin yanındaki 3 lü prizin üzerine koymuş bizim ki kafayı...tek adım da uçtum valla yanına...bu hafta sonu priz kapağı filan alıcaz...bazende mama sandalyesini baby tv önüne koyuyorum 15-20 dakika öyle oyalanıyor...mama sandalyesinde oldu mu devamlı eline birşeyler veriyorum salatalık/havuç filan biraz da öyle vakit geçiriyor...altı açık oldu mu kucak istemiyor diye bazen de altını 20 dakika filan açık bırakıyorum öyle oyalanıyor..zaman zaman kaza oluyor tabi..çiş temizliyoruz..onun dışında ben evin içinde araba kullanmıyorum...büyükler filan oldu mu zaten sorun olmuyor oyundu-aguydu guguydu derken zaman geçiyor...ona gündüz uyku düzeni sağladım çok şükür..her 2.5-3 saatte 1 de en az 1 saat uyuyor...

yürüteç benimde kafamda hala sorun alsam içinde 10 dakka durmaz bence daha fazla tutarız
oyalansınlar diye burda konşumun kızı var 8 aylık yürüteçle heryeri dolanıyormuş ama emeklemiyor
bend emeklesin istiyorum benim arkadaşım oğluna kullanmıştı 4 aylıkken koydu üstelik çocuk yürümeye başladığında ilk zamanlar parmak uçlarıyla basıyordu yere doktora sormuşlar yürüteçden demiş işte bunları düşününce boşver diyorum

benim meleğim hiçbi şekilde durmuyo sürekli kucağımda herşeyi beraber yapmak istiyo kucağımdayken oturmak yasak tabi sürekli odaları geziyourz dışarı çıkıyoruz ama şimdi havalar soğudu ayvayı yemiş durumdayım iyice huysuzlandı dışarı çıkmayınca...,
yürüteç zararlı diyolar ama benim kurtuluşum oldu kızımı yürüteçe koyup büyük akvaryumun önünne koyuyorum o balıklarla konuşurken bende yemeğini koyup alıyorum tekar şimdi parmak uçlrıyla kendini itmeye başladı balıklara gitmeye çalışlıyo :)
ama 10 dk durmuyo bile sıkılıyo en azından yemek yaparken azda olsa duruyo..

kızlar emeklemek ve sıralamak çocukların kas/kemik gelişimi için çok önemli...emekleme esnasında nerdeyse tüm kaslar çalışıyor...sırt/karın/boyun/kol/bacak...bu şekilde güçlü ve sağlıklı oluyorlarmış..benim doktorum 4 aylıktan sonra yere koy dedi...biz oğlanı hiç koymuyorduk...kol kasları zayıf bu çocuğun dedi doktor..allahtan sonra arayı kapattı...

aynen ben de sehpayı kaldırdım. battaniye serdim. üstünde oyalanıyor az biraz. ama herzaman değil tabi. bi de 2 dakika yanından ayrılayım bakıyorum battaniyeden dışarı taşmış, halının tüylerini ısırıyor. ya da betona çıkmış yerlere pat pat vuruyor. etrafa çit örmek lazım hihoyyyt

Birkaç gündür oğlum çok huysuz iştahı yok sanki biraz süzüldü gibi. Kucak istemeyen çocuk anca kucakta duruyor. Yemek bile yiyemedim doğru düzgün. Dişinden olduğunu düşünüyorum . Normalde bana hiç eziyeti yoktu çünkü. ılgi istiyordu tzabi ama ağlayıp mızıldanmıyordu

kızlar gamze artık şınav pozisyonuna gelip geri geri gitmeye başladı :emir_bebek: çok tatlı görünüyor bide ileri gidebilse daa iyi olacak :roflol:

erdemle vakıt gecırecegım zaman dogru anneme gıdıyorum..1.cozum yolum bu annem musaıt degılse pusetıne koyup dolasıyoruz..yazlıkta olmanın butun avantajlarını kullanıyorum..kedıydı kopektı zaman gecıyor ona yemek hazırlarken oyun ortusunun ustune koyuyorum onune oyuncaklar koyuyorum ,cok mızmızlanırsa kucagımda yapmam gereken işi yapıyorum oldugu kadar...hazırlanmam gerektıgınde yatagımın ustune koyuyorum aynadan onunla konusa konusa makajımı yapıyorum o uyurken cıkan bulasıkları yıkıyorum ...bakıcısıda benımkıne benzer seyler yıyor ama kadıncagız oyle yoruluyorkı ben eve geldıgımde ucarcasına evıne gıdıyor resmen 4 nala kacıyor..aksam yemegını ben yedırıyorum malesef yemek yeme olayımız pek berbat puskurtme yapmaktan adam yemek yemıyor benım temız hiç ev kıyafetım yok kıslıga gectımı napıcam bılmıyorum kacacak delıkde yok orda keyfı yoksa pusetıne koyup dısarıya cıkartıyordum 5 dk bıle gezsek mutlu oluyordu kıslıkta zor asansor yok ve 4. kattayım ..erdeme yemek yedırıcem dıye 7.15 de ıftar olmasına ragmen ben 8-8.30 ancak orucumu acabılıyorum anlıyacagınız bu bebeişlere yaratıcı olmak lazım cunkı hemencecık sıkılıyorlar..

valla bu sıkıntı sadece bende var zannediyordum
ayrıca yazmıyım sizin dediğiniz şeylerin hepsi bendede var oyalanmıyolar tabiki
dışardayken tık yok ama evdde her durumda ııııhhhhhhhhhhhhhhh ııııııııııhhhhhhhhhh
bende sevgi gibi bu akşam acuk kızdım ama çok az sonrada üzüldüm ama neyse sağlıklı olsunlarda
ne zaman kendi kendilerine oyalanacaklar acaba

yürüteçi ben de düşündüm ama beni engelleyen iki şey oldu. birincisi doktorlar önermiyormuş yürümeyi geciktirdiği için, ikincisi oğluma uygun bir yürüteç bulamadım. yürüteçlerin boyu ayarlanmıyor ve oğluma kısa geliyor.

canım ayrlananı var.....ciccoo

X