Bebekleri kaç kat giydiriyoruz?

yok benimkininde kolları dışarda genelde tek kol dışrda bilerek yapıyorum ikisi dışarda olunca ağzını burnunu kapatıyo ve sıçramıyor..
bebelerin yatağına anahtar koyun :) bide cevşen

Kızlar çoğunuz bana göre ne kadar kalın giydiriyormuşsunuz yaa:kedi: kafamın karıştığı kadar varmış valla herkes ayrı bişey diyor, ama mantıken bu havalarda lahana bebek gibi giydirirsek kar yağdığında ne yapacağızfisfisfis en iyisi pazartesi kontrole götürdüğümde doktora tekrar sorayım, iki kat giydiriyorum demiştim iyi demişti ama:kedi:
dünden beri ben yeleği çıkarıp uzun kollu yün hırka giydirmeye başladım, ama bugün tekrar yeleğe dönücem sanırım-tatlicadiarzu- ayy anne olmak ne zormuş yahuukafamçokkarıştı

kızlarr bide bebekleri penye battaniyeye sarıp uyuturken kollarını aşağıya doğru alıp battaniyeyle kapatıyomusunuz? ben hep kollarını açıkta bırakıyorum ama çok sıçrıyor çoğu kişi kolları boşta kaldığı için dedi-tatlicadiarzu- gerçi bizim kız öle sarılmayıda hiç sevmiyoakannehir

canım dr dediki ayakları haricinde bebeğin iyi bir uyku için kollarını aşağıya çekip ince bir örtüyle sarmalamak gerekirmiş.İrkilip uyanmasınlar diye,bir de anne karnında sıkışık bir ortamda oldukları için bu durum hoşlarına gidermiş.

dün bir programda yeni doğan bebek uzmanı vardı.oda sıcaklığı 23 derece olsun.kendinizden 1 kat fazla giydirin kat kat giydirmeyin dedi.birde ilk 4 ay kundağın iyi olduğunu söledi kolları sıkı sıkı yanlarda alt tarafta ise bacakların arasından geçecek şekilde kundak yapılmasını söledi.bacaklarıda sıkıştırınca kalça kemiğine olumsuz etkisi varmış.sağlıkla büyüt inşallah opuyorumnanaktan

yok benimkininde kolları dışarda genelde tek kol dışrda bilerek yapıyorum ikisi dışarda olunca ağzını burnunu kapatıyo ve sıçramıyor..
bebelerin yatağına anahtar koyun :) bide cevşen

bizimkinin yatağında küçük kuran var, cevşeni anladımda anahtar niye kısfisfisfis

canım dr dediki ayakları haricinde bebeğin iyi bir uyku için kollarını aşağıya çekip ince bir örtüyle sarmalamak gerekirmiş.İrkilip uyanmasınlar diye,bir de anne karnında sıkışık bir ortamda oldukları için bu durum hoşlarına gidermiş.

bizim kız sıkıya pek gelemiyo malesef hemen ağlıyo öle yapıncamafoldumben kafasına şapka bile taktırmıyo zillim:emir_bebek:
amaa ben gene arada denim bari, çok sıçrıyo çünkü:kedi:

dün bir programda yeni doğan bebek uzmanı vardı.oda sıcaklığı 23 derece olsun.kendinizden 1 kat fazla giydirin kat kat giydirmeyin dedi.birde ilk 4 ay kundağın iyi olduğunu söledi kolları sıkı sıkı yanlarda alt tarafta ise bacakların arasından geçecek şekilde kundak yapılmasını söledi.bacaklarıda sıkıştırınca kalça kemiğine olumsuz etkisi varmış.sağlıkla büyüt inşallah opuyorumnanaktan

biizm evin sıcaklığıda hep 23-25 derece arası...
hepimiz sağlıkla sıhhatle büyütelim kuzularımızı inşallah:Saruboceq:

uzun yada yarım kollu çıtçıtlı bady üstüne penye onun üstüne tulum ve yelek
altınıda iki kat gydiriyorum.

Ben de hastanede giydirdikleri gibi giydiriyorum. yarım yada uzun kollu çıtçıtlı body, ayağına çorap, üstüne de tulum giydiriyorum. Penye battaniyesine sarılı gezdiriyorum. Banyo yaptırdığımda yün yeleğini giydiriyorum bunların üstüne, gece yatarken de peluş battaniyesini örtüyorum. Ama evin içinin sıcaklığı 22 derece ve üstü oluyo.
Şimdi sizinkileri okuyunca ben çok az giydiriyorum yaa.. Acaba üşütüyomuyum çocuğu. Çok gazı var bi de belki de üşüdüğünden oluyodur. Sıcak su torbası da koyuyorum ayaklarına falan ama kafamçokkarıştı

canım bence sen normalini yapıyosun... evin sıcaklığının da en fazla 21-22 olması gerekiyo...bebeklerin vücutları ani ısı değişimlerine uyum sağlayamadığı için çok fazla sıcak tutulmamaları gerekiyo aksi takdirde hasta oluyolar...bi sürü dr aynı şeyi söylüyo...

ay inanmiyorum napiyonus siz kizlar ya
cok abartiyorsunuz
benim bebisler dogduklarinda hastane odasi 19 dereceydi nisandi ve hava soguktu hemde yagmurluydu
ben uzerlerini ortuyordum hemsire aciyordu
bir bebek 19 derecelik bir ortamda icinde cit citli badisi uzerindede kadife tulumu varsa tamam uzerini ortme sicak soguktan daha tehlikeli diyorlardi
ben cok usuyen bir insan oldugum icin surekli gripten nezleden kurtulmazdim cunku evimi 24 dereceden assagiya dusurmezdim
hastaneden ciktiktan sonra gunduzleri 20 21 derecede aksamlarida 19 da kaldi
ne cocuklar dogru duzgun hastalandi nede ben eskisi gibi grip oluyorum
bence biz turk anneleri cok abartiyoruz
fransizlar dogum yapip hastaneden cikar cikmaz magzadalar
kis gunu soruyorum bazi annelere bebegin kac aylik filan diye yo aya gecmedik daha 15 gunluk cevaplari aliyorum
o yuzden tabiki dikkat edilmeli ama bi terletip bi sogutmak cok daha kotu sikica sarip yatiriyoruz altini degistirirken ister istemez usutuyoruz

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

valla ben çıtçıtlı bir badi üstüne takımı giydiriyorumm aalttan bi tek daha uzun çoraba bilem geçmedim kısa çorap giydirip üstüne patik ayakkabı ne gelirse uygun elime onu giiydiriyorum gündüz yatarken penye battaniye gece yatarkende peluş battaniye örtüyorumm eğer uyanıksa hiç bişi ile ne örterim nede sararımm o kadar dora paşa öle çok giyinmiyo daha doğrusu giydirmiyom daha kendim kısa kollluyla dolanıyom omu kat kat giyinecek :))

bende kızımı çıtçıtlı bir badi altına ince bir pijama üstünede tulum giydiriyorum ayaklarına da birer patik ince bir battaniyeye sarıp yatırııyorum geceleride peluş battaniye örtüyorum üzerine ...

Elalım derler ya lohusa ve bebek 40 gün ışık kapatılmaz kötü şeylere karşı hacı ananem söyledi de bana
Bu arada beni rahat bırakmadılar geçen :S

Elalım derler ya lohusa ve bebek 40 gün ışık kapatılmaz kötü şeylere karşı hacı ananem söyledi de bana

cok dusunme onları canım dusunursen bılıncaltınada yerlesır ve devam eder bıraz bu senın dusuncelerınede baglı yerimseniben

Bende bu aralar acaba azmı giydiriyorum die düşünüyodum kafamçokkarıştı
içine kısa yada uzun kollu çıtçıtlı badi,altına patikli pijama üstüne çorap..üstüne bi takım yada tulum..gün içinde ve gece sürekli penye battaniyeye sarılı..yelek giydirmiyorum ben bitek.gecede son 2 gündür yorganın altına soktum kuzumu artık..ondan önce kalın battanie 2 kat yapıyodum.ev doğalgazlı heryer yanıyo ama soğuk oluyo son 2 gündür hava soğuk malum..kuzumda öksürüyo 2 gündürr :1no2:

ya ben cocugu neredyse cıplak gezdiriyorum sizinkilere göre ozaman..ben cıtcıtlı kısa kollu badı altına corap giyidrecegim kıyafet neyse onu giydiriyorum bi de ayakları sıcak olsun diye patıklı pijamasının üzerinden ppenye patiğini eksik etmiorum....battaniyesine sarıp uyutuyorum kalkınca da ya yelek ya da ceketini giydiriyorum daha ne uzun kollu cıtcıtlıya ne de iki kat giydirmeye gectim..üşütmüyorumdur umarım...

annemlerhep erkek bebeği öle cok katkat giydirmek iiolmaz derdi..ama üşütmemek de gerek tabiii..insallah hasta olmaz kusularımız...

hmm ışık olayını biliyorum bizde sürekli açık tutuyoruzda anahtar ilginç geldifisfisfis
Düşünmemeye çalış cnm kötü şeyleri, sürekli okuyerimseniben

yrm kollu çıtçıtlı badi üzerine pijama takımı..ayağa çorap patik..bi de penye yelek 23 derece için iyi demişti doktor..sizi okuyunca geçen gün anam dedim çocuu hasta etcem altına da iki kat piijama giydirim bari dedim dün gece..dünden beri iki alt war..gece uyurken ince yün battaniyeye sarıp yatırıyorum..gece emişmeye kalkıncak da ince bi battaniyeye sarıyorum üşümesn diye gece 21 filan oluyo odası çünkü..

anam nekaaa cok giydiriosunuz böle giydirirsenz bebek hareket edemez yaaa ben alta uzun kollu bi cıtcıtlı bide alta ayaklı pijama üstünede bi tulum veya pijama giydiriom okadarrrr kaldırıdığımda ise sütne yelek giydiriom asla evde battaniyeye sarılı gezidrimiomm

anam nekaaa cok giydiriosunuz böle giydirirsenz bebek hareket edemez yaaa ben alta uzun kollu bi cıtcıtlı bide alta ayaklı pijama üstünede bi tulum veya pijama giydiriom okadarrrr kaldırıdığımda ise sütne yelek giydiriom asla evde battaniyeye sarılı gezidrimiomm

bende ööle benimki cok terliyen bi bebek artik nasi büyütücem bilmem sürekli degismem lazim resmen yatagi islatiyor terden cocuk

ben cıtcıtlı badısının uzerıne o gun ne gıyecekse sadece o kıyafetlerını gıydırıyorum.ayaklarınada corap ve yetıyo.terleyıp hasta olması daha tehlıkelı.bebeklerın usudugunu enselerınden anlarsınız dedı doktor.ellerı ve burnu soguk olması normal dedı.ama kızlar nasıl olur bılmıyorum,benım oglusum boyle cok rahat ev sıcaklıgıda 24-25 derecenın altına dusmuyo.

Bu odaların sıcaklığında da hrkesde farklı bişe,bunun bi standardı varmı acaba bizim ev en fazla 23 derecede..

Bu odaların sıcaklığında da hrkesde farklı bişe,bunun bi standardı varmı acaba bizim ev en fazla 23 derecede..

canim benim Dr um gece 16-19 derece arasi olacak dedi kat kat giyidirin ama sicak olmasin oda dedi..gunduzde en fazla 23 derece olmasi gerekiyor oda sicakligi...burda Dr ve ebelerin soyledigi bu

X