Bebekleri kaç kat giydiriyoruz?

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
Kızlar bu konu havalar soğumaya başladıkça dahada kafama takılmaya başladı...
Ben kızımın içine yarım kollu yada uzun kollu çıtçıtlı badi, altına tek pijama, bir tanede alt üst pijama takımı, bir tane yelek ve 1 çorap giydiriyorum (giydirdiğim diğer 2 pijamada ayaklı) bunlar azmı sizce? kızımın yanakları ve elleri soğuk geldi bugün bana:kedi:
ayrıyeten yatırırken neye sarıyosunuz? ben bi tane penye battaniyeye sarıp üstünede tek kat polar battaniye örtüyorum, ama elleri ve boyun kısmı açıkta kalıyor acaba ordan soğuk alırmıki?

sizler nasıl? kaç kat giydiriyosunuz? aşkımı üşütmekten korkuyorum:kedi:

Hay Allah razı olsun. Kaç gündür kafayı buna takmıştım yarın doktora gidicez artık ona sorarım diyordum.
Oğlum yarın 30 günlük olacak ilk geldiği günden beri odasının kaloriferini düşük ısıda yakıyoruz .Bebişime uzun kollu bady ,altına ayaklı tek pijama ,üstüne ayaklı pijama takımı , çorap , patik ve yelek giydiriyorum yada uzun kollu bady , ayaklı tek pijama altı ,çorap ve kadife tulum giydiriyorum.
Yatırırken polar battaniyesini çift kat yapıp üstüne öyle örtüyorum.Ellerinde mutlaka eldiveni oluyor.

içine bady onun üstüne penye bir tulum yada altlı üstlü bir takım, en üstede mümkünse kadife bir tulum giydiriyorum içinede bir çift çorap..ellerine murlaka eldiven takıyorum ama başına şapka takmıyorum çünkü kızım sevmiyo:KK43:(( gece yatarkende penye battaniyeye sarıyorum altına ve üstünede polar battaniye örtüyorum.. işte bu kadar.:)))))

cnm atlet üstüne yarım kollu çıtçıtlı badi üstün uzun kollu badi ayaklaRINA AALta kısa çorap üstün e havlu kilotylu çorap üstüne patik giydiriyom en üstede bitakım giydiriyom kalın üstüne kadife battanie ve polar battaniye elerinde eldiven oluyo başında şapka bazen yüzü kapanıoşapkayı bogulur die çıkarıyom herşryden güseli koynumada alıyom böylece çünkü bebekjler kendini ısıtamazmış 6ay doktorum dedi
evim sobalı anca oluyo sabaha kadar uyanmıyo sıcacık oluyo gögsümde uyuyo bide benim yorganda üstünde tabiki bura buz gb tekirdag gece sobada sönüyo
mecxburrrr

ben uzun kollu baddy ustune hastane çıkışlarının içinde olan ince bız zıbın onun üstüne kalın bi sıbın ve üstünede en son giydireceğim neyse tulum,bady neyse onu..altınada ayaklı pijama üstüne çorap üstünede takımının altı ayaklı üstüne batik yelek yada hırka bıde battanıyeye sarılı tabı penye....

Doktor bana kendınden 2 kat fazla giysin dedi elleri ve ayakları üşüdüğünü belirtmez vücudu soüuksa üşüyodur dedi...

uzun kollu çıtçıt
üstüne yarım kollu çıtçıt
kalın çorap üstüne ayaklı pijama altı
kıyafeti+yelek
vede sürekli kadife battaniyesine sarılı gezidriyoruz
yaterken gene kadife battaniyesi üstüne kalın kuştüyü yorganı var örtüyoruzz artı doğalgazı hastaneden çıktığımızdan beri yaktık
hatta gece yatarken ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyorum

ben bu kadar giydirmiyorum. Bir uzun kollu cit cit body. Bir tek alt üstüne birtane takim yada kadiye tulum o kadar. uyudugu zaman bir penye battaniyesi var. Benim bildigim senin giydigin bir kat üstüne giydiriyorsun, ilk kizimdada böyle yapmistim ben.
Bebeklerde el ve ayaklar soguk olabilir, ensesine bakmak gerekiyor üsüyormu diye.
Birde benim doktorum hep der, soguktan hasta olunmaz, hastalik mikroplardan gelir.

kızlar bende içten çıtçıtlı uzun ya da yarım kollu badi,ayaklarına bir çift çorap,üzerine tulum ya da alt üst takım giydiriyorum... üstüne normalde penye battaniye,uyurken ilaveten kalın polar ya da yün battaniyesini sadace karnına ve ayaklarına örtüyorum... ilk günler bilemedik iki taım giydiriyordum üstüste ve vücudunda küçük kızarıklar çıkıştı,doktorumuz ince giyindirmemizi söyledi ve hemen geçti... annesi gibi sıcağı pek sevmiyor galiba oğluşum :)) kaydirigubbakcemile2

kız soguktan hasta olunmazmı ben zaturre olmuşum ince giyinmişimde minikken annem açlışıyomuş babaannemde tek kıyafetle gezdirirmiş evde burası kar havası var valla ben kalın giydiriyom bide sobam dogdu dogal ıyanar kalın battaniyeyle koynumda uyur hep

Ben de hastanede giydirdikleri gibi giydiriyorum. yarım yada uzun kollu çıtçıtlı body, ayağına çorap, üstüne de tulum giydiriyorum. Penye battaniyesine sarılı gezdiriyorum. Banyo yaptırdığımda yün yeleğini giydiriyorum bunların üstüne, gece yatarken de peluş battaniyesini örtüyorum. Ama evin içinin sıcaklığı 22 derece ve üstü oluyo.
Şimdi sizinkileri okuyunca ben çok az giydiriyorum yaa.. Acaba üşütüyomuyum çocuğu. Çok gazı var bi de belki de üşüdüğünden oluyodur. Sıcak su torbası da koyuyorum ayaklarına falan ama kafamçokkarıştı

canım sıcağı çok sevmeyen bebekmiş bizimkisi,maşallah bir haftadır bu şekilde giydiriyorum ve gayet rahat... izmir daha 2 gündür baya soğuk,bir iki hafta sonra ben de yavaş yavaş kıyafetlerde ekleme yaparım herhalde... öpüyorum kuzunu Şeniz

Bende içine kalın zıbın+ altına ayaklı pijama çorap ve bunların üstüne ya kadife tulum yada takım giydiriyorum.. Yatarkende yumoş battanniye üzerine yün battaniyesi.....
ince sıbın giydirirsem kısa kollu çıt çıtlı body giydiriyorum ayaksız pijamaysa 2 çorap

uzunkol çıtçıtlı body altına külotlu çorabı üzerine alt üst takım yada tulum giydiriyorum bazen üzerine yelek giydiriyorum penye battaniyeye sarıyorum gecede üzerine polar battaniyesini sarıyorum ..

ay inanmiyorum napiyonus siz kizlar ya
cok abartiyorsunuz
benim bebisler dogduklarinda hastane odasi 19 dereceydi nisandi ve hava soguktu hemde yagmurluydu
ben uzerlerini ortuyordum hemsire aciyordu
bir bebek 19 derecelik bir ortamda icinde cit citli badisi uzerindede kadife tulumu varsa tamam uzerini ortme sicak soguktan daha tehlikeli diyorlardi
ben cok usuyen bir insan oldugum icin surekli gripten nezleden kurtulmazdim cunku evimi 24 dereceden assagiya dusurmezdim
hastaneden ciktiktan sonra gunduzleri 20 21 derecede aksamlarida 19 da kaldi
ne cocuklar dogru duzgun hastalandi nede ben eskisi gibi grip oluyorum
bence biz turk anneleri cok abartiyoruz
fransizlar dogum yapip hastaneden cikar cikmaz magzadalar
kis gunu soruyorum bazi annelere bebegin kac aylik filan diye yo aya gecmedik daha 15 gunluk cevaplari aliyorum
o yuzden tabiki dikkat edilmeli ama bi terletip bi sogutmak cok daha kotu sikica sarip yatiriyoruz altini degistirirken ister istemez usutuyoruz

ay bende abartmak istemiyorum ... Bu büyükler yok mu oda sıcaklığı 24 derece normal uyuyanıca bile kvalide ayaklarını ört ayakları buz gibi olmuş alakası yok söylüyorum bide çocuğun ensesi vücudu soğuk olmadığı sürece elleriz ayakları buz olsada üşümez diye anlamıyor..
Bi kustu bugün elli ayağı birbirine girdi .. Dedim siz nasıl çocuk büyüttünüz ben 23 yaşındayım 65 yalına gelmiş 4 çocuk 6 torun büyütmüş benim bebeğimde sanki hayatında bebk görmemiş gibi :) biraz kıymetli herlade zor geldi ya

ay bende abartmak istemiyorum ... Bu büyükler yok mu oda sıcaklığı 24 derece normal uyuyanıca bile kvalide ayaklarını ört ayakları buz gibi olmuş alakası yok söylüyorum bide çocuğun ensesi vücudu soğuk olmadığı sürece elleriz ayakları buz olsada üşümez diye anlamıyor..
Bi kustu bugün elli ayağı birbirine girdi .. Dedim siz nasıl çocuk büyüttünüz ben 23 yaşındayım 65 yalına gelmiş 4 çocuk 6 torun büyütmüş benim bebeğimde sanki hayatında bebk görmemiş gibi :) biraz kıymetli herlade zor geldi ya

birak annesi bebek sogugada alissin
babanneleri bilirim cok zordur onlarla benim dogum erken oldugu icin yetisemediler ilk hafta ama ikinci haftamizda yanimdalardi
hem annem hem kayinvalidem geldiler
annem bir hafta kaldi babamin kalbinde sorun oldugu icin dondu ama kayinvalidem 2 ay bizimleydi
cok zor gecti cok mucadele verdim
hem kirmamak hemde istedigin sekilde bebegi buyutmek cok zor
bebeklerin elleri ve ayaklari soguk olur normaldir cunku dokulari cok zayif oldugu icin bir ayda ancak normale doner demisti doktorum
ay cok zor gecti ya
ben uzerlerini aciyordum o sarip sarmaliyordu o ortuyor ben aciyordum sanki yaristaydik
ama allaha sukur kavgasiz gurultusuz atlattik
bide benim ikiz oldugu icin ikiside birden aglamaya baslayinca asiri panik yapiyordu benide korkutuyordu
cabuk al cabuk al cabuk emzir hadi cocuk aglamaktan bogulacak diye
anne bi sakinles git televizyon izle aglamaya alisacaklar beklemeye alisacaklar sen gidince ben napicam lutfen anne anlayisli ol diyordum
ama nerde
hem bebekleri hem onu sakinlestirmek cok zor oluyordu ama allaha sukur alnimizin akiyla atlattik bir bucuk yasimizi kaydirigubbakcemile5

ben oda ısısını 25 in altına düşürmüyorum. alta tek pijama içine çorap, üste zıbın (ya da çıtçıtlı bady) ve üst kıyafeti. .bana da bebeklerin aşırı sıcağı sevmediğini söyledirler, zaten ensesine bakıyorum çocuk öyle bile sıcakladığı oluyor, terletip üşütürüm diye korkuyorum. terleyip üşütmesi daha tehlikeli dediler.

kızlar ya sızlerı okuyunca ben bebegı cok ınce gıydırıyormusum :sinifsinif:
ama benım bebegımın yuzu elıde sıcak
kısa kollu ıc badı
kısa corap uzerınede
hastahane cıkısı alt ust takım yada tulum bukadar
ama her daım uzerıne sarılı olan penye battanıyemız var
banyo yaptıgında yada cok uyanık kaldıgı zamanlarda yelek gıydırıyorum
cocuk dr sız nasıl gıyınıyorsanız bebegede oyle gıydırın demıstı
mantıken dusundugundedogru
sız havalar daha cok sogumadan bukadar gıydırırsenız daha soguklarda ne yapacaksınız
dun polar battanıyeye sardım bıraz esım bıle dedı erkek olarak sımdıden bu sıcaklıga alıstırma daha sonra neyle dolastıracaksın dıye haklı bıbakıma bende cok sıcaga alıstırmıyorum kızımı :emir_bebek:
dusunun sokak cocukları nasıl hastalanmıyorlar dısardalar herzaman..
vucut ısıları artık o havaya alısmıslar bzde bebeklerımızı neye alıstırırsak oyle devam eder..

Kızlar çoğunuz bana göre ne kadar kalın giydiriyormuşsunuz yaa:kedi: kafamın karıştığı kadar varmış valla herkes ayrı bişey diyor, ama mantıken bu havalarda lahana bebek gibi giydirirsek kar yağdığında ne yapacağızfisfisfis en iyisi pazartesi kontrole götürdüğümde doktora tekrar sorayım, iki kat giydiriyorum demiştim iyi demişti ama:kedi:
dünden beri ben yeleği çıkarıp uzun kollu yün hırka giydirmeye başladım, ama bugün tekrar yeleğe dönücem sanırım-tatlicadiarzu- ayy anne olmak ne zormuş yahuukafamçokkarıştı

kızlarr bide bebekleri penye battaniyeye sarıp uyuturken kollarını aşağıya doğru alıp battaniyeyle kapatıyomusunuz? ben hep kollarını açıkta bırakıyorum ama çok sıçrıyor çoğu kişi kolları boşta kaldığı için dedi-tatlicadiarzu- gerçi bizim kız öle sarılmayıda hiç sevmiyoakannehir

içine uzun kollu çıtçıtlı body, üzerne alt pijama,onun üzerine de tulum yada alt üst takım giydiriyorum.ayaklarına bir çorap ve üstüne bpatik.uyanıkken yelek giydirip üzerine de penye battaniye örtüyorum.uyuyunca yeleğini çıkarıp, penye battaniyeyi alıp,polar battaniye örtüyorum.DR oda ısısı 23 derece olmalı dedi, ayrıca sen nasıl giyiniyorsan ir kat fazla giydir dedi.çok kat kat giydirince de dışarıya çıkarken ne giydireceğini şaşırıyor insa

X