Bebekleri ayaklarından öpmeyin

Cikita Muz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2014
1.962
4.967
http://www.kadinvekadin.net/bebekleri_ayaklarindan_opmeyin.html

Uzman Pedagog Dr. Adem Güneş, ebeveynleri bebeklerini ayaklarından öpmeme konusunda uyardı. İşte nedeni...

Bebekler masumdur, zararsızlardır. Ebeveynler çocuklarına duyduğu yakınlıktan dolayı onları istedikleri gibi öpüp okşayabileceklerini düşünürler. Halbuki çocukların bazı bölgeleri vardır ki onların kişilik gelişiminde rol oynar. Çocuklarınızı severken dikkat etmeniz gereken ufacık şeyler onların ileride ki yaşamında karakterlerini belirler.

Bebekleri alnından ya da yanaklarından öpün
- Çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür.

- Çocuk boynundan öpülmez. Bu, çocukta aşırı hassasiyet kazandırır. Çocuk dudaklarından öpülmez. Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda dudaktan öpmenin rolü oldukça yüksektir.

- Çocuklarda öpülebilecek en doğru yer alın ve yanaktır. Alnından öpülmek, çocuğa ruhen iyi gelir. Temizlik, masumiyet ve dürüstlük hissiyle, cesaret oluşturur.

- Bir de çocuk yanaktan öpülebilir. Öpülürken çocuğun kafası tutulmamalıdır. Sürekli öpülme çocuğun başkalarını memnun etme hissini oluşturuyorsa, bu durum kişilik gelişimini aksatır. Çocuk başkalarını memnun etme aracı olarak öpmeyi veya öpülmeyi kullanmamalıdır.

- Bunun yanı sıra, çocuk genital bölgesinden öpülmez. Bu, mahremiyet hissi kazanabilmesi ve tacizden korunabilmesi için gerekliliktir.

Sevmeyelim cocugumuzu o zaman. Ne kadar bilimsel acaba bu arastirmalar. Her kelimesi mantiksiz. Ayaklari cok tatli oluyo gayet de opulebilir arada sirada. Dudagi zaten opmeyiz hijyenik degil. Gerci dudaktan kapilan mikrop yanaktan da kapilir.

Ben bunu okumuştum ama bebek ne anlayacak ayaktan opulmenin anormal degerlilik hissini. Hani cocuk neyse de bebek anlar mi bilemedim?

Bahsi geçen heryerleri öpmüş bir anneyim.
Az çok biliyorum iyiliğini kötülüğünü de ama dayanamıyorum.He öpsende doyulmuyor en iyisi öpmemek ne mutlu başaranlara :))

Of öpme konusunda sınıfta kalırım ...

Hele ayak ve boyundan öpücüklü koklamamı almayın elimden

Oğlum 6 yaşında , o ayakları öpmeyi bırak yerim resmen .

Ne kadar bilinçsiz bir anneyim

Kardeşi yok , o yüzden kıskançlık üzerine etkisini yorumlayamayacağım(ne uzun kelime oldu)

Kendi bebeğimi ve yeğenlerimi ayaktan öperek severdim.
Minicik bebeklerin ayakları çok tatlı gelir bana .Elleri de ona keza .Çok tatlıdır.

Ben benimkine ver gıdı diyorum öpüyorum

ayaklarından da çok öptüm 3 yaşında şuan banyodan sonra filan dayanamıyorum yine öpüyorum

minicikler insan dayanamıyor ki

aman yahu tamam dudağı ve genital bölgeyi anlarımda ne bileyim duramaz sanki insan

en iyi alından öpmek yanaktan öpmekte iyi değil derler en güzeli koklamak aslında onları -hele şap şap herkes öpmesin bebekleri yahu

Ben çocuğu yanağından değilde ayağından öptüğüm için iyi birşey yaptığımı sanıyordum
Şuan kendimi çok cahil hissettim
Ama kardeşini kıskanmadı benim çocuğum çok

Ben çocuğu yanağından değilde ayağından öptüğüm için iyi birşey yaptığımı sanıyordum
Şuan kendimi çok cahil hissettim
Ama kardeşini kıskanmadı benim çocuğum çok
Ben hep ayağından öpüyorum aynen senin gibi iyi bi sey yaptığımı saniyordum Benim kızım kardeşini aşırı kıskanıyor malesef

çok saçma, bebekler, ayaklara bizim biçtiğimiz değeri biçmiyor ki, ayaklarına kapanmak, el ayak öpmek bu tanımlar büyüdükçe öğrenilen şeyler, bebek bunu nerden bilsin de ay ayağımı öptü ben bunu parmağımda oynatırım desin
zaten adam güneşi hiç sevmem pedagog olarak yazdığı çoğu şeyi mantıksız bulurum
ama geniltal organın öpülmemesine katılıyorum

Genital bölgeyi görmemiştim o dahil değil yav.Zaten oğlumun pipisi bi lokma onuda öpüp bitirmiyim : D

Heryerini öpe öpe büyüttüm minnosumu 7 yaşına geldi hala poposunu suratıma yapıştırır öpsene diye ya öpmeden o minicik ayakları bingil bingil bacakları pamuk gibi popoyu nasıl dayanacak insan
Hiç hoşuma gitmedi bu araştırma

Adem Güneş konusu dışında katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…