• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeklere verilen su miktari ne ?????????

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
kizlar benim bebegim 4,5aylik ne kadar gunluk su vermeliyim tadimliklara meyve purelerine cok cok az basladim aslinda yogunluk anne sutu desek daha dogru ama yinede arada kabiz olabiliyor ne kadar su veriyorsunuz mesela gunluk kac mg veya 2cay bardagi mi nasil ayarliyorsunuz bazen az verdigimi dusunuyorumda terliyen bir bebek cunku cevaplarsaniz sevinirim......................

benimde merak ettiğim bir konuydu tşk ler nnurayy ....benim bebeğimde 4ay 3 haftalık sadece anne sütü alıyor meyvesularını tadımlık veriyorum yarında çok az kahvaltıya başlıcam bir iki defa su verdim 1 -2 çay kaşığı ancak içiyor sevmedi suyu ... 4.5 aylık bebek için 2 çay bardağı su çok değilmi ???? Su konusunda benide aydınlatır mısınız?

benimde merak ettiğim bir konuydu tşk ler nnurayy ....benim bebeğimde 4ay 3 haftalık sadece anne sütü alıyor meyvesularını tadımlık veriyorum yarında çok az kahvaltıya başlıcam bir iki defa su verdim 1 -2 çay kaşığı ancak içiyor sevmedi suyu ... 4.5 aylık bebek için 2 çay bardağı su çok değilmi ???? Su konusunda benide aydınlatır mısınız?

bende miktari bilmedigim icin dedim hani cay bardagi olcusu olarak veren varmi diye sordum bencede 2cay bardagi cok cunku cok su bebeklerin bobreklerini yoruyormus diye duymustum

kızlar ben bebeğime diilediği kadar veriyorum.zaten onlar ayarlıyorlar.ihitiyaçları olan kadarı alıyorlar.her bebeğin ihtiyacı farklıdır cunku.kızım bıgun cok ısterken bır gun az ıstıyor.zaten ıstemedıgınde agzından akıtıyor ,ıstedıgınde ve ben az verdıgımde devamı ıcın cıglık atıyor.ben onun tercıhıne bırakıyorum.suyuda 6.aydan sonra vermeye basladım zaten.

ben ogluma dogdugundan berı verıyorum 15 20 gunluktu basladım sımdı bayılıyo lokur lokur ıcıyo heyecanlanıyo gorunce suyu ne kadar verme deselerde verdım ben suyu cok sevıyorum bunyenın suya ıhtıyacı oldugunu dusunuyorum suttte varmıs falan hıkaye eskıden herkez verıyodu sımdı yenı yenı adetler cıkarıyolar kac tane susuzluktan olen bebek var su bobreklerın dostu sureklı her fırsatta agzına daya bıberonu gec verenler zor alıstırdıklarını soluyolar mahrum etme bebegını cok onemlı cunku benım oglum 6 aylık yaklasık 100 120 cc kadar verıyorum bazen az bazen cok bellı olmuyo

bende hergun sabahtan suyunu kaynatıp bıberonuna dolduruyorum gun ıcınde ıstedıgı kadar ıcıyor ,genelde 100 ile 150 milim arası ıcmıs oluyor
meyve gıbı seyler verdıgınızde mutlaka arkasından su vermelısınız,cok susatıyor cunku

Canım bende doğduğundan beri oğluma su içiriyorum.meyve suyundan sonra ve uyandığı zamanlarda veriyorum.zaten içmek istemezse ağzından akıtıyor,isterse içiyor.gün içinde 60-70 ml arası içiriyorum.biberona alışık olmadığı için ondan içmiyor.suluğuna doldurup,kaşıkla veriyorum.

Benimde 1,5 vede 3aylık kızlarım var büyük kızıma hiç su sevmegigi için vermedim.Kücükde istemiyor,vermemde,böbrekleri bozuyor.Zaten doktorlarda tavsiye etmiyorlar.Hele anne sutu alan cocuklara hiç vermeyin deniyor.Bunu bana istanbulun en iyi profesör doktorlarından biri söyledi.Hele ki ben kızlarımı mamayla besliyorum(malesef anne sütü veremedim).Ginede her cocuk farklıdır.

ben doktora sordum.yeterli anne sütü alan bebek için gerek yok dedi.ancak yaz ayları çok sıcak geçtiği için haftada 1-2 defa çağ kaşığı(mama kaşığı) ile bebek istediği kadar verebilirsin dedi.benim oğlum suyu sevdi.

anne sutu alıyorsa suya gerek yok demıstı dr umuz hıc vermemıstım bende 5. aydan sonra ek gıdalara basladık artık verıyorum bellı bır mıktar yok bızde ne kadar ısterse o kadar ıcırıyorum bazen cok ıstıyor bazen az ama genelde 100 cc ıcıyor

ben sadece anne sütü veriyorum su bile vermiyorum 5.ayını doldursun başlayacam meyve sularına sonra yoğurta 6. aydn sonrada artık sebze çorbası tahıl felan

Peki suyu kaynatıyorsunuz değil mi?
Pediatri portalına sordum bir doktor kaynatınca bütün mineraller ölüyor,güvendiğiniz hazır suyu kaynatmadan vern deiş,sanırım kaynatmıcam artık?*?

Bizim doktorumuz 1 yaşına kadar kaynayıp,ılınmış su ver dedi.ben hergün kaynatıyorum:)

Back