Bebek Beslenmesi Bebeklere Özel Kuymak(Mısırunu Maması)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Çok yarayışlı bir menü.
Mısırununun bebeklere faydası tartışılamaz.Kesinlikle paylaşmalıyım diyerek ekliyorum.
Tereyağda biraz mısırununu kavuruyoruz.Sonra bir yumurta kırıyoruz.Karıştırıp pişerken süt ekliyoruz.Löp löp düşüyor sonra blendarlıyoruz.Benim kızımın çok sevdiği yiyeceklerden biri.
Afiyet olsun:a.s.:

ben daha farklı yapıyorum tereyağında mısırununu kavurup su ve kaşar peyniri ekliyorum..ben trabzonlu bi arkadaşımdan öğrenmiştim bide bu tarifi deneyeyim bakalım..

Derya neden margarin?Margarin büyüklere bile çok zararlı.
Reyyancım normalde öyle tabiki ama ben Alyaya yarasın diye süt koyuyorum kesinlikle dene:)

Kızlar 8.aydan itibaren bebeğiniz hazır bu gıdalara.7.ayı bitirdikten sonra yedirebilirsiniz,yumurtanın akını mesela akıtın sarısını katın.Sütü koyabilirsiniz neticede pişmiş süt.Pişiyor bildiğiniz gibi fokur fokur kaynıyor.
Ölçü olarak da ben şu şekilde yapıyorum.
Bir tatlı kaşığından az tereyağla 2 tatlı kaşığı mısırununu kavuruyorum.
Sonra yumurta sarısını ekleyin.Sonrada 1 çay bardağı süt ekleyin.Zaten topaç topaç oluyor.Kıvamına göre sütü biraz daha arttırabilirsiniz.Blendara vururken ben az da ekmek içi ekliyorum.

hımm sağol cnm tarif için yumurtalısını bilmiyodum deniycem ellerine sağlık

Denedim o gün yedi 2 gün sonra yine denedim yemedi :))
Gülşah efe süt içmiyor hala her yolu denedim , Alya da durumlar nasıl ?
Sütlü tarif aramaktan ve hergün değişik bişey yapmaktan sıkıldım bunlar ne zaman evdeki herşeyi yiyecek ya !!!

teşekkür ederim cnm mutlaka deniycem
annemde bize bunun buğday unlusunu yaparmş oğluşuma öyle yaoıyorum bazen bende
unu terayğla kavurup süt döküyorum bende yumurta ilkginç geldi özellikle yumurta sevmeyen bebişlere süper

süt ise bence muhallebilerin içinde 1 yaşını beklemenin mantığı yok doktorların karşı çıktığı süt olayı sürekli biberon biberon süt verenler yaşından evvel bence demir eksikliğine sebebiyet verdiği için

evet bizde yapıyoruz bunu normali su ve kaşar peyniriyle oluyo yağına banıyosun ekmeği mis gibi bir lezzet

oğluam yaptıgımda bende süt yumurta ve yine ev yapımı peynir koyuyorum içine

aslında pek ölçüsü yok mısır unu çok su kaldırıyo o yüzden bebeğe özel yapıldıgında az miktarda koyulmalı mısır unu tere yağını yakmadan eritin içine göz kararı 3-4 yemek kaşığı mısır unu koyup biraz kavurun sonra içine peynir ilave edip çırpılmış yumurtanın içine biraz süt koyuyorum yumurta kesik kesik olmasın diye süt yumurta karışımını ila vedir hemen ardından karıştıra karıştıra süt döküyosun kıvam bulana kadar
tarifi bi kaç kez yaptıktan sonra usta oluyosunuz zaten ben blenderdan geçirmiyorum ekmek bandırıp bandırıp yediriyorum oğluma

mısır unu bebeklere biraz ağır geldiğinden 8. aydan sonra başlanmalı hatta bebeğiniz gazlı bir bebekse 9. aydan sonra bile olabilir

Bunu ben de deniycem, güzelmiş ve yararlı bir tarif gibi görünüyor. Yoğurt çorbasına alternatif güzel fikir.
Akşam yatmadan önce verilebilir mi bu çorba?

Bende denedim güzel oldu.. Mama kıvamında olduğu için yatmadan önce yedirdim bi kaç kez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…