• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeklere kaynamış su mu, hazır su mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gamzeozs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
49
1
96
Ankara
arkadaşlar merhaba. 8aylık bebeğim var. ben su içirirken devamlı kaynamıs sogutulmuş su içiriyorum. mikrop olmasın suyunda dıye. fakat gecenlerde bır arkadasım kaynamıs su da hıc bır mineral kalmadıgını haızr su içirmemi söyledi. ama hazır su da da mıkroplar var. siz ne yapıyorsunuz. suyunu nasıl verıyorsunuz. fikirlerinizi paylasırsanız sevınırım.

valla cnm ben hazır suyu kaynatıyorum öyle veriyorum.mamasını da o suyla yapıyorum.ıleride çorbasını ve diğer gıdalarını da böyle hazırlamayı düşünüyorum.çevremdeki tüm arkadaşlarım hep böyle yapıyor...

aynen ben de kaynatıp ılıtıyorum.mıneral kalmaması 10 dk fazladan kaynatmakla oluyor.kaynatılmadıgında ishal bagırsak enfeksiyonları riski artıyor.

Biz de doğduğundan beri kaynamış ılınmış su veriyorduk ama doktorumuz 7. aydan sonra önce normal içtiği suyu kaynamamış olarak vermemizi önerdi. Ama ufak şişeden olsun, sebil kullanıyorsanız beklemiş su olmasın dedi. Ondan sonraki ay da mama yaptığımız suyu normale çevirdi. Ben şimdi hiç kaynatmadan hem normal içme suyunu hem de mamasını yaptığım suyu kullanıyorum. Doktordan doktora değişebilir tabii, bence doktoruna bir danış canım...

Kızıma hiç kaynamış su vermedim. Evet kaynayınca içindeki minerallaer ölüyor.
Kaliteli bir su vermeniz yeterli olur.

bebeklerin flor ihtiyacından dolayı bende yaklaşık 1 aydır pınarın suyunu veriyorum.
ama 0.5liklerden alıyoruz.beklemiş su vermiyorum.
flor olarak en fazla pınarda var..
kaynamış suylada mamasını filan yapıyorum..

Çok bebekken yani 1-2 aylıkken kaynatıyordum. Sonra direk verdim kaynatmadım.
Kaynatmaya gerek yok iyi sular hijyenik değil fakat temizdir.
Pınar marka alıyorduk. Gıda Mühendisi bir arkadaşım Saka nın
tesislerinin çok temiz olduğunu ve kendilerinin de onu kullandığını söyleyince ona geçtik.
Dışarda su içireceksem illa Pınar, Hayat, Saka bakarım. ıçinde Alüminyum varsa almam
niyeyse öyle bir takıntım var.Flour içinse biz zaten tablet kullanıyoruz.yerimseniben

bende kaynatıp ılıtarak veriyordum ama kızıma su içiremiyordum birtürlü
çok uğraşıyordum iki damla su içicek diye şimdi bizde hazır su kullanıyoruz onu içiyor çok şükür

kesinlikle kaynatılmış su veriyorum.Ancak kireçli sudan 1-2 kaşık vermemi söylediler.Hala vermedim araştırıyorum daha.

Back