Bebeklerde Yutma Güçlüğü

simurrg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2023
534
570
33
31
Merhaba Hanımlar,
Bebeklerde yutna sorunu ile ilgili çok konu aradım ama işime yarar pek bilgi bulamadım. Kendi sürecimi paylaşmak istedim.
3.5 aylık bebeğim var. Doğduğundan beri genzine süt kaçırıyor. Biberon ya da emmek farketmiyor. Biberon doğal akışlı en minik biberon ucu. Sütün tazzikli gelmesi ile alakası yok çünkü tükürüğünü de kaçırıyor.
Bununla ilgili doktorlar büyüyünce geçer diyor ya da burada yazıldığı gibi tazzikli geliyor diyorlar ancak tukuruk dediğimde yorum yapamıyorlar. En sonunda kendi cabalarımla bulup gittiğim bir doktor yutma koordinasyon sorunu olduğunu söyledi. Ek gıda donemi daha riskli oluyormus. Bu nedenle şimdi yutma destekleme çalışmaları yapacağız. Benzer sorunu olan varsa ve durup dururken de oluyorsa diye kendi sürecimi paylaşıyorum.

Bende de aynı sorun var delirmek üzereyim ben sürekli kusuyor. Üstü başı on kere değişiyor. Geceleri boğulmasın diye nöbet tutuyorum. Siz bir ilerleme kaydedebildiniz mi?

Bende de aynı sorun var delirmek üzereyim ben sürekli kusuyor. Üstü başı on kere değişiyor. Geceleri boğulmasın diye nöbet tutuyorum. Siz bir ilerleme kaydedebildiniz mi?
Bir önceki yanıtım silindi. Durup dururken devam ediyor ancak sut icerken olan azaldı. Yutma terapisine gitmemize rağmen hem de. Durup dururken olan yutma sorununda hem tukuruk etkili hem de reflu. Reflu icin ilac kullaniyoruz. Onun isminden mi silindi acaba diye simdi isim vermeyeyim. Ama bebekler icin reflu ilaci bir tane zaten doktoruna soylersen yonlendirir. Cok zor ama metanetli ol. Ben stresten hastaliklara yakalandim.

Çok sağolun yanıt için. Sizdd e kusma da var mı peki? Bir de tükürüğü kaçırdığını nasıl anladınız? Durup dururken de mi tıkanıyor?

Çok sağolun yanıt için. Sizdd e kusma da var mı peki? Bir de tükürüğü kaçırdığını nasıl anladınız? Durup dururken de mi tıkanıyor?
Evet durup dururken tikaniyor hatta o daha cok oluyor su an. Var tabi. Onceden cok daha fazlaydi. Sut alerjisindenmis. Suti kesince azaldi ama sik sik kusuyo ama az miktarlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…