Bebeklerde tadım ne zaman

rubiupup

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
37
5
6
24
Merhaba kızlar. Bebeğim 2 aylık. Kilosu gelişimi herşeyi elhamdülillah gayet iyi. Bebeğimde tadıma ne zaman başlayabilirim. Ek gıda demiyorum. Tadım. Yoğurt gibi gıdaların tadımını 2.5 3 aylıkken minik minik yapabilir miyim? Yoksa illa 6.aya girmeyi mi beklemem gerekiyor? Meyveli yoğurt yerken çekirdek içi kadar verdim herhangi bir şey olmadı sadece tattırdım. Eşim 6.ayda şimdi olmaz tattırma diyor. Sizler ne zaman tadıma başladınız? Ayrıca ek gıda için de doktorlar kimisi 6.ay derken kimisi 4.ay diyor yani her doktor farklı bir ay söylüyor. Ne yapmalıyım?

Tadım için bile daha çok erken. Üstelik ek gıda zaten tadımla başlıyor. Önce bir çay kaşığı veriyorsunuz zaten. Benim kızım mama aldığı için 5.5 aylıkken başladık ama doktorum özellikle belirtti 5.5 den önce başlamayın diye. Daha bebeğinizin sindirim boşaltım sistemi gelişmedi bile.

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Burada bazı konu başlıkları altında 3 aylık 4 aylık başlayanlar vardı ve bu benim kafamı karıştırdı.

Aceleniz nedir acaba yani ek gıdaya başlarken zaten çocuk bir tabak mama yemiyor tadım yapa yapa ilerliyorsunuz şuan bebeğiniz sadece anne sütü içecek altı aya kadar bebeğinizi rahatsız eder bu tür şeyler sindiremez yeri geliyor sütümuz huzursuz ediyor bebeği ki meyveli yoğurttan bahsediyorsunuz bide ek gıdaya gecseniz bile paketli ürün verilmez bebeğe

Tadım ne ayol emen bebeye su bile vermiyoruz ilk 6 ay sadece anne sütü. Mama alıyorsa doktoru karar verecek.

Bebeğiniz alerjik reaksiyon gösterebilir. Daha boşaltım sistemi gelişmedi tam olarak. Hiçbir şey vermemelisiniz 6 aya kadar. 4.ayda da başlamayın lütfen. Ömür boyu yemek yiyecek zaten inşallah merak etmeyin. 6. aydan sonra da tadım olarak başlanıyor ve de bebeğinizin ayına uygun meyve ve de sebzeler ile tadım yaparak. Bir ara bende ay ay besin listesi vardı ama şimdi bilmiyorum, aktarmışımdır muhtemelen çoktan. Bularsam gönderirim inşallah.

Çok çok çok erken. Beş ay en az. Ben altı ay dolunca başladım. Şöyle düşünün o gıdaları ömrü boyunca yiyecek. Ama sadece sizin sütünüzü aldığı süre 6 aycık. Bunu elinden almayın bence.

4 aylıkken Sütumun az geldigi zamanlar kendim yaptığım yoğurttan yediriyordum 2.5 ay küçük anne sütüyle besle

Bu bebeğinizin gelişimine bağlı açıkçası. Yemeğe aşırı meraklı, kafasını tutuyor, destekle bile olsa mama sandalyesinde oturuyor mesela sizi görünce ağzını açıp kapıyorsa falan bir çay kaşığı gibi deneyin demişti bizim doktorumuz; 5. Aya tekabül etti. Bebeğim tamamen anne sütü ile besleniyordu, sebzeleri vs birer çay kaşığı denedik. Bir problem olmadı şükür;6da başladık.

Ama 2.5-3 aylık falan başlamayın. Su bile içmemeleri gerekiyor. Mamaların üstünde 4 ay falan yazdığına bakmayın kesinlikle.

Tadıma başlamak için çok erken. Arkadaşımın kızında yumurta alerjisi varmış ama ek gıdaya kadar anlamamışlardı mesela. Mide tepkili ve baya tehlikeli bir düzeydeymiş. Bu süt ürünleri içinde geçerli olabilir. Hem meyveli yoğurt gibi paketli gıdalar bebekler için çok zararlı

Aceleniz ne ki bu bebek ömür boyu yiyecek herseyi zaten anne sütünü alsın doya doya bagırsakları böbrekleri tam gelişmemiş daha. Şuan benim yediğim sey bile bebekte gaz yapıyor kıvranıyorken bebeğin kendi tadım olsa bile yediği şey ne yapar kim bilir. Ayrıca erken dönemde beslenme şekli sebebiyle ilerideki bağırsak mide sorunları yaşayabilir bırakın herşey zamanında olsun

Meyveli yoğurt diyorsunuz bi de o marketteki meyveli yogurtsa yani bi arastırın siz bebeklere ne verilir ne verilmez 2.5 aylık bebeğe paketli market ürünü verilir mi su bile vermeyin 6 ay diyorlar Allah aşkına meyveli yoğurt nedir

4.5. Ayda başlayanlar mama ile beslenen bebekler ayrıca kafanıza göre başlayamazsınız 4 bile çok erken ama bebek kilo almıyordur gelişimi geri kalmıştır vs doktor tadıma başla demiştir ya da mama alıyordur 5.5 ayda başla demiştir her bebeğin gelişimi farklı kafanıza göre olmaz hele 3 aylık bebeğe hiç olmaz bir de market ürünleriyle hiç hiç olmaz

Bebeklerde tadım desteksiz bebeğiniz oturduğunda başlar
Ben 5.5aylik tadimlara basladim. 2.5-3aylik çok sabretmisin doğduğunda verseydin. Bide meyveli yogurt vermiş pesss

Son düzenleme:
2 aylık bebek için aceleniz nedir. Meyveli yoğurt derken hazır olanlarmı. Nasıl bu kadar bilinçsizsin. Ek gıda ve tadım ayrı bişey değil zaten. Başlangıçta herşeyi tadarak ilerler sonra yemeye başlar. Ben 5. Ayda başladım doktor önerisiyle.

Bence her bebek gelişim ve fizyoloji açısından farklı ve özeldir. Bir standarta sokulmamalıdır. Tabiki belli kurallar var ama bazı konularda bebeğim gelişimine göre hareket edilmeli. Mesela ekgıdaya geçerken mutlaka 5.ay beklenmeli ama bebek hazırsa 6 . Ayı beklemek bazen hata olabiliyor. ( Ek gıda reddi gibi) Kısacası en iyi programı bebeği gözlemleyen anne ve doktor belirler.

5.5 ay gibi minik minik tadımlarla başladık 6.aydan sonra artık su ve daha çok tadım yaptık öyle öyle ilerledik. Siz çok erken neden başladınız anlamadım kilosu vs de yerindeymiş hem maşallah

Arkadaşlar acelem yok aslında. Sadece ilk defa anne oldum. Çevremde bana yardımcı olan kimse de yok. Gittiğim doktor 7 aylıkken tadıma başla dedi bu bana aşırı saçma geldi. Tadım konusunda da bilinçlendim daha çok. Farklı bir doktora danıştım o ise 4.5 aylıkken hafif hafif başlayabilirsin 6 ayı beklemene gerek yok dedi. Anlayacağınız her doktor kendi bilgisi ve tecrübesi dahilinde konuşuyor. Bebeğimin gelişimini kontrol ediyorum. Şuan 3 ay 10 günlük. Biz yemek yerken yemeğe bakıp ağız şapırdatıyor. Lokmalarımızı sayar gibi ağzımıza götürdüğümüz herşeyi gözlüyor. Yemekleri koklatıyorum kokusunu bilsin diye. Bazen yemeği koklatmak için kaşığı uzattığımda ağzını aralıyor. Salata suyu koklatırken salata suyuna elini daldırıp elini emmeye çalıştı elini refleksle daldırdı anlık olarak. Elinde ki salata suyunu emdi elini çıkarıp sildim hemen. Çok obur ve yemek kokusuna aşırı heyecanlı tepkileri var. Ayrı olarak yatmak asla istemiyor hep oturmak istiyor. Destekli oturuyor. Zararlı olduğunu okudum bir çok yerde ama elim kolum bağlanıyor. Yatırdığım anda sanki kıyamet kopmuş gibi çığlık çığlığa ağlıyor oturttuğum an susuyor gülüyor. Yüz üstü aktivite yapamıyoruz. Yüz üstü çığlık atıyor. Gelişimi çok iyi dedi doktor. Her hangi bir sıkıntısı yok çok şükür. 4.5 ay olduğu zaman hafif tadımlara başlayacağım. Allah izin verirse de 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeye devam edeceğim. Hepinize bilgilendirmeleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Geri dönüş yapmak istedim. İyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…