Bebeklerde Şeffaf Sümük

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.325
48.767
598
Selam Hanımlar,
Bebeğimin burnunda şeffaf sümüm var. Baya tıkıyor. Tıkanınca foşur foşur akıyor. Ha bire çekiyorum aspiratörle ve serum fizyolojik damlatıtorum ama anında doluyor.

9 aylık kendisi. Meme de ememiyor çok tıkalı olduğu için.

Bayramın ilk günü doktora ulaşamıyorum.

Başka napmalıyım sizce

Bebegin kaldığı odanın havası kuru olabilir ya da oda tozlu olabilir, biraz havalandirin, evinizde varsa nem makinesi kullanın.
Burun tıkanıklığı dışında öksürük, ateş gibi belirtiler var mi

Bebegin kaldığı odanın havası kuru olabilir ya da oda tozlu olabilir, biraz havalandirin, evinizde varsa nem makinesi kullanın.
Burun tıkanıklığı dışında öksürük, ateş gibi belirtiler var mi
Öksürük sabahtan beri tek tük oldu. Toplasan 4 5 kez
Ama arada hapşırıyor
Oda değiştiriyoruz yine aynı
Petekleri kapattık geçmedi
Annemlere geldik farklı ev yine aynı

Öksürük sabahtan beri tek tük oldu. Toplasan 4 5 kez
Ama arada hapşırıyor
Oda değiştiriyoruz yine aynı
Petekleri kapattık geçmedi
Annemlere geldik farklı ev yine aynı
Ek gıdaya baslamissinizdir muhtemelen fark etmediğiniz bir besine alerjisi de olabilir, ortam değişimiyle yine aynı belirtiler varsa besin alerjisi olabilir

En son karpuz denedik. Bugün de kavun. Karpuz yapar mı ki bilemedim
Evet meyvelerden kaynaklı olabilir, siz şimdilik burnu tıkandikca temizlemeye çalışın serum fizyolojik ve aspiratorle, bayram dönüşü mutlaka bir çocuk doktoruna götürün.
Besin alerjisi olabileceği gibi mevsimsel alerji, alerjik rinit de olabilir. Soğuk algınlığı ya da grip de olabilir bu arada. Bunların ayrımı sadece muayeneyle yapılabilir, çocuk doktoruna göturene kadar burnunu temizlersiniz belli zaman aralıklarında, odasını da arada bir havalandırin ve nemli tutmaya çalışın, hic kimsenin özellikle yüzünden öpmesine izin vermeyin.
Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim sürekli serum ile temizliyorum ama inanır mısınız tekrar dolması 1 dk sürüyor. Aspiratör de doluyor yani

Sugammadeks acile gittik. Geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı var diye ilaç vermedi pek. Sadece temizleyin serum fizyolojik ile dedi. Bir de rhinfant burun spreyi verdi.
İşin kötüsü sonra hepimiz ailecek hasta olduk. Bugün de ciğerlerimize indi. Oğlum ve ben öksürüyoruz. Eşim de öksürük yok ama mide ağrısından kıvranıyor. Boğaz yanması da cabası.
Çocuk doktorumuza yazdım getirelim mi diye... getirmeyin prospan şurup verin öksürük için dedi.

Ben hiçbir ilaç içemiyorum emzirdiğim için. Doktor ilaç veriyor çocuk doktoruma soruyorum kullanma diyor.

Elimi sokup ciğerlerimi kaşımak istiyorum.

Biz nasıl iyileşeceğiz ya. Birbirimize ha bire bulaştırıyoruz sanki.
Eşim covid testine gidecek şimdi

Özelden yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…