BeBeklerde Özellikle Oğlanlarda Ani Titreme ?

ESTEL iyiki böyle bi konu açmışsın.içime su serpildi,nasıl sevindim bilemezsin.kaç gündür bende karaları bağlıyordum.benim 9 aylık oğlumda yaklaşık 1 aydır senin tarif ettiğin yani halk arasında şeytan dürttü dediğiz irkilme hareketini yapıyordu.korktum epilepsi olabilir diye ama bunu dışında gelişimi gayet iyiydi.tam ben doktora götürmeyi düşünürken senin mesajını gördüm içim ferahladı.5 dakka önce bende bu konu hakkında form açmıştım.ay hemen eşimi arayıp bunları anlatıcam.yaşasın KKopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

selam arkadaşlar..

öncelikle hepinize cevaplarınızdan dolayı tek tek teşekkür ediyorum...

cananfs arkaadaşım tavsiyen için çok teşekkür ediyorum ama ben limitimi çooooktaaaan doldurdum :KK70:

her minik şeyde o kadar çok gittim ki dr a artık kimse bana inanmaz oldu..

hatta oğlumun dr u artık beni görünce gülmeye başlıyo..

neyse asıl konuya geleyim..

çok şükür hiç bi sorun yok..

ben biraz fazla abartmışım... oğlumun titrediği anda gören herkes çok gülüyo bana.. hatta deneyini bile yaptırtıyolar..

erkek çocukların işerken yaptığı bi hareeketmiş bu ve titreme biile sayılmıyomuş..

yani tik gibi minik bişiden nörolağaa şaka gibi..

neyse arkadaşlar hepinize çook teşekkürler..

estel oğlunu nöroloğa götürdün değilmi.herhangi bir test uygulamadan mı çişden dolayı olduğunu söyledi merak ettim .de.

estelcim bende konuyu yeni gördüm.
canım kaan da aynen tarif ettiğin gibi çişini yaptıktan sonra bi titrer:)

ben hiç sorun etmedim şimdiye kadar.
demek bişeyde yokmuş:)

Konu üzerinden baya geçmiş ama ben de benzer bir durum yaşadım. Oğlum iki sefer uykudan uyandığında ellerinin titrediğini gördüm. Elleri hafif havadaydı bana doğru ve titredi. Korktum.... Doktoruna sorucam tabi ama Allah korusun ciddi bir hastalık işaretiyse çocuk doktoru anlamaz ki....

Konu üzerinden baya geçmiş ama ben de benzer bir durum yaşadım. Oğlum iki sefer uykudan uyandığında ellerinin titrediğini gördüm. Elleri hafif havadaydı bana doğru ve titredi. Korktum.... Doktoruna sorucam tabi ama Allah korusun ciddi bir hastalık işaretiyse çocuk doktoru anlamaz ki....

canım benim oğlumda yapıyor ama ellerinin titremesi değilde hani üşüdüğümüzde şöyle bir irkiliriz ya öyle geçen yine yaptı bende hemen bezini aralayıp baktım çişini yapıyordu kuzucuk :KK1:

selam arkadaşlar..

oğlum arada sırada son günlerde sıkça şöyle bi titriyo..

hani soğuk havalarda içten bi titreme gelir silkeleniriz ya öyle..

doktorunu aradım bebek nöroloğuna gitmemizi söyledi hemen..

inanılmaz demoralize oldum..

gitmek istemedim hamen bi araştırıym dedim çünkü film çekmek filan istemiorum hemen çok zararlı bence..

erkek bebeklerde çişle alakalı olduğunu öğrendim..
yani yaparken sanırım titrerlermiş..

bazan hiç yapmıyo bazen günde bi kaç sefer yapıyo..

çok tediirginim sizce nöroloğa gidiyyim mi..

bide bulunmaz bişi bebek nöroloğu..nadir saatlerde nadir hastanede oluyo..

o sorun değil tabi gerek olsa bulunur ama çevremdekiler çok evham yaptığımı söylüyo..

ne dersiniz gitmeye gerek var mı sizce..

Tabi yine doktorunuz bilir ama benim kızım altı bağlıyken titredikten sonra bakardımki çiş yapmış şimdi 3 yaşına girecek ve önce titrer sonra anne çiş diye lavaboya koşar :nazar:

Bebekler bazen soğuk çiş de yaptıkları için titriyorlar..Benim kızım da çişten sonra üşüdüğü için hapşırıyor.. Bir de korktuğu bir ses olunca titriyor..Geçenlerdekayınvalidemin kucağındayken görümcemin 7 aylık oğlu vaaa diye bağırdı.Kuzum titremeye başladı..Herkes korktu tabi niye titriyor diye..Yerini değiştirince dedim sesten korktu..Rahatladılar tabii..Belki de korkudan çişini yaptı :KK37:

inşallah ciddi bişey yoktur.ama ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum.benim oğlum da bi dönem kendini sıkıp titiriyodu sebebi çişini yapmaya çalışmasıymış ama zamanla pipisinin ucu açıldıkça daha rahat çiş yapmaya başladı ve titreme kalmadı ama şimdi hala çiş yapcağında ıkınıp komik sesler çıkarır:KK70:D

Benim oğlum da emerken titriyo baya bi korktum baştan sanki elektrik çarpıyomuş gibi 6 7 saniye sürüyo. Niye yaptığını bilmiyorum eğer çişini yapıyosa da zaten bilemem çünkü hep uyurken yapıyo. Herkes de var galiba bu titreme içim rahatladı

Oğlumyn 3 yaşını doldurmasına 40 gün kaldı. Sorun mu değil mi bilmiyoruz henüz, salı günü dr. a gideceğiz..Dönen kapı, açıkır kapanır otomatik kapı gördüğünde eğilip dikkatle izliyor ve kendini titretiyor. Parklardaki dönen metal aletleri çeviriyor ve iki kolunu arkasına iterek ve avuçlarını yumruk yaparak, cismin üzerine eğilip titriyor. Hiç başınıza geldi mi?

Henüz konuşmuyor ama tek tük kelime söyledi. Anne, bab-ba, annenne der gibi oldu. Veer dedi. Çaay dedi. Başka yok.

Benim yeğenimde vardı birinci sınıfa başladığı zaman fark edildi irkilmemi diyelim titrememi ... Bazen bir ip alır saatlerce çevirir helikopter yapardı bizde oyun diye dikkate almazdık. Dikkatini toplayıp ders yapamayınca anlaşıldı ileride sara olurmuş.2 sene ilaç kullandı şu an problemi yok ama daha önce fark edilip tedavi edilebilseydi derslerinde bu kadar başarısız olmazdı. Ilkokul dönemini drlarda geçirdi. Şüphesi olan , bazı şeylere takıntısı olan çocukların anneleri geç olmadan uzman bi nörolog la görüşmesinde fayda var.

selam arkadaşlar..

oğlum arada sırada son günlerde sıkça şöyle bi titriyo..

hani soğuk havalarda içten bi titreme gelir silkeleniriz ya öyle..

doktorunu aradım bebek nöroloğuna gitmemizi söyledi hemen..

inanılmaz demoralize oldum..

gitmek istemedim hamen bi araştırıym dedim çünkü film çekmek filan istemiorum hemen çok zararlı bence..

erkek bebeklerde çişle alakalı olduğunu öğrendim..
yani yaparken sanırım titrerlermiş..

bazan hiç yapmıyo bazen günde bi kaç sefer yapıyo..

çok tediirginim sizce nöroloğa gidiyyim mi..

bide bulunmaz bişi bebek nöroloğu..nadir saatlerde nadir hastanede oluyo..

o sorun değil tabi gerek olsa bulunur ama çevremdekiler çok evham yaptığımı söylüyo..

ne dersiniz gitmeye gerek var mı sizce..

bebeklerde bir anda korkmuş gibi ya da üşümüş gibi bir sıçrama ilk aylarda normaldir. kasları ve sinirsel iletisi henüzz gelişmediği için bu hareketi yapıp annelerini korkutabilirler. ancak bu sıçrama bir an olup durmalıdır. yani bebeğiniz kolları kasılmış halde donup kalmamalı ya da bu hareket tekrarlayan bir ritimle devam etmemeli. bir de bebeğinizin bakışları o esnada değişiyor mu. yani sanki donup kalmış gibi oluyor mu. ya da başka biriymiş gibi size farklı geliyor mu. bebeğinizde bu şekilde şüphe uyandıracak belirtiler görüyorsanız elbette bir çocuk nöroloğuna gidin. ancak sıradan bir sıçrama hareketiyse endişeye gerek yok. bence siz annesi olarak bu hareketin bebeğinizde doğal mı yoksa anormal mi olduğunu anlarsınız.
idrar meselesine gelince bebeklerin idrarı yetişkinlere göre çok daha az miktardadır ve günümüzdeki bebek bezleri bu sıvıyı kolayca emer. kış mevsimi dolayısıyla bebeklerimizi kaloriferli ya da sobalı sıcak ortamlarda tuttuğumuz için bebeğin zaten az miktarda yaptığı idrarı bezin içinde kuruyabilir ve bizde hiç idrar yapmadığı
izlenimini oluşturabilir.beslenmesi yeterli olan bebek hiç idrar yapmazsa vücudunda ödem olur, göz kapakları aşırı şişer ve tansiyonu yükselir. yükselen tansiyonaa bağlı burun kanamaları olabilir.
içinizi ferah tutun. bebeğinizin sağlıkla büyümesi dileklerimle.

benim kızımda da var o titreme.sanki ensesine saç filan değmişte ürpermiş gibi.ama kötüye yormamıştım.şimdi endişelenmeye başladım valla......

bu şekilde titreme normal endişeye gerek yok.

Konu uzerinden cok gecmis ama benim oglum dokuz aylik bende ayni dertten muzderibim dort aylikken basladi gunde bir iki defa irkiliyodu ilk zamanlar onemsemedim..sonra devam edince cocuk dr soyledim orda cocuk norologu olmadigi icin ozel muayensine gittim. video cekerken tesadufen irkilmisti o goruntuyude gosterdim epilepsiden suphenmedi videoyu izlerken ama yinede eeg cekildi cok sukur temiz cikti..fakat shudding atach bebeklerde sebepsiz olabiliyormus bir yasina kadar gecer dedi.b12 dusuklugude yapabilirmis b12 dusuk oldugu icin b12 ignesi oldu.ama son bir haftadir artti gunde alti yedikez yapiyor cok uzuluyorum kafama takiyorum norologu aradim tahliler temiz korkulcak bisey yok desede ataklari artinca tekrar video istedi .ben mi abartiyorum anlamadim duyan varmi shudding atak diye bisey...hastalik bile sayilmadigi icin ilac felan kullanmiyruz .lutfen yardimci olun dua edin gecsin artik su ataklar psikolojim bozuluyo oglumu titrerken gorunce

Konu uzerinden cok gecmis ama benim oglum dokuz aylik bende ayni dertten muzderibim dort aylikken basladi gunde bir iki defa irkiliyodu ilk zamanlar onemsemedim..sonra devam edince cocuk dr soyledim orda cocuk norologu olmadigi icin ozel muayensine gittim. video cekerken tesadufen irkilmisti o goruntuyude gosterdim epilepsiden suphenmedi videoyu izlerken ama yinede eeg cekildi cok sukur temiz cikti..fakat shudding atach bebeklerde sebepsiz olabiliyormus bir yasina kadar gecer dedi.b12 dusuklugude yapabilirmis b12 dusuk oldugu icin b12 ignesi oldu.ama son bir haftadir artti gunde alti yedikez yapiyor cok uzuluyorum kafama takiyorum norologu aradim tahliler temiz korkulcak bisey yok desede ataklari artinca tekrar video istedi .ben mi abartiyorum anlamadim duyan varmi shudding atak diye bisey...hastalik bile sayilmadigi icin ilac felan kullanmiyruz .lutfen yardimci olun dua edin gecsin artik su ataklar psikolojim bozuluyo oglumu titrerken gorunce

merhaba konunun üstünden baya geçmiş. Benim kzızmda da aynı durum szö konusus. Biz de egg çekilşicez.ama sizin dediğiniz gibi doktor bunun ilaçlık bir durum olmadıpını söyledi. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. İnsan çok üzülüyo:KK43:

merhaba konunun üstünden baya geçmiş. Benim kzızmda da aynı durum szö konusus. Biz de egg çekilşicez.ama sizin dediğiniz gibi doktor bunun ilaçlık bir durum olmadıpını söyledi. Umarım bir sıkıntı çıkmaz. İnsan çok üzülüyo:KK43:
Acaba nsptınız cektırdınız mi egg . Bnm kızım bir aylık çok üşüyünce bide Bnce ac olunca tıtrıyo dudağı bacagıda titriyo bi kac saniye oda korktum Bn de böyle olup düzelen oldu mu

Acaba nsptınız cektırdınız mi egg . Bnm kızım bir aylık çok üşüyünce bide Bnce ac olunca tıtrıyo dudağı bacagıda titriyo bi kac saniye oda korktum Bn de böyle olup düzelen oldu mu

bu hafta çekilceek eeg miz, umarım bir sorun çıkmaz. Sizin bebeğiniz daha küçük bu tarz titremeleri normal gibime geliyo ama benim kızım 9 aylık olunca bu hareketleri insanın aklına takılıyor.

bu hafta çekilceek eeg miz, umarım bir sorun çıkmaz. Sizin bebeğiniz daha küçük bu tarz titremeleri normal gibime geliyo ama benim kızım 9 aylık olunca bu hareketleri insanın aklına takılıyor.
Merhaba benim kizimda 15 günlük uykudan sicrayarak uyaniyo bazen elleri bazen ayağı titriyordu siz eeg cekindinizmi sonu ne çıktı acaba

Takma kafana cnm doktor bna bazı bebeklerın kas sistemleri hassas olduğunu anlattı . Bnm kızım şuan 3 aylık simdi cok şükür bin şükür geçti . Ama tabi üstüne düşmekte fayda var rabbim saglık versin şifa versın

X