BeBeklerde Özellikle Oğlanlarda Ani Titreme ?

estel okurken o kadar gülesim geldi ama sıktım oğlum uyuyoda uyandırırım diye korktum benimkide yapıyor aynı şeyi ilk farettiğimde neler yapmadımki eyvah üşüdü yok korktu yok hasta falan filan sonra bi kaç kere altını değiştirirken yaptı titriyo hatta hıhıhıhı falanda diyo sonra dırrrrt diye işiyordelikafaduldenşimdi ne zaman altını açtğımda falan titrese biliyorumki sulayacak ortalığı:emir_bebek:genelde dikkat et yatarken değilde birisinin kucağında işerken titiriyorlar benimki günde en az 2 kere titrer bilirimki iş üstünde

çok teşekkürler canım..dedeğin gibi genelde kucaktayken yapıyo..

sen yine kendini tutttun benim halime kahkahayla güldüler..

öezllikle eşim ben abarta abarta annattıktan sonra tontişimi öyle görünce şoka girdi adamcağız..delikafadulden

bu muuuuuu diye..

aynısı benım eltımın oglununda tekrar ettıgı bır davranıs bız saskınlıkla aa ne yapıyor dıye bakarken eltım soyle bır acıklama getırmıstı "cısını yapıyor". yınede ıcının rahatlaması ıcın gıdebılırsın bır norologa onlar gıtmemıstı..

canım bebekler genelde çişlerini yaparken titrerler.benim kızımda arasıra yapıyor endişelenecek bişey yok sanırım.

benim oğluşum da bu titreme hareketini kakasını yaparken yapıyor..ilk gördüğümde korkmuştum fakat sonradan farkettim ki kakasını yaparken refleks olarak irkiliyor ve titrettiriyor kendini..

ayni sorun bizde de var oglumun ara ara titredigini farkettigimde ilkin onemsememistim heralde usudu falan diye dusundum hep hani bizde de olurya. fakat sonra burdada okuynca endisenlendim acikcasi. dr.uma sordum dr bebeginin bakislari refleksleri normal norologa falan gitmene gerek yok dedi.icim simdi daha rahat o yuzden.ayrica bu sabah altini yeni degistirmistimki yine irkildi.hemen bezine dokundum gercekten isemisti.

aynı durum bızde de var :KK43:
ama bızım doktorumuz norologa gıtmemız konusunda ısrar edıyor bende yazdıklarınızı anlattım ciş yaparken tıtremezmıs alakası yok olmaz oyle dedı bı arkadas yazmıs beyındekı sınırlerın bırbırne degmesıyle ılgılı bısey bahsetmıs evet aynen oyle ama bı norologa gorunmek sarttt dedı baskada bısey demedıı doktorumuz normal bısey degılmıs :KK43:((
tabı bebekler heyecanlanır o baska bısey
dogdugunda baslayan bı refleksmıs bebeklerde bu tıtreme halı ama 4 ayda kaybolması gerekıyormus
oglumda sızlerın yazdıgı gıbı bısey gordugunde ulasamadıgında sankı ensesıne sac degmıs gıbı veya da sankı bı anda usumuste irkilmis gıbı bısey yapıyor
umarım kotu bısey degıldır
yazan arkadasların bebeklerı sımdı buyumusler lutfen suan bebeklerınızde bu tıtreme halının ne durumda oldugunu yazarmısınız
verecegınız yanıtlara cok ıhtıyacım var

aynı durum bızde de var :KK43:
ama bızım doktorumuz norologa gıtmemız konusunda ısrar edıyor bende yazdıklarınızı anlattım ciş yaparken tıtremezmıs alakası yok olmaz oyle dedı bı arkadas yazmıs beyındekı sınırlerın bırbırne degmesıyle ılgılı bısey bahsetmıs evet aynen oyle ama bı norologa gorunmek sarttt dedı baskada bısey demedıı doktorumuz normal bısey degılmıs :KK43:((
tabı bebekler heyecanlanır o baska bısey
dogdugunda baslayan bı refleksmıs bebeklerde bu tıtreme halı ama 4 ayda kaybolması gerekıyormus
oglumda sızlerın yazdıgı gıbı bısey gordugunde ulasamadıgında sankı ensesıne sac degmıs gıbı veya da sankı bı anda usumuste irkilmis gıbı bısey yapıyor
umarım kotu bısey degıldır
yazan arkadasların bebeklerı sımdı buyumusler lutfen suan bebeklerınızde bu tıtreme halının ne durumda oldugunu yazarmısınız
verecegınız yanıtlara cok ıhtıyacım var

özlem eğer eminsen çişini yaparken titrediğine sakın endişelenme..

ben kontrol ediyodum her titrediğinde ve gerçekten çişini yaparken sadece titriyodu oğlum şu an 7 aylık ve aynı hareketi hala yapıyo..

hatta ben çok abartmıştım herkese olay oldu ama abim babam eşim hepsi görünce aynı şeyi söylediler..bizdede oluyo dediler..

erkeklerde oluyomuş yani..

durduk yerde olmuyosa sadece çişse gidip film çektirme derim..

benim oğlum da hala yapıyor ilk defa duyuyorum böle bişey önemsemediğim için doktora bile sorma gereği duymadım bu zamana kadar

bizim çişle alakası yok
dedıgım gıbı bısey gorup uzanamadıgında ya da benı gordugunde vs vs bızımkı heyecanla ılgılı
cokk heyecanlı
içimden hıc kotu bısey gecmıyor ama doktorunda soyledıklerı aklımdan cıkmıyor
nette bı kac doktora sordum onlarda norolojık bı problem gıbı gorunmuyor demısler

eğer titremeler sizi endişelendiriyor ise, titremeleri iyi takip etmeniz gerekiyor. eğer nörologa gidicekseniz mümkünse titremeleri kameraya çekin. titreme zamanları ve süresini kaydetin. bebeğinin gözlerinde kayma olup olmadığına bakın. dr bunları sana soracaktır. ayrıca epilepsi şüphesi var ise röntgen değil eeg çekerler ki buda zararlı değil. bir diğer noktada epilepside ilaç kullanımına hemen başlamak röntgen zararından çok daha önemli. ben bir sorun olduğunu sanmıyorum. korkmayınız inşallah hiç bir şey yoktur ama tedbirli olmak gerek.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar
Benim oğlumda 1 aydır falan aynı şeyi yapıyor. Bende önemsememiştim. Bu hafta doktora kontrole gittiğimizde oğlumu sünnet ettirmeyi düşündüğümü söyledim. Siz bilirsiniz yaptırabilirsiniz dedi.
Sonradan birden aklıma bu titreme irkilme olayı aklıma geldi anlattım ve çiş yaparken yapıyor olabilir mi? Böyle olduğu zaman hemen bezini kontrol et sıcak mı yeni mi yapmış dedi. O zaman sünneti erken yaptırmanız iyi olur dedi. Erkek bebeklerde sık olan birşeymiş. ılla iltihaplanma darlık olduğu anlamına gelmezmiş bebek çişini yaparken anlık rahatsız olduğu için de yaaprmış.
Dün akşam banyo yaptıracaktım yine titreyince bi baktım çiş yapıyor :)

arkadaşlar benim kızımda da var bu tip ürperme titreme tarzı şeyler 10-15 gündür, sizde bişey çıktı mı acaba konu açılalı epey olmuş çünkü, yorumlarını bekliyorum..

hayır canım bizimki tamamen çişle alakalı bi durummuş..

işediği zamanlar oluyor:)

canım benim bebeğimdede var ebnimki agz çıkartığında yada kakasını yaparken yapıyo aynı ürperirsin ya o tarzda ben doktoruna sormuştum çişini ve kakasını yapreen normal demişti

selam kızlar oglumu gecen Cuma sunnet ettırdım. doktor ıyıkı boyle bır karar vermısısnız cunku yolu darmıs dedı. Daha ıyı gelısır bundan sonra dedı. sormayı unuttum acaba sunnet sonrası tıtremesı devam edermı dıye? sızınkılerde gectımı?
bu arada herkese ıyı bayramlar

selam kızlar oglumu gecen Cuma sunnet ettırdım. doktor ıyıkı boyle bır karar vermısısnız cunku yolu darmıs dedı. Daha ıyı gelısır bundan sonra dedı. sormayı unuttum acaba sunnet sonrası tıtremesı devam edermı dıye? sızınkılerde gectımı?
bu arada herkese ıyı bayramlar

tabi canım devam etmesi normal..

zaten erkeklerde hep olurmuş böyle..

sünnetinizde hayırlı olsun bu arada:)

teşekkür ederim arkadaşım biz atlattık darısı diğer annelerin başına.

sünnetiniz hayırlı olsun melek
biz de 3. ayında sünnet ettirmiştik yağız'ı
çiş ve kaka yaparken ürperme şeklinde titreme normal ve sünnetten sonra da oluyor
eğer titremeler nörolojik kaynaklı, çiş ve kaka zamanları dışında oluyor ise doktora görünmekte fayda var

saol canım yok benımkı cıs zamanı oluyor

X