Bebeklerde Öğle Uykusu Sorunu

Atrora

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
7
0
41
Merhaba Deneyimli Anneler,
Benim kızım şuan 17 aylık ve yaklaşık 20 gün kadar önce uyku eğitimi verdim. Geceleri çok güzel hiç ağlamadan uyuyor. Öğle uykularında da 5 gün önceye kadar hiçbir sorun yoktu. Ama 5 gün önce emziği bıraktırdım ve bir türlü uyumuyor. Ağlıyor. Ağlamaları aralıksız ve yoğun değil ancak neticede neredeyse hiç öğle uykusu uyumuyor. Ne yapmalıyım? Tekrar emzik veremem, ehhh uyku eğitimi verdim artık geri dönüp kucağımda da sallayamam....Uyku eğitimi alan annelerin yardımlarını bekliyorum. ACİLEN :)...

uyku eğitimini nasıl verdiniz?

Ben uyku eğitimini Pınar Sibirsky'nin videolarından ve arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanarak kendi kendime verdim. Bebeği uyku rutinini tamamladıktan sonra yatağa koyup 7 gece boyunca yanında uyuyana dek bekliyorsunuz ve sonra odadan çıkıyorsunuz. Ağlasada kucağa almak yok ama söz ile telkinde bulunabilirsiniz. Öğle uykularında da aynı şey geçerli. 7 gece sonunda iyi geceler diyip odadan çıkıyorsunuz. Yine ağlarsa müdehale yok. Ama benim bunu yapmam çok rahat oldu çünkü benim bebeğim çok az ağladı ilk gece bile sadece 10 dk. Ki daha önce de uykuya dalamadığından daha bile fazla ağlıyordu. Her şey yolundaydı. Alışmıştı. Ama emziği kestim ve artık zaten tek olan öğle uykusunu hiç uyumamaya başladı. bu durumu düzeltmek için yardım lütfen....

Ben uyku eğitimini Pınar Sibirsky'nin videolarından ve arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanarak kendi kendime verdim. Bebeği uyku rutinini tamamladıktan sonra yatağa koyup 7 gece boyunca yanında uyuyana dek bekliyorsunuz ve sonra odadan çıkıyorsunuz. Ağlasada kucağa almak yok ama söz ile telkinde bulunabilirsiniz. Öğle uykularında da aynı şey geçerli. 7 gece sonunda iyi geceler diyip odadan çıkıyorsunuz. Yine ağlarsa müdehale yok. Ama benim bunu yapmam çok rahat oldu çünkü benim bebeğim çok az ağladı ilk gece bile sadece 10 dk. Ki daha önce de uykuya dalamadığından daha bile fazla ağlıyordu. Her şey yolundaydı. Alışmıştı. Ama emziği kestim ve artık zaten tek olan öğle uykusunu hiç uyumamaya başladı. bu durumu düzeltmek için yardım lütfen....

Uyku eğitimi ve emzik bırakmayı çok yakın aralıklarla yapmışsınız.
Evet aslında yakın zamanlarda oldu ve bu sorun olacak diye ben de düşünmüştüm ancak normalde uyku eğitimi sırasında bile bu alışkanlığı kesebiliyorlar. Ben kıyamadım açıkçası. Ama görülen o ki bu da çözüm değilmiş. Şimdi sorun bu durumu nasıl düzeltmek gerektiği...Fikri olan???:)

Bence emzigi birakmak icin erken. Hepsini ayni anda yapmissiniz , yazik cocuga.. hem yavas yavas azaltarak birakmak daha iyi degilmi?

Bence emzigi birakmak icin erken. Hepsini ayni anda yapmissiniz , yazik cocuga.. hem yavas yavas azaltarak birakmak daha iyi degilmi?

Tabii ki yazık..Bu nedenle 1 hafta önce iyi çekemesin ve emzikten soğusun diye emziğini ucunu kesmiştim. Zaten iyi çekemiyordu. Uykuya daldıktan sonra ağzından düşüyordu genelde. Ben de ağlamadığını görünce bundan cesaret alarak emziği bıraktırmaya karar verdim. Barbar ya da sadist bir anne değilim zira...aksi takdirde şu anki durumdan da rahatsız olmaz ve ağlamalarına ya da uykusuz kalmasına kayıtsız kalır buradaki deneyimli annelerden bir çare aramazdım öyle değil mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…