• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde kabızlıkk

baabyy

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2022
78
28
8
Kızlar 4 aylık bebeğim var ve yaklaşık 2 haftadır kakasını yapamıyor sadece annene sütüyle besleniyor ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı

Kızlar 4 aylık bebeğim var ve yaklaşık 2 haftadır kakasını yapamıyor sadece annene sütüyle besleniyor ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı
Doktorunuz ne diyor genelde anne sütüyle 10güne kadar normal diyorlar sonrası fitil ya da başka bir ilaç verebilir belki

Yarın gideceğim ama hiç normal gelmiyor bana oğlumda da iştahsızlık başladı bi iki çekiyor memeyi istemiyor

Geçmişler olsun inşallah arkadaşım.

Aslinda doktorlar bunun kabizlik olmadigini ve normal oldugunu söylüyor 10 güne kadar
Benim doktorum 1 çay kaşigi zeytin yagi önerdi
Bide sende kabizmisin
Sen kayısı falan ye sütten geçer

Bende de aynı sorun var. 4 aylık sadece anne sütü alıyor. 1 aydır böyle, en son 12 gün yapmadı fitil attık. Doktor elle muayene etti, sıkışma yok dedi. Sütüne zeytinyağı koy, rezene çayı iç dedi. 10 günü geçerse fitil atıyoruz ama.

Bende de aynı sorun var. 4 aylık sadece anne sütü alıyor. 1 aydır böyle, en son 12 gün yapmadı fitil attık. Doktor elle muayene etti, sıkışma yok dedi. Sütüne zeytinyağı koy, rezene çayı iç dedi. 10 günü geçerse fitil atıyoruz ama.
Iştahsizlık yapıyor kilo alımı baya düştü

Siz sabah aç karnına Kayısı yiyin sütünüzden geçsin. Tummy time yaptırın azıcık hareket ile bağırsakları çalıştırın. Youtubeda kaka masajları var. Sırtını karnınıza dayar gibi dayayıp bacaklarını tuvalete oturur gibi yapın. Anne sütü alan beneklerde normal. En son olarak minik bir kulak çubuğuna zeytinyağına batırıp pıt pıt popo bölgesini uyarın

aynısını yaşadık . Gliserin fitil atıyordum 3-4 gün kakasını yapmayınca. Bir keresinde 7 gün yapmayınca ilk kez fitile başlamıştık. Çok rahatlamıştı garibim. Zeytinyağına batırıyordum o sayede kayması kolay oluyordu. Pıt diye poposundan atıyorduk. 1-2 dk geçmeden yapıyordu kakayı.

Iştahsizlık yapıyor kilo alımı baya düştü
Aynen, benim bebeğim de aşırı iştahsız. Kilo akımı 4. Ay düşüyor zaten ama eskiden daha çok emerdi. Şimdi istemiyor zorluyorum inat ediyor

Back