Bebeklerde Hemanjiyom!

yusufun_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
499
3
0
46
Kocaeli
Oğlumun hem dudağında hem de dizinde hemanjiyomu var.Genellikle 5-6 yaş civarı kaybolduğu söyleniyor en geçte ergenlikte.Özellikle dudağındaki çok dikkat çekiyor ve bu durum ileride psikolojisini etkiler mi merak ediyorum?
Bu konuyla ilgili yaşadıklarınızı paylaşalım lütfen...

merhaba cnm...
konun dikkatimi çekti konu hakkında bilgim olmasada yazmak istedim, geçmiş olsunmu denir bilemedim açıkçası...
Sizdeki leke çokmu koyu ve zamanla büyüyomu dikkat ettinmi buna? inşallah kendiliğinden kaybolur zamanla büyüyosa vakit kaybetmeden doktora git derim...
sevgiler...

Çok sağol.
Hem kendi doktorundan hem dermatologtan görüş aldım.Estetik görüntü dışında zararsız damar lekeleri olarak adlandırılıyor ama zaman içinde büyüyerek şişebiliyor da.Bir anne olarak benim için her sorana bu lekeleri izah etmekte bir sorun yok ama ileride yusuf kendisine yöneltilen ' aa dudağına ne oldu?o dudağındaki ne öyle?' gibi sorulardan ne kadar etkilenir bu beni düşündürüyor
ılgin için tekrar teşekkürler

benim kızım da da 3 haftalıkken sırtında hafif pembe bir leke oluştu.3. aydan sonra iyice kırmızılaştı ve kabrdı.dr lar takip edicez diyorlar.hatta bugün dr ye gittim.kendiliğinden geçecek gibi durmuyor.1 yaşına kadar bekleyelim.çocuk cerrahisiyle görüşürüz dedi.inşallah geçer kendiliğinden.rabbim yavrularımızı korusun :Saruboceq:

Benin kizimda da var hemanjiom daha once bahsetmistim bez bolgesinde oldugu icin yara oldu cok sikinti yasadik su an damarlari buzusturerek lekenin buyumesini baskilayan bir cesit tansiyon ilaci kullaniyor ama donemsel olarak atak yaptigini farkediyorum bazen iyice siliklesiyor yara olmadigi surece sorun edecek birsey degil bence hic dert etme zaten cogunlukla 5 yasina kadar herhangi bir tedavi gormeden kendiliginden kayboluyormus

benim birebir başımdan geçen olaydır. Kız kardeşim 6 aylıkken belirmeye başlamış sol tarafı (yüzünün yarısını) kaplayan leke aynı zamanda şişip hassaslaşmasından dolayı hayati tehlike yaratıyormuş. Annemlerin gitmediği araştırma hastanesi kalmamış ve sonuç olarak ya ameliya olacak ya bekleyecek. Ameliyat olursa görme ve duyma yetisini kaybedecek.. Bekleme süresi ise belirsiz ve kaybolup kaybolmayacağı garanti değil.. Bizler o zaman çekilen video görüntülerini seyrederken kızkardeşim kendini tanıyamayıp ah yavrum dedi. sonuç olarak kızkardeşim şu an 24 yaşında ve suratında en ufak bir lekesi yok. Geçen sene de kontrol için emara girdiğinde herşey çok temiz çıktı. Zaman bırakın kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsiniz o bebeğimin nazar boncuğu deyip geçin ....

slm arkadaşlar benimde oğlumun yüzünde doğum lekeleri var v çok belli.doktor 2 yaşında geçer dedi ama ya geçmezse diye endişeleniyorum.umarım geçer.aynı durumu yaşayanlar varsa lütfen yazışalım.en kötüsüde insanlara açıklama yapmak zorunda olmak.çok üzücü bi durum bu.benim kuzum o lekelere rağmen çok tatlı canım o benimm

merhaba benimde oğlumda var hatta resimlerini yayınlamıştım yüzünde ilk doğduğunda pembe çizgiydi hatta hemşirelerin tırnağımı takıldı diye sinirlenmiştim sonra giderek kabarmaya başladı şuan 4 aylık doktor yüzle birlikte orantılı büyüyeceğini söyledi ama elbette rahatsız ediyor eldivenlerini çıkaramadığım için yüzüne birşey yapmasın diye elini tanıyamadı yavrum:S bizede doktor 1 yaşına kadar büyür sonra geriler dedi.Merakla bekliyoruz hergün serçe parmağımla ölçüyorum :S araştırma yapmaktan bıktım hergün aynı şeyleri okuyorum.

benimde oğlumda hemanjiom mevcut çok zor olan ağız içi bölgesinde ve bende hep insanlara izah etme derdinden muzdaribim.gelin hemanjiyomlu anneler bir sayfada toplanıp bu konuda görüşlerimizi dile getirelim.bizi başkası deil sadece biz hemanjiyomlu annleri ii anlarız hepimize geçmiş olsunnn

Benimde Oğlumda var hemanjiyom, şuan 5,5 aylık. doğduktan yaklaşık 20 gün kadar sonra kırmızılaşmaya başladı çok kabarık bir leke değil fakat görenler düşürdünüz mü diye soruyor aslında alıştım görüntüsüne fakat insanların ilk gördüğünde yüzlerinde beliren ifadeye alışamadım henüz biraz üzülüyorum. Üniversitede çocuk cerrahı prof a götürdük 5 yaşına kadar geçeceğini söyledi bişey yapmaya gerek yok dedi ve gönderdi bizi, bizde bekliyoruz.
İnşallah geçer meleğimin çileği

merhaba.. benimde 20 günlük kızımın doğduğunda sol bacağında hemanjiom vardı.. bütün bacağını kaplıyor kalçasına kadar.. hastanede söylemediler bana altını değiştirirlerken gördüm çok kırmızı değil daha çok mor gibi.. bize de götürdüğümüz doktorlar yüzde doksan geçer dedi.. ama ben tatmin olamıorum hala çok üzülüorum.. altını almak istemiorum görücem die.. bu şekilde lekesi olupta kaybolan var mı ya da hangi bölümlere götürdünüz bebeklerinizi.. herkese geçmiş olsun..

Kızlar merhaba nbenım kızımdada var.sırtında.ılk dogdugunda gormemıstık 1 hafta sonra yogun bakıma yattı ordan cıktıktan sonra dıkkatımı cektı doktora sordum gecıcek dedı ama gecer mı bılmıyorum.endıselerım var hıc guzel durmuyor,kız cocugu ılerde sorun olur dıye korkuyorum.

Merhabalar ; bu konuyu o zamanki üyeliğimle açan bendim.
Oğlum şimdi 3 yaşında oldu.
Dizindeki ve dudağındaki hemanjiom tamamen kayboldu.
Şİmdi online akışta bu mesajı okuyunca bu haberi vermek istedim.Dizindeki yaklaşık 6-7 cm kadardı ve daha morumsu idi.Dudağındaki ise bildiğiniz ruj gibi duruyordu nohut kadar kırmızı.2 yaşından sonra her ikiside kayboldu.
İnşallah sizin kuzucuklarında yok olup gider.

cevapladığın için çok teşekkür ederim.. bunları okuduğum zaman biraz da olsa rahatlıyorum.. umarım herkesin lekeleri kaybolur..

Kizim 5,5 aylik. Goz kapaginda, kasinda, sirtinda var. kafasindaki cok kabarik. 3 tane pirinc tanesi, kipkirmizi kafasinin tepesine yapistirilmis gibi. Insallah kanatmayiz.

En gec 10 yasina kadar gecer dediler bizede. Umarim hepimizinki gecer.

cevapladığın için çok teşekkür ederim.. bunları okuduğum zaman biraz da olsa rahatlıyorum.. umarım herkesin lekeleri kaybolur..

Bende o zamanlar çok kafama takıyordum.Doktor geçer dese de geçmeyecek gibi geliyordu ama gerçekten yok oldu.
Sizinkide geçecektir umarım.

Kizim 5,5 aylik. Goz kapaginda, kasinda, sirtinda var. kafasindaki cok kabarik. 3 tane pirinc tanesi, kipkirmizi kafasinin tepesine yapistirilmis gibi. Insallah kanatmayiz.

En gec 10 yasina kadar gecer dediler bizede. Umarim hepimizinki gecer.

Canım bu sonuç olarak sadece görsel olarak rahatsızlık verebilecek bir durum ,Rabbim daha büyük sağlık sorunları vermesin ve dediğim gibi benim oğlumun tamamen geçti ,inşallah sizinkilerde geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…