Bebek Beslenmesi bebeklerde goz capaklanmasi ve sulanmasi..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

srnysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
291
101
48
30
Arkadaşlar kızım 4 aylık ve dogdugundan bu yana sağ gözünde hep sulanma ve capaklanma var ılık suya batırılmış tulbentle temizliyorum ama yinede geçmiyor araştırmalarıma göre gözyaşı kanalı tıkanıklığı olabilirmiş ama bilmiyorum çok üzgünüm bunu yaşamış olan anneler tecrubelerinizi paylasmanizi bekliyorum

Merhaba benim oğlumdada olmuştu. 1 aylıkken başlamıştı. 4 aylık olana kadar 2-3 kere yaşadık. Dr ve aile hekimim bana ıslak pamukla yada çaylı su ile içten dışa doğru silmemi söyledi ve göz damlası vermişti.netira, gentagut kullanmıştık. Eğer dr damla verdi ise ve sürekli olursa üst üste aynı damla kullanmamanız gerekiyor. Bilginiz olsun. Umarım yakın zamanda geçer

Yenice hastaneden geldim gözyaşı kanalı tıkanıklığı varmış bana da netira ve azyter damla verdi ve masaj önerdi bir yaşına kadar gecmezse ufak bi operasyonla açarız dedi

Yenice hastaneden geldim gözyaşı kanalı tıkanıklığı varmış bana da netira ve azyter damla verdi ve masaj önerdi bir yaşına kadar gecmezse ufak bi operasyonla açarız dedi
Onunla geçmiş olsun. İnşallah herhangi bir operasyona gerek kalmaz. Geçmiş olsun

Bebeğinizin gözlerini bezle temizliyorsunuz zaten günde 1-2 kerede ilik cay ile hafifce bastırmadan içerden dışarı doğru pamukla temizleyin bunu dr önermişti. Ayrıca masaj yapmalısınız göz çevresi ve sakaklarina doğru..tıkanıklık bi iki güne geçecektir.

Aynı problem bizde de var damla da kullandık ama geçmedi
Masajın üstüne düşmeliyim de tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyorum D Dilemuzay detaylı anlatır mısın

Aynı problem bizde de var damla da kullandık ama geçmedi
Masajın üstüne düşmeliyim de tam olarak nasıl yapılacağını bilmiyorum D Dilemuzay detaylı anlatır mısın
işaret ve baş parmağınız yardımıyla kelımenın tam anlamıyla C harfi seklınde çok bastırmadan gün içinde birkaç kez yapmanızı öneririm. Yeni doğan bebeklerde çok sık rastlanan bır durum Damla demissiniz dr umuz damla yazmadı bebek ıcın uygun olmadığını soyledı ılık çayda cabaklanmayı temizleyecektir.

iki göze aynı anda değil mi
Çok teşekkürler
Ben de öyle biliyordum da dedim farklı mı uyguluyor acaba

Aynı sorun bizdede var 3.5 aylık oğlum sol gözü doğumdan bu yana hem sulanıyo hem çapaklanma oluyor .bi çare bulursan benlede paylaşabilirmisin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…