Bebek Beslenmesi bebeklerde boy ve kilo

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

maviszeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
48
0
36
Niğde
kızlar benım bebeğim 5 bucuk aylık ve 7 kilo boyu da 67 cm.2.900 kilo doğmustu.yogunluk anne sütü alıyor. gece yatmadan önce mama veriyorum o da her zaman diil.boyu uzun oldugu ıcın mı acaba bana zayıf gibi geliyo.onunla aynı gun dogumlu bi bebek ondan daha kilolu daha buyuk duruyor.biraz moralım bozuluyor .sizin bebeklerinizin boyu kılosu nasıl?

aynen yaaaa.... boyu uzun olduğu içinmi sorusunu bende soruyorum 4 ay 10 günlük falan zayıf gözüküyo banada ama doktor her ek gıda yada mama teklifimde olmaz anne sütüne devam normal diyo oooofff!!!

aynen yaaaa.... boyu uzun olduğu içinmi sorusunu bende soruyorum 4 ay 10 günlük falan zayıf gözüküyo banada ama doktor her ek gıda yada mama teklifimde olmaz anne sütüne devam normal diyo oooofff!!!

senın bebegının kılosu boyu ne kadar?bana da doktorlar normal diyor.

benım oglumda 5 aylık ıken 6900 ve boyu 69 cm ıdı.doktoru kılosu gayet ıyı ama boyu standartalrın uzerınde demıştı.kılosu ıyı ama boyu uzun oldugu için zayıf gorunuyo o yuzden ek gıdaya gecelım dedı.su an 8 aylık ve 11kg boyuda 75 cm.bence sızınde bebegınız maşallah gayet ıyı.benden 1 gun once dogum yapan arkadasımın ogluda 5 aylık ıken 8 kg boyuda 67 cm ıdı.bende doktora oglum cok zayıf demıştım doktor obez olmasından ıyıdır onemlı olan saglıklı olması demıştı.gercekten ole oglum daha bugune kadar cok sukur hiç hasta olmadı.bazı anneler gıbı aman kılo alsın dıye agzına sureklı bışıyler tıkıştırmıyrum.elımden geldıgınce duzenlı ve saglıklı beslemeye calışıyorum.

maşallah.ne ile besliyosun.ek gıdaya gectın mı ben ek gıdaya henüz geçmedim ama kafam cok karısık.bebegımı ıyı besliyemiyorum diye.

Her ay kontrolünü yapan doktorunuz normal diyorsa hiç takılmayın bence. Ek gıdaya yeni yeni geçtik biz (yaklaşık bir ay kadar önce), günde bir kere veriyorum porsiyonu da abartılı değil (yarım kase kadar), verdiğim ek gıdalar hep organik ürünler, bunun dışında da tamamen anne sütü. Bu tamamen anne sütünün yapısıyla ilgili bir durum, bunu doktorumuzla da konuşmuştuk, bazı annelerin sütü daha yağlı daha kalorili olur, bazılarının ise daha sulu. Bizim ek gıdalara başlamamızın amacı da yeni tatlara alışmasını sağlamaktı. Sözde ek gıda da diyebiliriz aslında, genellikle 4-5 bebek kaşığı/gün kadar farklı farklı tatlar verirdim iki hafta öncesine kadar, son iki haftadır da yarım kase kadar veriyorum.

teşekkürler kızlar cevaplarınız için bebeğim sağlıklı çok şükür ama anneyiz işte hep bi kuşku doyuyor mudur acaba iyi besliyor muyum diye.bi de doğduğundan beri gaz problemi var hala da var doğru düzgün uyumaz hatta bazı geceler hiç ama hiç uyumuyor.bu da gelişimini olumsuz etkiliyordur belkı.çoğu bebeğin 4 aylıktan sonra gaz şikayeti azalır uykusu düzene girer.bizimkinde tam tersi oldu.sürekli ağlıyor.hiç bi ilaç, bitki fayda etmedi.umarım en kısa zamanda düzelir.

Merhaba
Benim bebeğim de 4.5 aylık.6.5 kilo.boyu 62cm
2720 gr doğdu.2 gün küvezde kaldı.2640grdı hastaneden çıkardık.
biz dogdugundan beri anne sütü yeterli gelmediği için ek olarak mama veriyorduk doktorun önerdiği ölçülerde.Geçen ay çoğunlukla mama yemeye başladı çünkü sütüm günde 20-30ml ancak geliyordu.
En sonunda sütüm bir tatlı kaşıgına düştü.herşeyi denedim yinede artıramadım ve en sonunda kesildi.03.martta doktora götürdüğümde artık ek besinlere başlayacağımzı yeni tadlara alışması gerektiğini söyledi.Günde bir yada yarım fincan yoğurt ve yarım fincan meyve suyu içirmeye çalışıyoruz
bir dahaki ay da farklı bir liste verecekmiş.
boyu ve kilosu normal dedi.

bende bebegimi bugün doktora götürdüm
boyu 63 cm 6.5 kilo dolu dolu tam 4 aylık bugün
doktor kilosu normal dedi
yalnz boyu uzun oldugu için zayıf görünüyor işte
saglıklı olsunda yeter dimi

kızlar benım oğlusumda 4 kılo, 52 cm dogdu en son 4 aylıkken 8 kg 67 cm :)

benim kızım tam 2 aylık.
boyu 61 cm,kilosu 5700.boyu biraz uzun olduğundan pek de toplu bir çocuk olmayacak bizimki belli.

Benim bebegim.4 buçuk aylik ve 8 kilo 250grm kayinvalidem sürekli çocuğu zayiflatmissin baksana çocuk düşülmüş diyor.sizce oğlum zayifmi.ve kızlar böyle diyince kendini kötü hissediyorum ben bakamiyormuyim düşüncesine kapiliyorum

Bence kayınvalidene ‘he he’ diyip geç kafana bile takma, gayet iyi kilosu daha ne olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…